Zece medalii pentru Masters la Bekescsaba

O echipă a Clubului de Înot MASTERS Timişoara a câştigat zece medalii la concursul internaţional de înot masters organizat în oraşul Bekescsaba (Ungaria), în perioada 12-13 martie. Competiţia  s-a desfăşurat în bazin olimpic (50 de metri /8 culoare), acoperit pe timpul iernii cu o calotă uşoară din plastic ce permite utilizarea bazinului chiar şi la temperaturi scăzute. Au participat peste 193 de înotători afiliaţi la 30 cluburi din trei ţări: România, Serbia şi Ungaria.

Start în proba de spate

Cei mai vârstnici participanţi au 81 de ani, la femei, respectiv 91 de ani, la bărbaţi. Mişcarea de înot masters implică adulţi care practică acest sport ca amatori, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 25-29, 30-34, 35-39, şamd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani. În Ungaria, mişcarea are deja tradiţie, existand 25 de cluburi si circa 1600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.

Echipa Clubului de Inot MASTERS Timisoara a fost formata din 5 inotatori, cu virstele cuprinse intre 30 si 51 de ani: Diana Cosma (30+), Mihai Lisetchi (50+), Cezar Listeveanu (30+), Constantin Serbanoiu (40+) si Adrian Termure (30+).

In total, Clubul de Inot MASTERS Timisoara a obtinut 10 medalii la probe individuale, dupa cum urmeaza:

– 2 locuri intii: Adrian Termure (2);

– 6 locuri doi: Diana Cosma (1), Mihai Lisetchi (3), Cezar Listeveanu (2);

– 2 locuri trei: Diana Cosma (1), Constantin Serbanoiu (1).

Gura de aer

Pe parcursul anului 2010, membri ai Clubului de Inot MASTERS Timisoara au fost prezenti la 17 competitii de inot masters cu participare internationala: 15 concursuri locale si 2 campionate nationale (Serbia si Ungaria). In cadrul acestora, echipa clubului a avut 364 de participari la probe individuale si 32 la ştafete, obtinand 293 locuri pe podium la probe individuale (149 – I, 96 – II, 48 – III) si 32 locuri pe podium la ştafete (23 – I, 7 – II, 2 – III).

Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarandu-se fosti sportivi de performanta, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul competitional. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.

Medaliaţi timişoreni în Ungaria

Dealtfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, inotul masters mai este practicat in mod organizat in Arad, Brasov, Cluj si Resita.

Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptaminii: de luni pina vineri, intre 20.00 – 21.00, respectiv, 21.00 – 22.00, si simbata, intre 11:00 si 12:00 a.m. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.

Acest articol a fost publicat în Înot și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× sase = 54

 


Ultimele articole din categoria Înot: