Alin Anton, de la CS Water Performance Timişoara, locul 9 pentru România în finala de K4 pe 1.000 metri a Campionatului European de Canoe Sprint din Germania

Alin Anton, cel mai experimentat sportiv al CS Water Performance Timişoara, a încheiat în această după-amiază pe locul 9 şi ultimul în finala probei de kaiak 4 pe distanţa de 1.000 metri din cadrul Campionatului European de Canoe Sprint ce se dispută începând de joi cu o asistenţă record pe Beetzsee din Brandenburg an der Havel, în Germania.

Alin Anton: CS Water Performance Timişoara & România

 

 

În echipajul de patru cu Traian Neagu, Petruş Gavrilă şi Toni Ioneţicu, kaiacistul grupării de pe Bega a obţinut calificări succesive din seriile de calificare ale probei de K4 pe 1.000m respectiv din semifinale dar n-a repetat acelaşi timp bun şi în finala de duminică.

Românii, care au vâslit pe culoarul 1, au încheiat la 8 secunde şi 619 sutimi în urma învingătorilor, cehii, cronometraţi în 2:54,824 şi care au fost urmaţi pe podium de Slovacia şi Portugalia, cu Ungaria pe locul 4 iar Rusia pe cinci. În finală au mai concurat ambarcaţiunile Serbiei, Belgiei şi Poloniei.

Iniţial, România K4 se califica din preliminarii de pe locul 4, cu timpul de 2:55,259, după Serbia, Ungaria şi Portugalia, iar una dintre seriile semifinale o încheia pe locul secund, în 2:54,488, cel mai bun timp al „tricolorilor” în Germania pe mia de metri. Românii erau depăşiţi în semifinală de ruşi, cu 0,973 sutimi de secundă, devansându-i în schimb pe 3-4, de puţin, pe polonezi (2:54,886) şi nemţi (2:54,891).

Alin Anton a concurat şi anul trecut pe luciul apelor germane, dar la Duisburg, în cadrul Campionatului Mondial, unde cucerea împreună cu colegul său de club de pe Bega, Bogdan Mada, locul 4.

Competiţia pe parcursul a 4 zile de la Brandenburg an der Havel, reunind 569 de sportivi, un record, din 39 de ţări europene, era dominată în clasamentul pe medalii înaintea ultimelor finale de duminică după-amiază de Ungaria, Belgia şi Germania, singurele flotile care au urcat pe prima treaptă a podiumului în primele 3 zile. Întrecerile de paracanoe, rezervate competitorilor cu dizabilităţi, în care România a smuls două medalii, inclusiv una de bronz prin timişoreanca Mihaela Lulea, au fost dominate net de sportivii din Regatul Unit.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 9

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: