„Bega Maraton”, pe 28 kilometri, în 10 mai, până la Sânmihaiu Român şi turbină. La vîslit!

Caracterizat a fi un concurs pentru toate tipurile de bărci în care se vîsleşte, „Bega Maraton” este programat sâmbătă 10 mai, cu începere de la ora 10, Clubul Sportiv Nautic Banat Timişoara organizând prima ediţie a întrecerii nautice pe distanţa de 28 de kilometri, ce are ca extremităţi ale traseului, în aval Sânmihaiu Român iar în amonte Turbina din estul Timişoarei.

Competiţia este mai mult decât binevenită în încercarea de a ridica din nou canalul Bega la importanţa şi utilitatea sa de odinioară, şi de a îmbogăţi paleta evenimentelor având ca punct de referinţă cursul de apă ce străbate Timişoara. În acest caz este vorba despre o întrecere cu toate caracteristicile conferite de kaiak-canoe, disciplină de mare competitivitate, dar şi cu nuanţe de agrement şi divertisment, concursul open fiind deschis inclusiv amatorilor de vîslit, cu condiţia de a practica înotul.

Sub sloganul „Sportul este sănătate şi armonie, încearcă şi tu!”, CS Nautic Banat, al cărui sediu este la baza de kaiak-canoe a CSŞ1 Timişoara, pe malul Begăi, vis-a-vis de Parcul Rozelor, se îndeletniceşte şi cu predarea cursurilor da kaiak şi canoe pentru performanţă şi amatori, organizând în paralel şi întreceri de profil.

Iar „Bega Maraton” este noutatea propusă pentru 10 mai, cu startul la Restaurantul „Flora”, prima turnantă fiind la Sânmihaiu Român, a doua turnantă la turbină iar sosirea tot la restaurantul Flora, unde se va desfăşura şi festivitatea de premiere, pe malul apei. La ediţia inaugurală au fost invitați foști sportivi și cluburi din țară și străinătate.

Categoriile de vârsta pentru femei respectiv bărbaţi la întrecerile în bărcile de competiţie sunt 16-18 ani; 19-34 ani; 35-44 ani; 45-54 ani; 55-64 ani şi +65 ani.

În concursul bărcilor de agrement întrecerea se desfăşoară pe o singură categorie de vârstă, cu una, două sau mai multe persoane în ambarcaţiune, şi anume kaiak, canoe, canoe indiană sau sandolină.

Taxa de participare pentru concurs,  la categoriile de tineret, seniori, masters, amatori este de 60 de lei, incluzând tricoul oficial al competiţiei „Bega Maraton 2014”, alte premii şi o petrecere după eveniment. Înscrierile, până la data de 20 aprilie 2014.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − 2 =

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: