CSS1 Timişoara, 13 triumfuri la Trofeul Porţile de Fier

Vremea a fost bună iar Trofeul Porţile de Fier, disputat în week-end la Orşova, pe apele Dunării, a oferit un şi mai bun prilej celor de la CSS1 Timişoara să-şi testeze potenţialul în condiţiile unei competiţii care cîndva era o regată realmente puternică. Iar evoluţiile sportivilor de pe Bega au fost dintre cele mai bune, încurajatoare pentru întrecerile oficiale la nivel naţional din această vară.

„Din păcate nu au mai prea fost prezenţi la fel de mulţi participanţi ca în alte dăţi dar un lucru îmbucurător este că dintr-un total de 46 de probe am cîştigat 13 şi, cum s-ar spune, i-am învins la ei acasă, ceea ce mai rar se întîmplă. Ne-am clasat pe locul 2 în ierarhia pe echipe dar principalul scop al participării noastre a fost verificarea sportivilor pe pistă de lac. În Timişoara, pe Bega, mai mult de 3 ambarcaţiuni în paralel nu pot trage, pe cînd pe Dunăre au fost probe de la 5 şi pînă la chiar 10 echipaje, la standardele întrecerilor naţionale”, ne-a explicat profesorul Zeno Lache, antrenor şi şeful secţiei de kaiak-canoe la CSS1.

Aproape toţi timişorenii s-au întors cu medalii la gît de la Trofeul Porţile de Fier la kaiak-canoe

Timişorenii se pregătesc pentru participarea peste aproape două luni, între 31 iulie şi 7 august, la Campionatul Naţional de juniori de pe lacul argeşean Bascov-Budeasa, pînă atunci mai avînd ocazia să se alinieze la start la Arad, pe 30 iunie, în ceea ce se doreşte a fi o sărbătoare nautică încorporînd şi canotajul, respectiv pe 6 iulie la Hunedoara.

Dintre cei 30 de sportivi juniori aliniaţi de CSS1 pe Dunăre, majoritatea au devenit medaliaţi ai competiţiei, cîţiva dintre timişoreni excelînd, cu mai multe locuri I în cont. „Au participat de această dată numai 8 cluburi din ţară şi nimeni din străinătate, în ambele cazuri pe considerente financiar-economice. Concursul a dat însă posibilitatea să tragi în mai multe probe, distanţele fiind de 500, 1.000 respectiv 200 de metri. Am avut sportivi care au tras şi în probe de simplu dar şi în dublu şi 4, testîndu-i în diferite situaţii tocmai pentru a vedea unde merg cel mai bine, în perspectiva altor competiţii”, a mai spus profesorul Lache.

Laurenţiu Pop a cîştigat mai multe probe ale juniorilor mari, precum şi David Balaj, dar şi Vlad Vraja, în probe de simplu şi dublu, în vreme ce Ionuţ Povăliceanu şi Cosmin Vieru s-au impus la rîndul lor în mai multe probe ale cadeţilor, unde a cîştigat şi Bogdan Ene.

Locul I între junioare a fost ocupat de Ligia Ioniţă, Denisa Lungu şi Adriana Katona, care, la rîndul lor, au tras în mai multe probe, de simplu şi dublu.

Totodată, cu această ocazie a avut loc şi un concurs de Masters, la care a participat Nautic Club Banat Timişoara.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi − = 0

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: