CSS1 Timişoara, cu juniorii, la Naţionalul de seniori pe Bascov

CSŞ1 Timişoara a vâslit astăzi atât în serii şi semifinale cât şi în primele finale din ziua întâi a Campionatului Naţional pentru seniori de viteză-sprint, găzduit pe apele lacului argeşean Bascov-Budeasa. Conform numelui, Clubul Sportiv Şcolar timişorean a aliniat juniori, unii chiar cu încă două sezoane în faţa lor la nivel juvenil, ca Alexandru Şalău, Laurenţiu Pop sau David Balaj, dar tinerii de pe Bega s-au ţinut bine în compania seniorilor…

Astfel, în finala de canoe simplu pe 1.000 metri, Alexandru Şalău s-a clasat al cincilea, în cea de kaiac dublu băieţi, pe 1.000 metri, echipajul Dragan Pop – Laurenţiu Pop a încheiat pe 4, la kaiac dublu fete, pe 1.000 metri, Ligia Ioniţă şi Adriana Catona au venit pe 7, la kaiac 4 băieţi, tot pe 1.000 metri, Rareş Ilaş, David Balaj, Cosmin Niculiţă şi Alexandru Vieru s-au clasat pe poziţia a 5-a, iar Alexandru Şalău şi-a măsurat forţele şi la canoe pe 200 metri, sfârşind pe locul 5. „Mâine se trage pe 500 metri”, a explicat profesorul Zeno Lache, adăugând alte aspecte despre alinierea la acest concurs.

Aşadar se „trage” pe 200 metri, 500 respectiv 1.000 metri, restul finalelor urmând a avea loc vineri. „Cu excepţia echipajelor de kaiac dublu şi kaiac 4 băieţi, calificate direct în finale, ceilalţi sportivi ai clubului nostru s-au aliniat joi dimineaţă în calificări, în serii şi semifinale. Este vorba de o competiţie naţională rezervată seniorilor iar noi am venit cu juniori, aşa încât nu toţi au reuşit să pătrundă în finală. De exemplu la simplu băieţi ne-am prezentat cu 3 sportivi, dintre care unul a acces în finală iar la simplu fete, deloc”, a explicat Zeno Lache, şef de catedră al secţiei de kaiac-canoe în cadrul CSŞ1 Timişoara, care a deplasat 12 sportivi, dintre care opt băieţi, la întrecerile din preajma Piteştiului, ce vor continua şi sâmbătă, cu Campionatul Naţional de Tineret (U23), viteză.

„Valoric, competiţia este bogată dar era şi mai mare dacă în România ar exista condiţii financiare adecvate pentru practicarea acestui sport. Ar fi fost o participare mai bogată, pe când aşa este cam săracă. Ar mai fi ceva cluburi care puteau concura cu succes dar n-au avut resursele necesare. Şi noi am mai cerut şi împrumut ambarcaţiuni, pentru că nu le-am deplasat pe toate, să nu tragem remorca. Ne-ar încetini cu peste o oră pe drum… Ambarcaţiunile luate cu noi le-am pus într-un raster special, deasupra microbuzului. Concursul se termină sâmbătă seara şi, tot din raţiuni financiare, nu stăm o noapte în plus, ci ne întoarcem la Timişoara”, a mai spus profesorul Lache, însoţit în delegaţie de colegii antrenori Sorin Diaconu şi Codruţa Şofron, la cârma celor 4 sportive.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


doi × = 8

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: