Cupa Timișoara, o îndelungată tradiție. Sâmbătă, pe Bega

Are peste o jumătate de secol de la lansarea sa la apă, iar ediția din acest an bate la ușă. ”Cupa Timișoara” la kaiac-canoe se va desfășura sâmbătă 13 aprilie în două reuniuni, de la orele 10 și 15, cu aproape 20 de probe în program, la dublu și simplu pentru 3 categorii juvenile de vârstă, pe distanțe de 2.000 respectiv 4.000 de metri pe canalul Bega, dar și ”Open”, la kaiac simplu pe 200 precum și 1.000 de metri. Organizată conform tradiției de secția de profil a Clubului Sportiv Școlar numărul 1, tradiționala întrecere din această primăvară este prima după plecarea în ceruri a celui care a fost ”suflet” al acestui concurs și conducător al ”flotilei” de kaiac-canoe la CSȘ1 Timișoara, Zeno Lache. 

Nu mai puțin de 20 de cluburi din țară, atât din 11 localități din afara Timișului, precum Arad, Baia Mare, București, Caracal, Călărași, Dăbuleni, Hunedoara, Orșova, Pitești, Satu Mare și Turnu Măgurele, cât și din județul nostru, precum și două din străinătate, din Serbia, se anunță a se alinia la startul ediției 2019 a Cupei Timișoara.

Proba de dublu la kaiac a junioarelor I născute în anii 2001-2002 va inaugura sâmbătă de la ora 10 pe un parcurs de 4.000 de metri ediția din acest an a ”Cupei Timișoara” la kaiac-canoe, prima reuniune încheindu-se cu o întrecere ”Open” de viteză de la ora 12:40, pe distanța de 200 de metri, deschisă atât băieților cât și fetelor. Iar competiția se va relua după-amiaza cu proba de simplu a junioarelor mari, de la ora 15, întregul concurs propunând și un total de 5 probe ale juniorilor III, băieți și fete, născuți în anul 2005 și mai mici. 

Finish-ul, cu ”Openul” de kaiac simplu pe 1.000 de metri, de la ora 18, pentru băieți și fete, festivitatea de premiere a competiției fiind programată duminică 14 aprilie de la ora 10. Iar cum întrecerea va include și o ierarhie pe cluburi, primele 3 clasate între echipe vor obține și cupe. Vor vâsli pentru onoruri ”flotile” din Arad, de la CSM, UTA și CSȘ, dar chiar și patru din București, de la Sportul Studențesc, CSTA, CS Olimpia și CSȘ Triumf, precum și AS Kaiac Baia Mare, CSȘ Caracal, CSȘ și CSM – ambele din Călărași, CSȘ Dăbuleni, CS Nautic Hunedoara, CSȘ Orșova, CSM Pitești, Unio Satu Mare și CSȘ Turnu Măgurele, însă nu în ultimul rând și CS Timișul Șag respectiv localnicele CS Nautic Banat și gazda CSȘ1 Timișoara, organizatoare în colaborare cu Consiliul Local, DJST Timiș și ISJ Timiș. Iar de peste hotare, Kaiac Klub Liman Novi Sad și Begej Klub Zrenjanin.

Scopul concursului, după cum specifică antrenorii din secția de kaiac-canoe la CSȘ1 Timișoara, profesorii Florin Diaconu – șef de secție, Norbert Rogoveanu și Codruța Șofron, constă în ridicarea măiestriei sportive a participanților la început de sezon competițional și a popularizării acestei discipline pe ape în capitala Banatului și județul Timiș: ”Totodată, se dorește ca prin organizarea acestui concurs să fie atras către practicarea acestui sport un număr cât mai mare de tineri și nu numai”. Secția de profil își are baza nautică pe malul sudic al canalului Bega, în dreptul UVT, pe Bulevardul Vasile Pârvan numărul 5.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 4 = patru

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: