Dublu timişorean de kaiac, două medalii de aur în Serbia

Nu cu mult înaintea alinierii, săptămâna viitoare, la Campionatul Naţional de juniori 1, 2 şi cadeţi, sportivii timişoreni au urcat pe podium în ţara vecină.

 

Într-adevăr, timişorenii din kaiac-canoe vor pleca marţi spre Piteşti, la Campionatul Naţional juvenil ce va fi găzduit, conform tradiţiei, pe lacul Bascov-Budeasa, într-o zonă serios încercată zilele acestea de inundaţii, şi unde miercurea viitoare va avea loc validarea şi şedinţa tehnică, iar de joi până sâmbătă competiţia în sine, dar până atunci unii dintre sportivii de pe apele Begăi au putut savura un triumf extern.

Invitaţi zilele trecute în Serbia, la Backa Palanca, de către Asociaţia de Kaiac-Canoe din Vojvodina Serbia, kaiaciştii bănăţeni au onorat cu prezenţa, participând la campionatele Banatului Sârbesc, din Vojvodina.

Din Timişoara au fost invitate grupările Clubul Sportiv Şcolar 1, “pepiniera” de pe ape, respectiv CS WaterPerformance, iar bănăţenii s-au aliniat cu 4 participanţi. În total, la reuniunea nautică au fost 34 de cluburi participante, şi anume câte două din Bulgaria, Ungaria respectiv Timişoara, iar restul din ţara gazdă, Serbia.

Dintre cei 4 sportivi încercaţi în Vojvodina, doi s-au impus în două probe, Cosmin Vieru şi Ion Povăliceanu obţinînd două medalii de aur la K2, kaiac dublu, mai exact la juniori II băieţi pe 500 de metri şi 1.000 de metri, conform datelor furnizate de profesorul Zeno Lache, şef de secţie în cadrul catedrei de kaiac-canoe a CSŞ1 Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 5

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: