GALERIE FOTO. Gala Sportului „Prosport” 2015

Festivitatea de premiere a celor mai buni sportivi din județul Timiș în anul 2015 s-a ținut vineri, de la ora 14, la Consiliul Județean. 12 sportivi din 7 ramuri au fost în topul celor mai buni competitori din discipline olimpice. Cosmin Vieru și Ioan Povăliceanu au primit în acest an titlul de cei mai buni sportivi. Pe rând, nominalizații și-au primit cupele, fiind acordate și trei premii de excelență.

În debutul festivității, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, a primit o plachetă de la sportiva județului în anul 2014, Ioana Gheorghe. După aceasta, Bojin a ținut un discurs în care a amintit de creșterea fondului de premiere la 400 de milioane (vechi), față de 200 și ceva la precedenta ediție. Acesta nu a uitat nici de răspunsul așteptat de la Curtea de Conturi, care să deblocheze situația de la cluburi. Bojin și-a exprimat speranța că, cu ajutorul noului ministru al Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă, planurile pentru pista de la Surduc vor avansa. Președintele Consiliului Județean i-a felicitat pe sportivi în general, nu a uitat să amintească de performanțele echipei de rugby, iar la final, le-a urat celor prezenți „să aruncați scările podiumului de la locurile 2 și 3, să rămâneți doar pe 1”.

S-a început cu topul olimpic, pe al cărui podium au fost Ana Alexandra Boldor Boghiță (scrimă), Adina Diaconu (tenis de masă), iar primul loc le-a revenit lui Cosmin Vieru și Ioan Povăliceanu (kaiac-canoe). A urmat un moment dedicat tenismanului Dica Nini. După acesta a venit rândul sportivilor din ramuri neolimpice să-și ridice cupele. Dacă la primul top au fost chemați de la locul 10 în sus, în cazul ramurilor sportive neolimpice s-a început direct cu prima poziție, ocupată de Casian Cârlig (arte marțiale). Timișoara Saracens RCM UVT Timișoara a primit distincția de echipa anului 2015 în județul Timiș pentru cele trei trofee câștigate. Lista nominalizaților o găsiți AICI.

După premierea sportivilor cu deficiențe locomotorii, s-au acordat trei premii de excelență pentru întreaga activitate. Mircea Chiș (președinte CSU Politehnica Timișoara) a fost premiat pentru 25 de ani de activitate la conducerea clubului, iar Stefan Nyari (CSM Timișoara) și Ilie Koss (CS Sânnicolau Mare) pentru promovarea și dezvoltarea sportului în județul Timiș. Ultimul punct pe ordinea de zi a fost acordarea de plachete oficialităților din administrația publică locală care au sprijinit activitatea sportivă în județul Timiș.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: