Kaiaciştii Ion Povăliceanu şi Cosmin Vieru, dubli câştigători ai Cupei României, iar CSŞ1 Timişoara, pe locul 2 din 18 cluburi: 9 medalii

Secţia de kaiac-canoe a CSŞ1 Timişoara nu s-a dezminţit nici la ediţia din acest an a Cupei României la juniori, disputată în 3 reuniuni, vineri şi sâmbătă, pe apele lacului Bascov, reuşind nouă clasări pe podium în finale şi câştigând două curse, ceea ce a plasat-o pe locul 2 în ierarhia generală pe puncte a cluburilor.

Ion Povăliceanu şi Cosmin Vieru, multipli câştigători în trecut, au excelat din nou lângă Piteşti, câştigând finalele pe 1.000 de metri atât în ambarcaţiunea de dublu, în 3:36,37, la 76 de sutimi în dauna bucureştenilor de la CSTA, cât şi în cea de patru, cu Paul Morar şi George Seica, în 3:20,80 şi cu peste 5 secunde în faţa celor din Orşova.T

Timişorenii au mai izbutit şi 3 clasări pe locul 2, tot prin Morar şi Seica, în finala pe 200 de metri la kaiac, K2, cu timpul de 0:38,55, după CSTA Bucureşti, dar şi prin Sandra Hîrşan, în proba de simplu, în 51:86, după orşoveanca Croitoru, respectiv Roxana Pătraş, la C1, canoe, care s-a clasat şi pe locul 3, dar în finala pe 500 de metri, în 2:49,86.

Încă o clasare individuală pe treapta a treia a podiumului pentru Iulian Bursuc, tot la canoe, pe 1.000 de metri, în 4:36,91, celelalte poziţii pe podium fiind adjudecate în ambarcaţiuni feminine de dublu şi patru.

Astfel, Lăcrămioara Rus şi Maria Leca au încheiat pe 3 la K2, kaiac, pe 500 de metri, în 2:06,73, iar Rus şi Leca, împreună cu Radu şi Hîrşan, au sosit tot pe 3 în echilibrata finală pe 500 de metri, în 1:54,50, după cele din Orşova, în 1:51,19, şi Olimpia Bucureşti, în 1:53,98.

Cu două clasări pe locul I, trei pe locul II şi 4 pe locul III, CSŞ 1 Timişoara a încheiat Cupa României pe poziţia a doua, cu 94 de puncte, detaşat în faţa lui CSŞ Turnu Măgurele, a treia, cu 47 de puncte, respectiv CSŞ galaţi şi CSM Piteşti, cu 44 şi 41 de puncte. CSŞ Orşova a cucerit Cupa României, acumulând 118 puncte, graţie celor mai multe finale adjudecate.

Întrecerile au pornit în unele cazuri din faza seriilor, continuând cu semifinalele şi finalele. La competiţie au participat puţine cluburi din această parte de ţară, mai exact doar arădenele LPS şi CSM dar şi Simared Baia Mare şi CSN Hunedoara, precum şi puternicele flotile din Orşova şi Timişoara, pe când de peste munţi s-au prezentat bucureştenele Olimpia, CSTA şi CSŞ6, respectiv formaţii din Caracal, Tulcea, Turnu Măgurele, Piteşti, Călăraşi, Brăila, Dăbuleni şi Galaţi, cu CSŞ şi Dunărea.

Dintre timişoreni, în finale, Maria Radu s-a clasat a patra pe 500 de metri la kaiac, Gabriel Făget pe 5 dar pe 1.000 de metri băieţi, dublul masculin Neda – Bursuc pe 6 la canoe, 1.000 de metri, Alin Neda tot pe 6 şi la simplu, dar pe 200m, iar Ion Obreja a încheiat al şaptelea la kaiak pe 200m.

 

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: