Şalău, „bronz” pentru CSS1 la Naţionalul de Fond

CSS1 Timişoara a cucerit o medalie de bronz la Campionatul Naţional de Fond pentru seniori, Alexandru Şalău clasându-se al treilea de pe culoarul 1 pe cei 6.000 metri ai probei de canoe simplu, pe care i-a parcurs în 31:41.78, în urma dinamovistului Silviu Simioncencu, cu 30:39.11, şi a lui Cosmin Simion, de la Agigea Constanţa, cu 30:39.81.

Şalău a obţinut cea mai bună performanţă a Clubului Sportiv Şcolar Nr. 1 la ediţia din acest an rezervată seniorilor şi care a fost găzduită în această săptămână de apele lacului argeşean Bascov-Budeasa. Clubul timişorean, a cărui delegaţie la competiţie a fost condusă de profesorul Zeno Lache, şef al secţiei de kaiak-canoe, s-a clasat al şaptelea din 22 grupări într-o ierarhie generală a întrecerii în care au punctat doar 13 formaţii, cu opt puncte, după Dinamo, Steaua, LTTL Orşova, Agigea – Constanţa, CS Olimpia Bucureşti şi gazda CSM Piteşti.

Echipajul de kaiak K4 al CSS1, alcătuit din Ligia Ioniţă, Loredana Curcan, Adriana Katona şi Denisa Lungu, concurând tot pe primul culoar, a ratat de puţin medalia de bronz a probei, disputată tot pe distanţa de 6 kilometri, pe care a parcurs-o în 22:52.99, în urma ambarcaţiunilor celor de la CS Dinamo, LTTL Orşova şi CS Olimpia Bucureşti.

În proba similară rezervată băieţilor echipajul timişorean format din Alexandru Vieru, Cosmin Niculiţă, Dragan Pop şi Rareş Ilaş s-a clasat al cincilea, în 20:06.25, în urma celor de la Steaua, Agigea Constanţa, LTTL Orşova şi Dinamo. În fine, o poziţie mai modestă au ocupat Laurenţiu Pop şi David Balaj în proba de kaiak dublu pe 6.000 metri, parcurşi în 29:50.64, timp care le-a adus locul 9.

Mai apoi, în cadrul Cupei României la Fond seniori, Şalău şi-a măsurat din nou forţele în proba de canoe simplu pe 1.000 metri, încheind al şaselea, cu timpul de 4:15.40, cursa fiind câştigată de acelaşi Simioncencu. La fete, perechea Katona – Lungu a sosit a şasea, în timpul de 1:55.81, în proba de kaiak dublu feminin, disputată pe distanţa de 500 metri.

Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + = 14

 


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: