Timișoreanca Mihaela Lulea (CS Nautic Banat), 2016 pe 3 la Euro la Moscova și la Mondial la Duisburg, pe 4 la Rio 2016 Paralympic Games

Ca în fiecare an, tânăra sportivă timișoreancă Mihaela Lulea a urcat și în 2016 pe podiumul de premiere în întreceri internaționale de anvergură, la categoria competitorilor cu dizabilități locomotorii, dar actualul sezon a fost cu totul special prin participarea sub tricolor și la ediția Rio 2016 Paralympic Games.

Mihaela Lulea, legitimată la CS Nautic Banat Timișoara, începea captura de medalii internaționale pe 2016 în a doua decadă a lunii mai, la Duisburg, cu ocazia ”Mondialului” de profil 2016 ICF Paracanoe World Championships, unde s-a clasat a treia și a obținut bronzul probei de sprint pe 200 de metri a categoriei KL3 rezervate femeilor cu timpul de 52 de secunde și 525 de sutimi, după Anne Dickins, din Regatul Unit, prima în 51.246s, și Amanda Reynolds (Australia), în 51.686.

A urmat pe 24 iunie o altă prezență în finala A, de această dată la Moscova, la ”Euro”, și tot la categoria KL3 Women 200 de metri, obținând tot locul 3 și bronzul și la European Paracanoe Championships, cu timpul de 52,032 secunde, după suedeza Helene Ripa, prima în 51,432s, și franțuzoaica Cindy Moreau, în 51,576s.

Iar punctul culminant al sezonului competitoarei pe apă de pe Bega a fost la Rio 2016 Paralympic Games, derulată în perioada 7-18 septembrie, și în Brazilia timișoreanca progresând pe ruta serii, semifinale, finală, în care a încheiat în imediata apropiere a podiumului, pe poziția a patra din cele 8 concurente, devansându-le pe cele din Suedia, Italia, Canada și SUA.

Lulea a încheiat pe Lagoa, la Rio de Janeiro, cu timpul de 52 de secunde și 273 de sutimi, în urma britanicei Dickins, care a învins printr-un nou record personal de 51,348 secunde, dar și a ”argintului” Reynolds, din Australia, cronometrată în 51,378s, respectiv a aceleiași franțuzoaice Moreau (52,103 secunde).

Lulea, care în 5 septembrie a împlinit 35 de ani, a concurat cu succes la cel mai înalt nivel, continental și mondial în întrecerile de canoe ale persoanelor cu dizabilități, în fiecare an al acestui deceniu, completând remarcabilele participări și prin această primă aliniere la o competiție olimpică.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Kaiak-canoe, Persoane cu dizabilităţi și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Kaiak-canoe: