CS Heracle Timișoara, locul 3 pe echipe la greco-romane la Naționalul de juniori 1. Timișul, 7 medalii la individual, aur Delinschi și Ojog

Luptătorii timișeni au cucerit o salbă de medalii la ediția din acest an a Campionatului Național FRL rezervat juniorilor 1, la categoria de vârstă 17-20 de ani, prin componenți a nu mai puțin de 5 cluburi diferite, cinci dintre clasările pe podium dintre care două pe prima treaptă fiind izbutite de sportivii din luptele greco-romane iar 3 la lupte feminin. Cele mai multe distincții au fost adjudecate de elevii lui Sebastian Gavrilă, de la CS Heracle Timișoara, cu două medalii de aur la greco-romane dar și tot atâtea de bronz, una la individual și prin locul 3 în ierarhia generală pe echipe.

Federația Română de Lupte a pus în scenă în Sala Polivalentă din Craiova ediția din 2017 a Campionatului Național de lupte pentru juniorii 1, iar sportivii timișeni s-au numărat printre protagoniștii aspiranți la onoruri, doi dintre reprezentanții lui CS Heracle Timișoara chiar impunându-se în cadrul categoriilor de 74 și 85 de kilograme ale luptelor greco-romane. Sergiu Delinschi și Nicu Ojog au devenit campioni ai țării în tricoul grupării de pe malurile Begăi, contribuind implicit și la adjudecarea locului 3 de către CS Heracle în clasamentul general al formațiilor participante în întrecerile de greco-romane, după CSM Bacău și CS Astra Vagoane Arad. Zestrea celor de la CS Heracle a fost completată și de Ciprian Trufan în cadrul categoriei 120 de kilograme, printr-o clasare pe a treia treaptă a podiumului în concursul individual.

Tot în cadrul aceleiași categorii de 120 de kilograme din luptele greco-romane, medalia de argint a luat calea Lugojului, Alexandru Zgriba, sportiv pregătit la Clubul Sportiv Municipal de Avrămuț Todorescu, clasându-se pe locul secund și devenind vicecampion al țării.

Alte lupte în finală au dus și pe salteaua categoriei de concurs rezervată fetelor Timea Iozsa, pregătită la CSȘ Jimbolia de Cornel Dobârcău, și Roxana Țif, elevă a lui Avrămuț Todorescu la CSȘ Lugoj, care au obținut locul 2 și medaliile de argint, ca vicecampioane naționale la 63 respectiv 44 de kilograme. Tot în luptele feminine s-a adjudecat și o medalie de bronz în contul sportului timișean, Georgiana Bodogai încheind a treia pentru CSM Timișoara, unde este antrenată de Petru Brândușan, la categoria 72 de kilograme.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte, Lupte greco-romane, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: