CSM Timișoara, a treia oară la rând campioană a Superligii României la fete dar ”niciodată n-a fost așa de greu!” FOTO!

CSM Timișoara a răsuflat ușurată la reușita păstrării titlului de campioană națională în Superliga pe echipe feminine de seniori la lupte libere, decisă sâmbătă în turneul final de la Târgu Mureș după o luptă mai strânsă ca niciodată și doar la punctaveraj, în urma unui acerb duel cu gruparea gazdă. Câteva amănunte și imaginile surprinse la fața locului de Vajnar Iosif.

CSM Timișoara, deținătoare en-titre a titlului pe țară în Superliga pe echipe în luptele libere ale sexului frumos, a adăugat încă un trofeu suprem în palmares și la ediția din 2015, după faza finală din Ardeal, pe care o aborda de pe primul loc, așadar având multe de pierdut.

Însă campioana din 2013 și 2014 a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului, în dauna aprigei gazde ASA Târgu Mureș și a Stelei, a treia în ierarhie, la capătul unor dueluri echilibrate dar în cerc extrem de restrâns, cu numai 3 cluburi în concurs.

Petre Brândușan și Valentin Mihăilă, profesorii de la CSȘ1 și CSM Timișoara, au condus spre titlu o garnitură reunindu-le pe Tabita Dobre, la categoria 48 de kilograme, Mădălina Lingurar, la 53 kg, Simona Pricop – 55kg, Simona Tudor – 58kg, Estera Dobre – 60kg, Laura Gavriliuc – 63kg, Andreea Anastase și Beatrice Oancea, ambele la 69kg, și Diana Franț-Obrad, la 75 kilograme.

Titlul a fost smuls mulțumită unui 4-4 cu gazdele din Târgu Mureș, în disputele care au decis destinația trofeului, departajarea făcându-se numai la punctaveraj, și doar de puțin, cu 19-18. Triumful decisiv a fost repurtat prin tuș de Diana Franț-Obrad, care dacă ar fi pierdut ASA ar fi preluat titlul de la timișorence, în cazul unui rezultat de 5-3.

CSM și-ar fi păstrat titlul chiar și în cazul unui punctaveraj negativ dar nu și dacă ar fi cedat la meciuri, în ceea ce a fost cea mai echilibrată luptă pentru titlu din istoria întrecerilor feminine ale Superligii, după cum a relevat la final și profesorul Petre Brândușan, antrenor coordonator al loturilor lui CSM Timișoara: ”Am câștigat pentru a treia oară la rând cu fetele dar niciodată n-a fost într-atât de greu!”

Astfel, după cele 3 turnee ale campionatului plus cel final, din acest week-end, în care CSM Timișoara a dispus cu 5-2 de Steaua București, gruparea din Banat a rămas în posesia trofeului.

Menținere a hegemoniei și pe salteaua masculină, CSM Lugoj păstrându-și titlul recucerit de la cei de pe Bega anul trecut, după ce a devansat-o și la Târgu Mureș pe CSM Timișoara, în vreme ce pe locul 3 a urcat CS Universitatea Craiova. Iar pentru ca triumful lugojenilor de pe Timiș să fie complet la actuala ediție, aceștia s-au impus nu doar în luptele libere ci și în întrecerile de greco-romane, în ordinea 1 CSM Lugoj, 2 CS Heracle Timișoara, 3. Slatina. Cu detalii și imagini de la triumful luptătorilor profesorului Emil Vanea, în consemnarea următoare.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: