CSȘ1 Timișoara, calificat cu 8 juniori din 10 la finalele naționale individuale de la Buziaș

Clubul Sportiv Școlar numărul 1 din Timișoara a reușit atât cu băieții cât și cu fetele clasări pe locurile 1 și 2 la categoriile 2001/2 și 2003/4 în turneul zonal de la Băile Herculane de calificare la finalele individuale de la încheierea acestei luni, de la Buziaș, doar băieții de 14-15 ani izbutind două urcări pe poziția secundă fără a se plasa și pe locul I, ceea ce nu le-a tăiat însă drumul spre turneul cu medaliile naționale pe masă.

Numeroasă și calitativă participare în week-end la faza zonală de la Băile Herculane a Campionatului Național de juniori la lupte libere pentru băieții și fetele de 12-13 respectiv 14-15 ani, așadar pe două categorii distincte de vârstă, întrecerea din sud-vestul țării fiind printre cele mai tari zonale din țară pe salteaua juvenilă a acestor grupe, cu alinierea la start a aspiranților din 7 județe, Caraș-Severin – gazdă, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș, totalizând peste 150 de sportivi.

Număr ridicat de competitori regăsit în prelungirea întrecerii până târziu în seara de sâmbătă, pe când alte zonale și-au închis deja  conturile la prânz. Iar în cazul timișenilor miza a fost cu atât mai mare cu cât ultima decadă a acestei luni va aduce turneul final național în organizarea orașului Buziaș, unde se vor strânge cei mai talentați luptători la categoriile 2001/2 și 2003/4, băieți și fete, estimările ridicându-se la 600 de juniori.

Nu puțini au fost și timișenii prezenți în week-end la Băile Herculane, CSȘ Lugoj aliniindu-se sub îndrumarea profesorilor Emil Vanea și Valentin Cimpoieru iar cei din Jimbolia într-un parteneriat cu colegii din Bacova în grija lui Cornel Dobîrcău în cazul jimbolienilor și a profesorului Moise pentru adolescenții din Bacova, dar și CSȘ1 Timișoara, sub coordonarea lui Petre Brândușan.

S-a concurat la juniori de 12-13 ani și 14-15 ani, băieți și fete, fiind câte 10 categorii de greutate pentru fiecare grupă de vârstă respectiv pe sexe, așadar 40 de categorii de concurs în totalul desfășurării de forțe de pe malurile Cernei. Unde s-au remarcat câteva vârfuri ale fiecărui centru de tradiție din zonă, de exemplu din Cluj dar și din Petroșani, din bazinul Gorjului dar și din Banat.

Faza zonală a contat pentru calificarea la Campionatul Național individual de la Buziaș, ce va avea loc în ultimul week-end din octombrie, vinerea și sâmbăta, până atunci, la Băile Herculane, în Sala Sporturilor, concurând și 10 juniori de pe malurile canalului Bega, 5 fete și 5 băieți, dintre care 8 calificați la finale.

Astfel, la fetele de 2003-2004, Marina Ancuța a smuls locul 1 la categoria de greutate 38 de kilograme, iar Carina Bălan locul 2 la 40kg, pe când dintre băieții de 2003/4 Mario Derevenciuc a luat locul 1 la 73kg

iar Ioan Pavel s-a clasat la categoria 55kg pe locul 2.

La 2001-2002, locul 1 a aparținut surorii Marinei, Mădălina Ancuța, la 44 de kilograme, Oana Mara încheind la 48kg pe locul 2, pe când dintre băieții de la CSȘ1 Timișoara Flavius Andrei a încheiat la 78kg pe locul 2 iar Vlad Prune tot pe locul 2 la 100kg.

Nu au intratr în finale de la CSȘ1 doar Luca Lăureanu, la 55 de kilograme, de pe locul 4, și Leonard Sailă, pe locul 9 la 66kg.

 

Acest articol a fost publicat în Lupte, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: