GALERIE FOTO. Gala Sportului timișean 2017

În absența mai multor performeri, inclusiv a sportivei anului în județul Timiș în ramurile olimpice, luptătoarea Estera Tămăduianu-Dobre, cu toții aflați în pregătiri cu loturi naționale sau chiar peste hotare, Gala Sportului 2017 s-a derulat în această după-amiază în cadrul mai intim și mai puțin protocolar al Restaurantului Flora, pe faleza canalului Bega. Câteva fotografii de la evenimentul de sfârșit de an, urmând a reveni în consemnări viitoare cu spusele unora dintre sportivi…

Gala Sportului 2017 a fost mai restrânsă ca număr de participanți decât în edițiile sale anterioare, organizate în incinta Consiliului Județean Timiș, absențele fiind motivate de implicarea mai multor sportivi din ierarhiile celor mai buni competitori din județ în anul care e pe sfârșite în pregătiri și cantonamente desfășurate la ora actuală de loturi ”tricolore” sau pentru viitoare expediții, caz al celui desemnat ambasador al Timișului pentru sporturile din discipline neolimpice, Horia Colibășanu, în antrenamente în munții Alpi. Antrenori, colegi de club sau prieteni le-au oferit o mână de ajutor, reprezentându-i și primind distincțiile ce le-au fost repartizate.

Reuniunea oficială de sfârșit de an a ”familiei” sportului timișean nu i-a uitat nici pe cei plecați dintre noi în ceruri în 2017, evenimentul fiind punctat la începerea sa de păstrarea unui moment de reculegere în memoria celor trecuți în neființă, Tudor Petruş respectiv Batkai Adalbert.

Direcția Județeană de Sport și Tineret Timiș, organizatoare a ”Galei”, i-a răsplătit pe cei mai merituoși dintre sportivii din județul nostru în anul 2017, atât pe baza ierarhiilor ”top 10” în ramurile olimpice, de mai mare însemnătate, respectiv neolimpice, cât și la capitolul echipe, în discipline individuale dar și în jocuri colective, atribuind și alte nominalizări, în sporturi tehnice, masters și pentru persoane cu dizabilități, precum și două distincții speciale, tenismanul junior Nini Gabriel Dica fiind desemnat ambasador al sportului din ramuri olimpice din judeţul Timiş.

Nini Gabriel Dica s-a numărat printre performerii care au răspuns cu amabilitate întrebărilor jurnaliștilor prezenți, cu referiri la reușitele din 2017 și cu speranțe de mai bine pe 2018, spuse asupra cărora vom reveni în consemnări viitoare.

DJST Timiș n-a omis nici enumerarea cluburilor sportive cu rezultate de excepție în anul competițional 2017, conform etichetei aplicate acestora de forul județean, respectiv acordarea de nominalizări asociațiilor județene pe ramura de sport, și anume de arte marțiale, atletism, box, baschet, lupte, canotaj, fotbal, șah și ”Sportul pentru toți”, iar apropo de această secvență a evenimentului, două aspecte n-au fost lipsite de amuzament. Pe de-o parte, au fost nominalizate și instituții administrative precum Prefectura Timiș, CJT, pe adresa președintelui, vicepreședintelui și consilierului președintelui, respectiv Primăria Municipiului Timișoara, semn că nici la ceea ce ar trebui să fie strict sărbătoarea sportivilor și antrenorilor lor nu se poate renunța la convenționalul derulării anumitor pomelnice, iar pe de altă parte președintele Asociației Județene de Fotbal Timiș, Dănuț Lața, ultimul căruia i-a fost înmânat premiul în secțiunea nominalizării asociațiilor județene pe ramura de sport, a ținut să facă puțină atmosferă la introducerea sa în scenă de către Adrian Tal, diriguitor al DJST Timiș, printr-un gest din mână și cuvintele ”fără Canea”.  

Adrian Tal, director DJST Timiș, a explicat că organizarea Galei Sportului la Restaurantul Flora ”este ceva inedit. Ne-am întors aici, unde se desfășura înainte de a se face sala de la Consiliul Judeţean. Am revenit… Oricum, Consiliul Judeţean Timiș a rămas partenerul nostru de nădejde, atât al instituţiei noastre cât şi al sportivilor de performanţă. Nu a fost nici un pericol să nu ţinem această gală, iar încă de la început am ţinut să o împingem cum aş spune între ghilimele spre sfârşitul anului, astfel încât să putem premia şi rezultatele de pe urmă și pentru a nu ne trezi ca în anii trecuţi, când a trebuit să refacem calculele la mai mulți sportivi. Hai să o spunem pe a dreaptă, că și până acum Gala Sportului timişean a fost tot conceptul și în organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, iar până acum premiile în bani au fost asigurate de Consiliul Judeţean Timiș prin hotărârea preşedintelui CJT. Pentru noi este acelaşi lucru, numai că premierea în bani este cu mult mai mică, să spunem aşa, în matca limitei legislative. Da, au fost absenţi Horia Colibăşanu, fiind plecat din ţară, la Viena, sportiva Estera Dobre, luptătoare declarată sportiva anului, Simona Pricob, din top 3, şi alţi sportivi care sunt la loturi şi pe care este greu să-i aduci…” Într-adevăr, Estera Tămăduianu-Dobre, sportiva anului 2017 din județul Timiș, ca luptătoare de la CSM Timișoara, se află în cantonament cu naționala României, drept componentă a lotului olimpic feminin de lupte, multipla medaliată continentală la seniori fiind reprezentată la eveniment de Petre Brândușan, antrenor al sportivei dar și antrenorul anului.

Iată câteva fotografii de la eveniment, urmate de enumerarea ierarhiilor întocmite de DJST Timiș, pe baza cărora s-au efectuat premierile din cadrul evenimentului (* clic pe imagine pentru mărire)…

Revenită în 2016 pe salteaua competițională după suspendare, Estera Tămăduianu-Dobre, antrenată de profesorul Petru Brândușan în secția de lupte libere de la C.S.M. Timișoara, a cucerit locul 1 în topul celor mai buni 10 performeri din județul Timiș în 2017, adjudecându-și titlul de sportiv al anului în ramuri olimpice, conform ierarhiilor întocmite de DJST Timiș.

Estera Tămăduianu-Dobre a preluat sceptrul în 2017 în acest clasament grație locului 5 ocupat la Campionatul Mondial de Seniori și poziției secunde cu medalie de argint la Campionatul European pe Națiuni de Seniori, luptătoarea de la CSMT obținând totodată câte un loc I și II la Campionatul Național de Seniori. Antrenorul anului 2017 în Timiș este
profesorul Petru Brândușan, de la C.S.M. Timișoara, totodată antrenor al sportivei medaliate la Campionatul European.

Pe podium, în urma luptătoarei de la CSM Timișoara, pe locul 2 în clasamentul celor mai buni sportivi din Timiș în 2017 s-a situat Andreea Popa, mult mai tânăra canotoare de la CSȘ Bega, unde este pregătită de profesoara Ecaterina Calapis, ”argintul” județean fiind adjudecat grație locului 3 la Campionatul Mondial de Juniori și titlului continental în Campionatul European de Juniori.

Pe locul 3 în topul pe Timiș al celor mai buni sportivi olimpici, o altă tânără, Simona Pricob, tot din lupte libere, la fel, de la CSM Timișoara, unde este antrenată de Petre Brândușan, distincția fiind rod al locului V la Campionatul Mondial de Seniori, poziției secunde la Cupa Europei de Seniori, respectiv locului I atât la Campionatul Național de Seniori cât și la Campionatul Național de Seniori pe Echipe respectiv la Campionatul Național U23.

Dar iată topul complet al primilor 10 clasați în ramurile olimpice și neolimpice…

În ordinea inversă a clasării în TOPUL OLIMPIC 2017, doi sportivi împart locul 10, reprezentând halterele respectiv scrima…

10. SUIUGAN DARIUS – HALTERE – C.S. de Haltere Timișoara
Antrenor: Călin Milan
Rezultate:
Campionatul Mondial Universitar – Participare ;
Campionatul National Seniori – 3 Loc II.

=10. BODO BENJAMIN – SCRIMĂ – C.S.U. Timișoara
Antrenor: Tudor Petruș
Rezultate:
Campionatul National Seniori – 1 loc II;
Campionatul National Seniori – 1 loc III;
Campionatul National U23- 1 loc I;
Campionatul National Juniori- 1 loc I.

În continuare, urcând pe treptele ierarhiei ramurilor olimpice…

9. GUIDEA IVAN – LUPTE LIBERE – C. S.M. Lugoj
Antrenor: Vanea Emil
Rezultate:
Campionatul Mondial Seniori – 1 loc VIII;
Campionatul National Seniori – 2 Loc I .

8. BALOSIN DAVID – CANOTAJ – C.S.M. Timișoara;
Antrenor: Balojin Zlatomir
Rezultate:
Campionat National Seniori – 1 Loc I ;
Campionatul National Tineret – 1 Loc I ;
Campionatul National Tineret – 1 Loc II ;
Campionatul National Juniori – 1 Loc I.

7. BĂLAN CRISTINA – ATLETISM – L.P.S. Banatul Timișoara
Antrenor: Șerban Simona și Gulyas-Ioan Raymond
Rezultate:
Campionatul National Seniori – 1 Loc III ;
Campionatul National Tineret – 1 Loc I ;
Campionatul National Juniori – 1 Loc I, 1 Loc II ;
Campionatul Balcanic Juniori – 1Loc II, 1Loc III;
Campionatul Balcanic Juniori – 1Loc I, 1Loc III.

6. HOJDA ANDREEA – ATLETISM – L.P.S. Banatul Timișoara
Antrenor: Serban Simona , Gulyas Raymond
Rezultate :
Festivalul Olimpic European – 1 Loc III;
Campionatul Balcanic Juniori II – 1Loc I ;
Campionatul National Tineret – 1 Loc III ;
Campionatul National Juniori – 1 Loc II, 1 Loc III ;
Campionatul National Juniori II – 1 Loc I, 1 Loc II , 1 Loc III .

5. DANCIU ALEXANDRU – CANOTAJ – C.S.M. Timișoara
Antrenor: Balojin Zlatomir
Rezultate:
Campionatul European Juniori – 1 Loc II;
Campionatul National Viteza Juniori – 1 Loc II;
Campionat National Seniori – 1 Loc I ;
Campionatul National Tineret – 1 Loc II ;
Campionatul National Juniori – 1 Loc II .

4. TIF ROXANA – LUPTE LIBERE – C.S.Ș. Lugoj
Antrenor: Todorescu Avrămuț
Rezultate:
Campionatul Mondial Juniori – 1 loc V;
Campionatul European Cadeti – 1 Loc I ;
Campionatul Balcanic Cadeti – 1 Loc II ;
Campionatul National Juniori II – 1 Loc I ;
Campionatul National Juniori I – 1 Loc II .

+

TOP RAMURI SPORTIVE NEOLIMPICE 2017 (enumerare de la locul 10 la 1)

10. BĂLĂNESCU CIPRIAN – TRIATLON – C.S. Raide Competition
Rezultate:
Campionatul National Seniori – 6 loc I ;
Campionatul Balcanic Seniori – 1 loc I .

9. LUCACIU ROXANA – DANS SPORTIV – C.S. MAGNUM TIM.
Antrenor: Raul Avram
Rezultate:
Campionatul Mondial U21 – 1 Loc II;
Campionatul National Seniori – 1 Loc II .

8. POP ALEXANDRA – KARATE – C.S. Zen Sho Timisoara
Antrenor: Costinas Catalin
Rezultate:
Campionatul Mondial Seniori – 1 Loc I ;
Campionatul National Seniori – 1 loc I ;
Campionatul National Seniori – 1 loc II .

7. DAN NICULINA – NAVOMODELISM – C.S.M. Timisoara
Rezultate:
Campionatul European Seniori – 2 Loc III;
Campionatul National Seniori – 2 loc I ;
Campionatul National Seniori – 5 loc II .

6. STANCIU MIHAI – KARATE – U.T.K. – U.V.T.
Antrenor: Cioroianu Mihai
Rezultate:
Campionatul Mondial Seniori – 1 Loc II;
Campionatul Mondial Seniori – 1 Loc III;
Campionatul National Seniori – 1 Loc I .

5. DAN CRISTINA – Navomodelism – C.S.M. Timisoara
Antrenor:
Rezultate:
Campionatul European Seniori – 1 Loc I;
Campionatul European Seniori – 1 Loc II;
Campionatul European Seniori – 1 Loc III;
Campionatul National Seniori – 3 loc I ;
Campionatul National Seniori – 1 loc III .

4. DAN EMILIAN – Navomodelism – C.S.M. Timisoara
Antrenor:
Rezultate:
Campionatul European Seniori – 1 Loc I;
Campionatul European Seniori – 1 Loc II;
Campionatul European Seniori – 1 Loc III;
Campionatul National Seniori – 4 loc I ;
Campionatul National Seniori – 2 loc II ;
Campionatul National Seniori – 2 loc III .

3. BARCAN BOGDAN – KARATE – U.T.K. – U.V.T.
Antrenor : Cioroianu Mihai
Rezultate :
Campionatul Mondial Seniori – 1 Loc I;
Campionatul Mondial Seniori Echipe – 1 Loc I;
Campionatul National Seniori – 2 Loc I½I .

2. STEMLER ROBERT – KARATE – U.T.K. – U.V.T.
Antrenor: Cioroianu Mihai
Rezultate:
Campionatul European Seniori – 1 Loc I;
Campionatul European Seniori – 1 Loc II;
Campionatul European Seniori – 1 Loc III;
Campionatul National Seniori – 4 loc I ;
Campionatul National Seniori – 2 loc II ;
Campionatul National Seniori – 2 loc III .

SPORTIVUL ANULUI ÎN RAMURI SPORTIVE NEOLIMPICE 2017: 1. DAN LUCIAN – Navomodelism – C.S.M. Timișoara

Rezultate:
Campionatul European Seniori – 2 Loc II;
Campionatul European Seniori -3 Loc III;
Campionatul National Seniori – 6 loc I ;
Campionatul National Seniori – 8 loc II.

+

NOMINALIZĂRI SPORTURI TEHNICE: PASCOTĂ IONEL – MOTOCICLISM – C.S. PASCOTĂ TIMIȘOARA

NOMINALIZĂRI SPORTURI MASTERS: CAZACU SORIN – POWERLIFTING – C.S. Caza Powerlifting Timișoara

NOMINALIZĂRI SPORTURI PERSOANE CU DIZABILITĂȚI: DOANĂ VICTOR – C.S. MARATON 93 LUGOJ

ECHIPA ANULUI ÎN SPORTURI INDIVIDUALE: A.C.S. DUMBRĂVIȚA – TENIS DE MASĂ

ECHIPA ANULUI ÎN JOCURI SPORTIVE 2017: R.C.M.-U.V.T. TIMIȘOARA – RUGBY.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 × unu =

 


Ultimele articole din categoria Lupte: