Ivan Guidea (CSM Lugoj), calificare la Jocurile Olimpice de vară 2016 via turneul mongol din Ulan Bator

Luptători timișeni au pășit în acest week-end pe saltea în căutarea biletelor pentru Rio de Janeiro și alinierea la Jocurile Olimpice de vară din 2016, iar dacă tânăra Simona Pricob n-a trecut de faza sferturilor de finală în cadrul întrecerii feminine a categoriei 53 de kilograme din cadrul întrecerii din Mongolia, în schimb Ivan Guidea, de la multipla campioană națională pe echipe de seniori CSM Lugoj, a avut succes în concursul masculin al categoriei 57 de kilograme din același turneu preolimpic de la Ulan Bator, câștigând 3 lupte și ajungând în finală.

Miză mare și o competiție forte de vineri și până astăzi în Mongolia, reunind o serie de medaliați mondiali și continentali în căutarea biletelor pentru Rio de Janeiro în primul turneu preolimpic la nivel global derulat în lupte libere și lupte greco-romane dar și pentru luptătoarele sexului frumos.

Primele emoții le-a avut tânăra Simona Pricob, de la CSM Timișoara, la categoria 53 de kilograme, în care a trecut de optimi cu 10-0 de Hsin Ju Chiu, din Taipei, dar s-a înclinat cu același scor la puncte în fața rusoaicei Natalia Malysheva, în sferturile de finală.

Astăzi a intrat în concurs Ivan Guidea, de la CSM Lugoj, care și-a croit drum până în finală, calificându-se implicit la Jocurile Olimpice de vară din acest an, din Brazilia, grație a 3 lupte câștigate, cu 10-0 cu canadianul Darthe Capellan, 11-1 cu ucraineanul Andryi Yatsenko și 4-3 în semifinala decisivă cu Uladzislau Andreyeu, din Belarus, ceea ce i-a dat dreptul de a trage pentru aur la Ulan Bator, într-un ultim act cu azerul Mirjalal Hasan- Zada.

Categoriile de concurs au fost de 57 kilograme, 65, 74, 86, 97 și 125 kg la lupte libere masculin; 59 kilograme, 66, 75, 85, 98 și 130 kg la lupte greco-romane și 48 kilograme, 53, 58, 63, 69 și 75 kg la lupte libere – feminin.

Un al treilea turneu de calificare preolimpic va avea loc pe 6-8 mai la Istanbul, pentru care timișencele Estera Dobre și Simona Pricob, colege de club la CSM Timișoara, vor fi în calcule pentru o aliniere finală la start, ca ultimă șansă de a accede la J.O. de vară în cadrul categoriei de 53 de kilograme – lupte libere feminin.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: