Luptele timișene, cu cluburi din Jimbolia, Lugoj, Sânandrei și Timișoara medaliate la Buziaș la Naționalul juniorilor mici. Gemenii Bacovei, Jarko și Janko Facica, urcați în aceeași finală de 29kg a juniorilor 4 și medaliați de FRL cu aur

Luptele libere timișene au și viitor, ar fi concluzia turneului final al Campionatului Național de juniori 3 și 4 găzduit vreme de 3 zile, la final de octombrie, de Sala Polivalentă din Buziaș, unde nu mai puțin de 4 cluburi din județ, dintre care unul, cel organizator, CSȘ Jimbolia, și cu o branșă de succes la Bacova, au adunat la gât o salbă de medalii.

14581479_1299693820064414_8614346221491334059_n

Peste 450 de copii de la toate cluburile din țară au umplut cu tot cu aparținători până aproape de refuz sala sporturilor din Buziaș cu ocazia finalelor naționale de lupte la juniori mici, concurând la câte 13 categorii de greutate pe fiecare grupă de vârstă iar una dintre reprezentantele Timișului, tocmai organizatoarea CSȘ Jimbolia, urcând pe podiumul ierarhiei pe echipe la juniori 4, și anume pe poziția a treia între băieți.

Jimbolienii, și cu o secție satelit în Bacova, au acumulat un număr de 7 medalii, dintre care unele de aur, făcând senzație cu frații gemeni din generația 2005 ajunși paralel în finala juniorilor 4, în care, conform deciziei federale, au fost recompensați fiecare cu medalia de aur. Este vorba și despre mezini ai concursului, dat fiind că întrecerea juniorilor 3 s-a adresat celor de 14-15 ani iar cea de juniori 4 elevilor de 12-13 ani, cei din generația 2005, din care provin și gemenii triumfători, având dreptul la start cu acordul medicului.

Astfel, locul 1 au obținut atât Jarko cât și Janko Facica în finala juniorilor 4, gemenii de 2005 pătrunzând în ultimul act al categoriei 29 de kilograme. De etnie slovacă, gemenii Bacovei sunt pregătiți de jimbolianul Teodor Moisă, sub îndrumarea căruia a mai urcat pe podium, la categoria 35 de kilograme a juniorilor 3, cu bronz, Dorel Talpoș, dintre cei opt elevi crescuți pe saltelele Bacovei.

La Jimbolia, sub culorile grupării locale CSȘ, reputatul Cornel Dobîrcău a propulsat 4 medaliați între cei 6 juniori aliniați la Buziaș, pe locul 3 la juniori 4 urcând în cadrul categoriei 50 de kilograme Robert Gain, pe locul 2 la junioare 3 Bianca Godescu – la 56 de kilograme, iar pe locul 3 la aceeași categorie de vârstă Alexandra Catargiu – în limitele categoriei 65kg, cu un loc secund, argint și vicecampion național pentru Valentin Bostan, la 85kg. Jimbolia, care a lansat pe firmament printre altele luptătoare precum Estera Dobre, s-a prezentat așadar și acum cu fete în concurs, două în competiția în cauză.

”Se mai putea lua cel puțin încă o medalie dar, în ansamblul anului competițional, până acum, am cucerit medalii la toate categoriile de vârstă în întreceri naționale, în total 15 medalii”, a explicat Cornel Dobârcău, de la CSȘ Jimbolia.

Timișorenii au avut și ei campionii și medaliații lor, CSȘ1 triumfând la 78 de kilograme prin Flavius Andrei, campion național de juniori 3, completat la 85 de kilograme de Vlad Prune, locul 3 la juniori 3, respectiv de Ioan Pavel – al treilea la 55kg între juniorii 4, cu toții fiind antrenați de Petre Brândușan, sub îndrumarea colegului de catedră Valentin Mihăilă urcând pe podium Narcisa Florea, pe locul 2 la 60kg între junioarele 3.

CSȘ1 Timișoara a aliniat 10 sportivi la Buziaș, dintre care o multiplă fostă medaliată, Mădălina Ancuța, s-a clasat acum a șaptea la 48kg între junioarele 4.

Două medalii și pentru CS Sînandrei, ambele de bronz, Karina Bălan la 40kg la junioare 3, iar Mario Derevenciuc la 72 de kilograme, la juniori 4, ambii antrenați de profesorul Brândușan.

Desigur, nu putea lipsi de pe lista medaliaților CSȘ Lugoj, pepinieră a clubului campion național de seniori pe echipe, profesorul Emil Vanea îndrumând un junior de ”bronz” iar Todorescu Avrămuț alți doi.

Frumoasă recoltă sportivă autumnală a luptătorilor timișeni de libere, cu mențiunea că dintre oaspeți băieții Odorheiului și fetele Mangaliei au impresionat cel mai mult.

Mai urmează pe acest final de an Cupa României U20, Campionatul Național de Tineret U23 iar la cadeți Cupa României, la Târgoviște.

* sursa foto: facebook/familia Filievici 

 

Acest articol a fost publicat în Lupte, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: