Marius Olaru, profesor la Universitatea de Vest Timişoara, unic arbitru internaţional de lupte de categorie olimpică din România

Marius Olaru, cadru didactic la Universitatea de Vest din Timişoara, a devenit în acest an arbitru internaţional de lupte de categorie olimpică, singurul din România în activitate.

Marius Olaru (stânga) şi Marilen Pirtea

 

 

Activitatea sa la Universitatea de Vest a debutat în anul 1995, iar din 2002 a devenit arbitru internaţional, participând la campionate europene şi mondiale de cadeţi, juniori, iar din acest an şi la cele de seniori.

În luna martie a arbitrat la Campionatul European de lupte rezervat seniorilor, desfăşurat la Vantaa, în Finlanda, următorul pas pentru Marius Olaru fiind Campionatul Mondial de seniori, care va avea loc în Uzbekistan, în luna septembrie. De asemenea, Marius Olaru intenţionează să se califice pentru a arbitra în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, Brazilia.

În acest moment, Marius Olaru este singurul arbitru de lupte din România care poate să arbitreze, la seniori, campionate europene, mondiale şi jocuri olimpice. La Universitatea de Vest din Timişoara predă, printre altele, atletică grea, lupte şi judo, iar de-a lungul carierei sale a avut ca studenţi numeroşi performeri precum Ştefan Gheorghiţă, Marian Sandu, Leonard Doroftei, Mihai Leu, Adrian Diaconu, Gabriel Brezoianu sau Cezar Popescu.

“Ne mândrim cu adevăraţi performeri, cadre didactice care pregătesc studenţii Universităţii la cel mai înalt nivel, dovadă fiind numărul mare de campioni pe care i-a oferit şi pregătit Universitatea de-a lungul timpului. Oameni de valoare dau, la rândul lor, valoare celor pe care îi îndrumă. Îi sprijinim şi îi încurajăm în activitatea pe care o depun”, a semnalat rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, Marilen Pirtea.

 

 

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Lupte: