Simona Pricob (CSM Timișoara), eliminată de ucraineana Kit în optimile European Games. Estera Dobre revine marți

Tânăra Simona Pricob a fost eliminată din cursă încă de la primul hop al participării la Jocurile Europene în cadrul concursului de lupte libere și în limitele categoriei 55 de kilograme.

frl-logo-color

 

Dând piept luni dimineață în Sala ”Heydar Aliyev” din Baku, în Azerbaijan, ucrainienei Tetyana Kit, sportiva legitimată la CSM Timișoara a fost dominată în prima rundă cu 10-2, cedând după două minute și 39 de secunde și pierzând disputa de calificare în sferturile de finală ale categoriei cu rezultatul de 5-0.

Pricob, deja o multiplă medaliată la nivel național dar și internațional, era transferată de CSM Timișoara din luptele hunedorene, fiind convocată în lotul de profil al României pentru ediția inaugurală a European Games, demarată vineri la Baku, ajunsă astăzi în cea de-a patra zi de întreceri și urmând a se derula până în 28 iunie. Născută la 13 decembrie 1994 la Lupeni, Pricob măsoară 1,59 metri și cântărește 53 kilograme, evoluând în Azerbaijan în cadrul categoriei de greutate 55kg.

Învingătoarea sa a fost apoi eliminată în sferturi cu același 5-0 de campioana europeană Sofia Mattsson, din Suedia, ajunsă în cele din urmă în finala pentru aur cu poloneza Krawczyk, care a eliminat-o în semifinale pe rusoaica Irina Ologonova, vicecampioană mondială și medaliată cu bronz la Campionatul European.

Experimentata Estera Dobre, tot de la CSM Timișoara și un produs al școlii jimboliene de lupte libere, intră marți în concursul categoriei 53 de kilograme, după ispășirea unei usturătoare suspendări la nivel internațional dar cu speranța să treacă pragul psihologic al locului secund, prin care acumula în trecut nu mai puțin decât 5 medalii de argint la Campionatul European.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Lupte: