Simona Pricob (CSM Timișoara), locul 5 la Mondialul U23. Roxana Tif (CSȘ Lugoj), locul 1 la Cupa României la cadeți. Lugojenii, încă 3 locuri 3, CSȘ1 Timișoara unul

Participări pe două fronturi pentru luptele timișene în ultimele zile, atât la nivel mondial cât și național. Concurentă și luna trecută sub ”tricolorul” României la Cupa Europei pe echipe feminine, Simona Pricob a reușit să obțină cea mai bună performanță a delegației FRL la Campionatul Mondial U23, derulat până ieri în Polonia, unde s-a clasat a cincea. În țară, ediția inaugurală a Cupei României rezervată cadeților a adus mai multe clasări pe podium sportivilor de la CSȘ Lugoj și CSȘ1 Timișoara, în frunte cu ”aurul” adjudecat de campioana europeană de cadeți Roxana Tif la categoria 46 de kilograme.

Simona Pricob, sportiva în vârstă de 23 de ani legitimată de CSM Timișoara, a izbutit o foarte bună clasare în Polonia la Campionatul Mondial al categoriei U23, încheind întrecerea pe poziția a cincea, cel mai bun loc obținut de Federația Română de Lupte în competiția de lupte libere, lupte feminin și lupte greco-romane.

Clasarea luptătoarei de pe Bega pe 5 la nivel mondial survine la o lună după participarea cu reprezentativa României la Cupa Europei pe echipe feminine, găzduită de Moscova, și unde ”tricolorele” au cucerit argintul după reprezentantele Rusiei, din partea grupării CSM Timișoara evoluând în întrecere și Estera Dobre-Tămăduianu, și ea tot în cadrul categoriei de greutate 53 de kilograme. Este așadar un an al locurilor 5 la nivel mondial pentru timișorencele medaliate cu ”argint” pe echipe la Cupa Europei, ținând cont că și Estera Dobre-Tămăduianu s-a clasat anul acesta a cincea la Campionatul Mondial de seniori, fiind implicit inclusă în ”Proiectul Samurai” al Comitetului Olimpic Român, în perspectiva ediției nipone a Jocurilor Olimpice de vară de la Tokyo, din 2020, contingent de 32 în care au fost cooptați performerii clasați între primii 3 la ediția de la Rio de Janeiro a J.O. de vară respectiv între primii 5 la edițiile de ”Mondial” din acest an 2017.

Lumea luptelor n-a avut însă ațintite privirile doar spre ”Mondialul” polonez sub 23 de ani, ci și spre  ediția inaugurală a Cupei României rezervată cadeților de 15-17 ani, care a fost găzduită în weekend la Târgu Mureș, unde eleva profesorului Avrămuț Todorescu, de la CSȘ Lugoj, a reușit cea mai bună clasare pentru sportul timișean, Roxana Tif, o campioană europeană de cadeți în 2017, confirmând și prin acest triumf intern la categoria 46 de kilograme.

În ceea ce a fost ultimul concurs național al anului sub egida FRL, timișorenii au obținut locul 3 prin Ernest Zsolt, în cadrul categoriei 100 de kilograme, medaliat cu bronz pentru CSȘ1, unde este pregătit de profesorul Valentin Mihăilă. Și mai multe locuri 3 au cucerit lugojenii de la CSȘ, Amalia Popovici la categoria 52 de kilograme a cadetelor iar la greco-romane David Ritter la categoria 54kg și Otniel Ritter la 58 kilograme.

În plus, câteva locuri cinci, Ligia Carp pentru CSȘ Lugoj la 52 de kilograme iar Paraschiva Minea la 70kg și Flavius Andrei la 76 de kilograme, ambii pentru CSȘ1 Timișoara.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Lupte: