Simona Pricob (CSM Timișoara) nu ia biletul de Rio nici la Istanbul

Tânăra luptătoare Simona Pricob, multiplă laureată în ultimii ani la nivel național dar medaliată și pe plan internațional, a ratat în acest week-end a doua și ultima șansă de calificare în proba de lupte libere din cadrul categoriei de 53 de kilograme a concursului feminin la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, oprindu-se în sferturile de finală ale turneului pre-olimpic de la Istanbul.

Competiția în derulare de vineri până duminică pe malurile Bosforului echivalează cu ultima șansă de accedere la întrecerea olimpică din vara acestui an, miza fiind alte 36 de locuri de calificare în cele 18 probe de concurs din arena luptelor ce vor fi puse în scenă în Brazilia. Grosul biletelor a fost epuizat prin calificările de anul trecut de la Campionatul Mondial disputat la Las Vegas precum și în cele 4 serii preliminare continentale din iarnă și primăvară, cea europeană fiind la Zrenjanin, respectiv la recentul prim turneu pre-olimpic mondial, de la Ulan Bator, însumând 300 de poziții, dar chiar și așa numeroși foști medaliați la cel mai înalt nivel s-au reunit la Istanbul pentru a prinde ultimul zbor spre saltelele de peste Atlantic.

Printre aceștia, și juna aspirantă Simona Pricob, de la CSM Timișoara, care s-a impus detașat în optimile de finală în fața sud-coreencei Shinhye Lee, cu 13-2, însă a pierdut cu 4-2 în sferturile de finală cu franțuzoiaca Melanie Lydie Sandra Lesaffre, care avea ulterior să cedeze în semifinale dar să se și impună într-una din cele două dispute pentru bronz.

Biletele categoriei 53 de kilograme a întrecerii sexului frumos au fost în cele din urmă adjudecate de ucraineanca Blahinya și turcoaica Gun, în cazul sportivei gazdă spre satisfacția numeroasei asistențe din complexul sportiv Bagcilar. Învingând-o pe franțuzoaica Lesaffre, Bediha Gun a devenit a cincea luptătoare din Turcia calificată la Jocurile Olimpice de vară din 2016, după ce la precedenta ediție de profil, din 2012, la Londra, ”semiluna” avea în premieră o singură reprezentantă.

Al doilea și ultimul turneu pre-olimpic constă în câte 6 categorii de greutate în luptele libere masculine respectiv feminine, plus la lupte greco-romane.

Pricob, care a dat piept în calificările pre-olimpice cu luptătoare mult mai experimentate, și-a încercat șansa și în primul turneu de acest gen, de la Ulan Bator, după ce colega sa de club Estera Dobre nu obținea nici ea calificarea via turneul continental din acest an de la Zrenjanin.

Și Adina Elena Popescu a ratat calificarea, la ultimul hop, în semifinalele categoriei 69 de kilograme, în fața ucrainiencei Makhynia.

Acest articol a fost publicat în Lupte și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Lupte: