VIDEO & FOTO. Tehnologia mileniului 3, vânt bun pentru ramura navigației, cu toate pânzele sus

Lansată la apă în anul 2007, seria reuniunilor de navigație Extreme Sailing reprezintă continuatoarea circuitului inițial Stadium Racing prin reprezentații apropiate de țărm, specific concepute pentru îmbunătățirea condițiilor oferite publicului spectator. În plus, grație inovațiilor tehnologice, seriile Extreme Sailing constituie avangarda revoluției digitale în navigația sportivă, atrăgând în concurs unii dintre cei mai buni performeri de pe apele lumii și propunând opt evenimente în Orientul Mijlociu, Asia, Europa și America.

Echipajelor le vin în ajutor soluții inovatoare de ordin tehnologic oferite de partenerul tehnic oficial al seriilor încă din 2012, SAP, care pune la dispoziția navigatorilor posibilitatea de a-și analiza prestația după cursă și implicit întru a-și optimiza strategia de concurs. În egală măsură, difuzorii evenimentelor și pasionații de navigație pot descifra cu mai mare ușurință prin intermediul datelor acelorași furnizori ceea ce se întâmplă în timp real pe ape în cursul întrecerii, expuneri bidimensionale și tridimensionale oferind grafice, statistici despre distanțe, viteze, vânt sau diferențe de timp între toți protagoniștii în fiecare moment al competiției.

Seriile Extreme Sailing beneficiază din sezonul 2016 de introducerea catamaranului GC32, ambarcațiune ultra-ușoară capabilă a atinge viteze de până la 39 de mile nautice pe oră, peste 72 de kilometri pe oră.

Despre avansul tehnologic în navigație, și prin remarcile câtorva protagoniști, în înregistrarea video de prezentare de mai jos…

La ordinul general, navigația s-a numărat între cele 28 de ramuri sportive în cadrul ediției cu numărul 31 a Jocurilor Olimpice de vară, de la Rio de Janeiro, propunând întreceri în 11 zile consecutive, dintre care ultimele cinci cu câte două finale zilnice, cele masculine fiind adjudecate în Brazilia de competitori din Australia, Croația, Noua Zeelandă, Olanda și Regatul Unit, cele feminine de navigatoare din Franța și Olanda iar în echipaje de dublu de gazde respectiv Regatul Unit, iar la mixt de Argentina. Anul trecut a fost cea de-a 26-a ediție a J.O. de vară cu navigația în programul competițional…

Acest articol a fost publicat în Navigație / Nautice și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ unu = 6

 


Ultimele articole din categoria Navigație / Nautice: