Cu locuri 2 şi 3 la paramotor spate şi trike, „zburătorii” Universităţii de Vest Timişoara se pregătesc de Campionatul Naţional de Paramotor de lângă Braşov

De-acum ca secţie componentă în cadrul grupării sportive a Universităţii de Vest Timişoara, după ce până în acest an a… zburat sub titulatura lui CS Universitatea Timişoara, Paramotor Club Timişoara se va alinia weekendul viitor la tradiţionala competiţie naţională anuală din judeţul Braşov.

 

Campionatul Naţional de Paramotor se va disputa în perioada 10-12 octombrie pe Aerodromul Sânpetru, de lângă Braşov, întrecere la care Clubul de Paramotor al Universităţii de Vest din Timişoara este coorganizator. Este aşadar de menţionat că, dat fiind faptul că în cursul anului 2014 unele secţii sportive ale grupării C.S. Universitatea Timişoara au trecut sub titulatura C.S. Universitatea de Vest din Timişoara respectiv C.S. Politehnica Timişoara, şi cei de la Paramotor, aflaţi în cel de-al patrulea an de activitate, vor evolua în numele Universităţii de Vest Timişoara.

Până acum, în cursul lui 2014, Ionuţ Riteş şi colegii şi elevii săi au participat la două principale evenimente, şi anume o acţiune de căutare/salvare a unor persoane dispărute, de fapt simularea mecanismului „Acţiune răpire copil”, folosind bineînţeles sprijinul aerian, respectiv o competiţie de precizia aterizării, cu rezultate foarte… precise pentru sportivii Universităţii de Vest din Timişoara.

La paramotor spate podiumul a fost ocupat de Florin Zorilă, de la Aeroclubul Braşov, respectiv Ionuţ Riteş şi Bogdan Avram, ambii de la C.S. Univesitatea de Vest din Timisoara, iar la paramotor trike, de Andrei Pop, de la Aeroclubul Arad, urmat de Marius Crimu, de la Aeroclubul Vâlcea, şi Ioan Miţiga, de la C.S. Univesitatea de Vest din Timişoara.

„Paramotor Accuracy Landing” sau proba de precizia aterizării la paramotor este o probă de Campionat Mondial, care se regăseşte atât la paraşutism cât şi la parapantă. Cu ocazia concursului s-a organizat si un curs de arbitri pentru aeronave ultrausoare motorizate, necesar pentru cine doreste sa organizeze ori sa arbitreze competitii aeronautice, iar vremea a fost din fericire excelentă, piloţii arătându-şi măiestria pe timpul probelor competiţionale. Ca organizatori, Universitatea de Vest din Timişoara, Federaţia Aeronautică Română, prin secretarul general Ilie Mihai, Primăria Şag şi susţinătorii Marius & Miriana Iancovici Wolf, Antoneta & Mihai Sopa şi firmele K2M, ASK Tim & ZET.

Scopul Secţiei de Paramotor este acela de a forma o cultură aeronautică prin practicarea zborului cu aeronave ultrauşoare din clasa paramotor precum şi prin aplicarea unui sistem organizat de selecţie, pregătire şi participare în competiţii naţionale şi internaţionale în vederea dezvoltării activităţii de performanţă şi obţinerea de rezultate în plan sportiv sub egida CS UVT Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 1 = noua

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: