Ionuţ Riteş (U Timişoara), locul 2 pe ţară la paramotor

Ionuţ Riteş, de la C.S. Universitatea Timişoara, a obţinut locul 2 şi titlul de vicecampion naţional în cadrul Campionatului Naţional de Paramotor, ce a avut loc pe Aerodromul Sânpetru ”Iosif Silimon” în intervalul 12-14 octombrie.

Competiţia a fost organizată de Federaţia Aeronautică Română, cu sprijinul Aeroclubului României, Asociaţiei Sportive Phoenix Club ’89 şi Paramotor Club – C.S. Universitatea Timişoara.

Scopul competiţiei a fost desemnarea cîştigătorilor Campionatului Naţional de Paramotor şi pregătirea în regim de concurs a piloţilor de paramotor pentru participarea la Campionatul Mondial de Paramotor – ediţia 2013.

Pe podium, la paramotor spate au reuşit să se claseze, în ordine, 1. Florin Zorilă – Aeroclubul Acvila Bucuresti, 2. Ionuţ Riteş – C.S. Universitatea Timisoara, 3. Adrian Suciu – Tg. Mureş. La paramotor triciclu, pe podium s-au clasat: Adrian Buzan – Phoenix Club’89, Dan Voivozeanu – Brasov şi Marius Crimu – Râmnicu Vâlcea.

Nici stropii de ploaie şi nici vîntul care bătea în rafale nu au putut ţine concurenţii la sol. Evoluţia tuturor sportivilor a fost excepţională iar nivelul creşterii calităţii sportive faţă de anii precedenţi a fost unul vizibil. S-a concurat în forţă, fără incidente, ocazie cu care piloţii au arătat concentrare şi efort susţinut în regim de stres.

Campionatul Naţional de Paramotor a adus noutăţi, legate în special de probele competiţionale, care au fost din catalogul Probelor Campionatului Mondial de Paramotor. Fără a intra în detalii, probele au fost: cele 4 jaloane; triunghiul; optul; precizia aterizării cu motorul oprit. La paramotor triciclu, probele au fost: precizia aterizării respectiv regularitate.

La realizarea Campionatului National de Paramotor 2011 au contribuit: Federatia Aeronautica Romana, http://www.federatiaaeronautica.ro/; Aeroclubul Romaniei, http://www.aeroclubulromaniei.ro/; C.S. Universitatea Timisoara, http://www.motopara.ro/; A.S. Phoenix Club ’89.

Pagina oficială a competiţiei braşovene, cnparamotor2012.wordpress.com mai adresează mulţumiri atît sponsorilor acţiunii, şi anume Cuvee Prestige Brancusi de Bordeaux, http://andowine.com/; Revista Pilot Magazin, http://pilotmagazin.ro/; RedBull, http://www.redbull.ro/ ; A.S.K. Tim, http://www.ask-romania.ro/; Cabana Fulg de Nea Predeal, http://www.fulgdenea.com/; Eagle, http://www.eagles.ro/; Chira Aurelian & Tudor Claudia; Florin Dumitru – designer diplome, precum şi partenerilor media Pilot Magazin, http://www.pilotmagazin.ro/ şi Radio Romania Actualitati – emisiunea Ca pe roate, http://www.romania-actualitati.ro/Categorii/ca_pe_roate-66, dar şi lui George Rotaru, presedinte FAR & director general al Aeroclubului Romaniei, Stelian Cojocaru, comandantul Aeroclubului Brasov, Claudia Lăcătuş, director de concurs si ajutoarelor sale, Florin Zorila, pentru jaloane si pentru efortul realizarii marcajului pentru precizia aterizarii, şi Cosmin Coltiadis, pentru efortul traducerii probelor competitionale din Catalogul Probelor Campionatului Mondial de Paramotor.

 

Acest articol a fost publicat în Paraşutism și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + unu =

 


Ultimele articole din categoria Paraşutism: