Sorin Cazacu, dublu campion european, plus argint și bronz, Ovidiu Negulici 2xbronz. CS Caza Powerlifting Timișoara, o treime din medaliile tricolore

Salbă de medalii pentru powerliftingul românesc la Campionatul European Master derulat zilele trecute la Plzen, în Republica Cehă, unde lotul tricolor a reunit 6 sportivi, totalizând 18 clasări pe podium cu 8 locuri I și 6 medalii de argint. Iar o semnificativă contribuție au avut ridicătorii de greutăți de la CS Caza Powerlifting Timișoara, profesorul Ovidiu Negulici izbutind două clasări pe locul 3 la categoria 74 de kilograme a grupei de vârstă Master 2, în vreme ce antrenorul și conducătorul de club Sorin Cazacu și-a adjudecat 4 medalii dintre care două de aur la Master 1, la 120kg.

Sorin Cazacu (CS Caza Powerlifting): două medalii de aur în Cehia

Sorin Cazacu (CS Caza Powerlifting): două medalii de aur în Cehia

Rodnică participare a Federației Române de Powerlifting la competiția continentală Master, cele mai multe clasări pe prima treaptă a podiumului revenindu-i Lucicăi Olah, o sexagenară din Râmnicu Vâlcea cu 4 medalii de aur la Master 3, categorie rezervată grupei de vârstă 60-69 de ani.

Multiplul medaliat național și internațional de pe malurile Begăi, Sorin Cazacu, și-a trecut la rândul său în cont alte 4 medalii, dintre care una de aur cu 360 de kilograme ridicate la genuflexiuni, una de argint la împins din culcat, cu o performanță de 262,5kg, o alta de bronz la îndreptări, cu 260 de kilograme, și în ultimul rând încă un aur la total, cu 882 de kilograme, reușită conferindu-i eticheta de campion continental absolut la categoria 120 de kilograme – a doua cea mai ”grea” din întrecere, toate în cadrul grupei de vârstă Master 1, rezervată sportivilor între 40 și 49 de ani.

Colegul de club și de pregătiri de la CS Caza Powerlifting, profesorul Ovidiu Negulici, a cucerit două medalii de bronz în Cehia la grupa de vârstă Master 2, pentru cei de 50-59 de ani, cu reușite la genuflexiuni, 207 kilograme, respectiv împins din culcat, 137 de kilograme, la egalitate pe podium cu ocupantul locului 2, având însă întâietate pe seama faptului că a fost ceva mai ușor la cântar.

Cazacu și Negulici: 6 medalii la Euro Master

Cazacu și Negulici: 6 medalii la Euro Master

 

În plus, Negulici a mai adăugat la îndreptări 202 kilograme și un total de 547 de kilograme, reușite cu care s-a plasat în imediata apropiere a podiumului, pe locul 4. ”A fost o participare foarte reușită, de care sunt foarte mulțumit, atât pentru Ovidiu Negulici cât și pentru prestația mea”, a semnalat Sorin Cazacu.

Iar românii au contribuit fiecare în parte la salba de medalii, sibianul Marius Raica adunând la Master 2 nu mai puțin de 4 de argint, Ovidiu Pănăzan, de la Alba Iulia, câte una de fiecare calibru la categoria 83 de kilograme la Master 1, și Daniel Bălăiță, de la Brașov, un aur la 93 de kilograme, un altul plusând pentru federația națională a Belgiei, în cazul lui Valentin Pătru, soț al Lucicăi Olah, cu o medalie de aur și 3 de argint la cea mai ”grea” categorie de concurs, +120kg.

Sezonul continuă, în 18-22 august fiind programat Campionatul European de împins culcat la seniori, în Islanda, unde se vor alinia la start timișorenii Adrian Călușeriu și Sorin Cazacu, la 105 și 120kg, apoi Campionatul Mondial de juniori de la sfârșitul lunii august, din Polonia, dar și pe 4 octombrie, la Tallin, Campionatul Mondial Master.

Până atunci, mulțumirile lui Sorin Cazacu pentru susținerea și sprijinul din partea Primăriei Timișoara, Consiliului Județean Timiș, firmelor Vitabolics și Smartfit dar și tuturor celor care ajută lumea sportivilor locali din powerlifting.

 

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Powerlifting: