Trupa lui Cazacu a făcut valuri la „Cupa Dunării”

Popa, Cazacu, Pastor (sus, de la stânga la dreapta) şi Revesz şi Voişian

Popa, Cazacu, Pastor (sus, de la stânga la dreapta) şi Revesz şi Voişian

Echipa naţională a României a fost invitată, zilele trecute, la ediţia a 19-a a concursului internaţional de powerlifting „Cupa Dunării”, desfăşurată în Bulgaria la Gorna Oreahoviţa. Lotul nostru a fost alcătuit, în exclusivitate, din sportivi timişoreni, legitimaţi la CS Argus MAG. După cum era de aşteptat, sportivii antrenaţi de maestrul sportului Sorin Cazacu au avut o comportare remarcabilă, obţinând nu mai puţin de patru medalii, plus alte două cupe.

Astfel, Adela Voişian a ocupat locul 1 şi medalia de aur la categoria 63 kg, cu un total de 307,5 kg. La masculin, Levente Revesz (categoria 93 kg) a obţinut medalia de argint, cu un total de 605 kg. Tot argint a obţinut şi sportivul-antrenor al lotului, Sorin Cazacu (categoria 120 kg), cu un total de 862,5 kg. La categoria +120 kg, Daniel Pastor a luat şi el argintul, cu un total de 720 kg. Tot la capitolul realizări trebuie trecut şi locul 5 obţinut de Silviu Popa (categoria 120 kg), cu un total de 755 kg.

Per total, România a ocupat locul 3 pe naţiuni şi cupa aferentă, iar Sorin Cazacu a obţinut tot locul 3 în clasamentul open (şi, de asemenea, o cupă), la un punct distanţă (ceea ce se traduce în mai puţin de un kilogram ridicat!) de locul 2. Dealtfel, la categoria 120 kg a fost concurenţa cea mai disputată a competiţiei, învingătorul fiind un fost campion mondial!

Cu bateriile încărcate, şi încercate la această puternică întrecere, timişorenii noştri se pregătesc pentru următoarea mare „bornă” a anului, Campionatele Europene care vor avea loc în Cehia, la Plsen (3-7 mai). Sorin Cazacu se arată încrezător: „Cu o zi bună, pot intra în primii şase la categoria mea. Plus că la europene se acordă medalii pe fiecare probă în parte (n.r.: genoflexiuni, împins de la piept culcat, îndreptări)”. Dar dacă ziua va fi foarte bună?… Vom vedea.

Acest articol a fost publicat în Powerlifting și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = sapte

 


Ultimele articole din categoria Powerlifting: