12 schimbări în primul XV și prim punct bonus ofensiv. Cu 5 eseuri la Cluj, Timișoara Saracens învinge dar nu convinge, pierzând partea a II-a

Campioana națională la zi Timișoara Saracens a încheiat o lună nefastă așa cum o începea pe 2 septembrie, cu o victorie, atunci cu 23-15 în reeditarea pe Bega a finalei din mai cu vicecampioana din Baia Mare, astăzi de la ora 11 prin prima în deplasare a noii ediții, 38-22 (21-3) la Cluj, ultimă ieșire înaintea celei la Lisabona, de peste 3 săptămâni, din grupele turneului preliminar Continental Shield. Rugbiștii din Ronaț au pus astfel punct unei serii de 3 apariții fără victorie în fața grupărilor bucureștene.

Campionii cu numeroase indisponibilități au fost însă nevoiți să aștepte până în etapa a șasea pentru a se impune și pe alte terenuri, și tocmai la ultima deplasare în tur, într-o dispută altădată de neconceput prin prisma pozițiilor din clasament ale timișorenilor și clujenilor, de astă dată vecini, antepenultimii respectiv penultimii, cu doar câte o victorie fiecare înaintea penultimei runde din prima jumătate a sezonului regular.

Timișoara Saracens s-a desprins cu 3 eseuri încă din prima parte, câștigată cu 3-21, și l-a adăugat pe cel de-al patrulea, pentru punctul bonus ofensiv, în minutul 48, însă tot n-a evitat primirea mai multor puncte decât de obicei în ediții anterioare, celor 15 încasate cu băimărenii, 28 în capitală la CSM, tot 15 acasă și cu CSA Steaua respectiv 22 sâmbăta trecută la București cu Dinamo, adăugându-li-se astăzi alte 22.

Alb-negrii de sub Feleac, aliniați după întâia lor victorie stagională, 29-20 etapa trecută la Iași, au găzduit astăzi în parcul Iuliu Hațieganu ultimul lor meci până în 28 octombrie, peste 4 săptămâni cu cei din Baia Mare, arătându-se a fi într-o ușoară revenire în urma unui start slab de campionat, cu eșecuri clare afară, 59-5 la Baia Mare și 45-8 la Steaua, completate de cele din Cluj, 12-50 cu CSM și 25-38 cu Dinamo.

Un eșec similar celui consemnat cu roșu-albii a fost înregistrat și astăzi, 22-38 după o desprindere a timișorenilor până la pauză dar și o parte secundă câștigată la puncte de gazde, raportul eseurilor fiind 1:5 eseuri, toate transformate.

Iar după ieșirile la București și Cluj, urmează meciurile acasă cu cei din Iași respectiv din Padova, Petrarca, la al doilea start în preliminariile întrecerii de calificare spre competiția numărul 2 a Europei, jocuri în primele sâmbete consecutive din octombrie.

În runda în curs, după ce Dinamo – CSM București s-a încheiat ieri 32-53 cu 12 eseuri dintre care 7 în contul câștigătorilor iar astăzi CSM Știința a făcut scorul turului la Baia Mare, 64-0 cu viitorii oaspeți ai Banatului, ieșenii, Timișoara Saracens a înscris primul eseu încă din minutul 5, sugerând că va izbuti să marcheze cele mai multe puncte din aceste prime 5 apariții în noua ediție, după ce se apropia încă de la pauză de maximele de 22-23 de puncte semnate la Dinamo și acasă cu maramureșenii.

Matt Williams a modificat aproape în totalitate formula de start după remiza 22-22 de la Dinamo, păstrându-l doar pe căpitanul Popârlan dar și Stewart din pachetul de înaintare respectiv Umaga din liniile dinapoi, care l-au oferit pe Helu ca autor al primului eseu, deja în minutul 5, și transformat de Luke Samoa, revenit la rândul său în garnitură.

Clujenii au ripostat în minutul 7 din lovitură de pedeapsă dar molul campionilor a adus un alt eseu și în minutul 14, semnat de Marian Sabău și transformat de același Samoa, fără greș la acest capitol: 3-14.

Lotter Pretorius s-a înscris pe lista autorilor de eseuri după mijlocul primei părți, Luke Samoa transformând pentru 3-21 în minutul 25, dar și scor al pauzei, în urma căreia CS ”U” Cluj i-a surprins pe vizitatori printr-un dropgol dar și un eseu transformat, micșorând handicapul: 13-21.

Nu pentru mult timp, Jack Umaga asigurând punctul bonus ofensiv în minutul 48 iar Samoa ridicând scorul și mai mult, 13-28. Gazdele au mai exploatat și alte neajunsuri în partitura bănățenilor, așa încât, odată ce rezerva Mesake Doge a fost eliminat temporar iar ”U” a rămas în superioritate numerică, a mai redus o dată din handicap, prin lovituri de pedeapsă, până la 19-28.

Finișul a fost totuși al favoriților, Randall Morrison înscriind la rândul său pe final un eseu, transformat de Samoa, iar oponentele marcând și din câte o lovitură de pedeapsă: 22-38. Cinci fructificate de ardeleni, decisive în conturarea totuși celui mai strâns scor al etapei…

Timișoara Saracens a început în XV-le Badiu, Sabău, Pungea, Popârlan – cpt., Mureșan, Morrison, Rus, Stewart / Pretorius, Hunt, Tangimana, Umaga, Manumua, Helu și Samoa, rezerve la start fiind Halalilo, Mariș, Doge, Iftimiciuc, Ianuș, Rupanu, Iștoc și Conache.

Rezultatele etapei a 6-a, clasamentul la zi și programul ultimei runde a turului, pe coloana datelor tehnice.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Rugby: