71-5, încălzire pentru febrila lună mai, cu Steaua şi la Baia Mare

Doar alte 3 minute în plus le-au luat „albaştrilor” Timişoarei duminică în Ardeal comparativ cu jocul de debut de la Bucureşti pentru a-şi adjudeca graţie a 4 eseuri punctul bonus ofensiv, bănăţenii ajungînd la 24-0 în 28 de minute, faţă de cele 25 scurse în capitală. În rest, acelaşi scenariu. „Tăvălugul” RCM mvt UVT, luîndu-şi mereu rolul foarte în serios şi jucînd ca la carte, domină din start şi cîştigă detaşat, lăsînd impresia că are de-a face cu o joacă de copii sau o ieşire în parc, cum vreţi… Cel de-al 4-lea triumf din 2012 a fost şi cel mai clar, Chester Williams şi Marthinus Linee avînd ocazia atît să experimenteze şi cîteva permutări pe posturi cît şi să-şi ruleze şi toate rezervele, preţul victoriei fiind însă accidentarea pilierului Ţăruş.

Şi nici măcar căldura nu i-a toropit pe constanţii aspiranţi la titlu, atitudinea corespunzătoare motivîndu-i pe fruntaşi să abordeze disputele ca atare… Aşadar dacă tot a avut parte de un unic joc de pregătire, tocmai la Cluj, RCM mvt UVT Timişoara a avut în schimb prilejul să se rodeze în unele meciuri oficiale, primele 4 din aprilie şi ale noii stagiuni a Superligii încheindu-se cu o facilă deplasare sub Feleac, adjudecată cu punct bonus şi 10 eseuri în cont, 71-5 (24-5) cu retrogradata reinstalată „U”, în pregătirea primelor dispute din luna mai cu singurele cluburi care au devansat-o în ierarhie la finele lui 2011, şi anume Steaua, deja învinsă de Dinamo, „militari” care vor poposi week-endul viitor în Ronaţ, respectiv Ştiinţa Baia Mare, pe al cărei teren urmează în 12 mai un prim episod din actuala ediţie a unui acerb duel în 4 manşe anul trecut…

Chester Williams şi-a condus echipa la al patrulea succes

Fie şi fără Moala, eliminat la Bucureşti şi suspendat pentru 5 etape, respectiv căpitanul Burcea şi înaintaşul Bălan, care vor reintra săptămîna viitoare, contra Stelei, timişorenii într-un XV cu căpitanul Carpo în rol de flanker, Fercu uvertură şi Pahulu închizător, au dat recital în Ardeal, frumoasa şi eficienta evoluţie fiind umbrită de pierderea lui Ţăruş, accidentat la piciorul drept deja în primul sfert de oră şi suspect de ruptură de ligamente, fiind înlocuit cu Marian Eugen Căpăţînă.

Pînă atunci, flankerul Vasile Rus devenea deja în minutul 4 cel de-al optulea marcator de eseu pentru fruntaşi în noua ediţie de campionat iar Mădălin Lemnaru, tot pe aripa dreaptă, dubla diferenţa în minutul 7, cu al treilea său eseu stagional, după cele cu Dinamo şi de la Farul: 0-10.

Şi Dorin Lazăr s-a înscris apoi, în minutul 25, pe lista autorilor de eseuri în 2012 de la RCM, culcînd la centru după cursa lui Pahulu, ocazie cu care şi transformerul Calafeteanu şi-a intrat în rol… 0-17. Iureşul a fost continuat tot la centru de Ben Dominic Tuiatua, în minutul 28, cu o nouă transformare izbutită de Calafeteanu, duminică fundaş: 0-24. Identic jocurilor cu bucureştenele CSM şi Dinamo, timişorenii au rămas cu cele 24 de puncte la pauză, de această dată Bogdan Ciolocoiu ripostînd cu un eseu clujean: 5-24 după 40 de minute.

Chiar şi fără vitezistul Valentin Roşu, cu 3 eseuri în primele două runde şi unul şi pentru „Stejari”, la Nancy, unde a ajuns ca selecţionat în reprezentativa de rugby în 7 a României, RCM nu şi-a diminuat deloc forţa ofensivă, partea a doua a deplasării în Ardeal fiind şi pe mai departe un fesival de eseuri: Mădălin Lemnaru imediat după reluarea partidei, 5-29 în minutul 41, cu transformarea lui Fercu pentru 5-31, apoi un al şaselea eseu cu transformare (Daniel Carpo, minutul 45, cu Cătălin Fercu) şi din nou Mădălin Lemnaru, cu o contră devastatoare, hat-trick în minutul 47, cu transformarea lui Calafeteanu: 5-45.

Moment în care, nu forţaţi de accidentări, ci pentru a rula tot lotul convocat, sud-africanii i-au introdus pe rînd şi pe Militaru, în locul lui Pungea, pe Bianu în locul lui Drenceanu, pe Tănase în locul lui Rus, în minutul 55, apoi pe Stamatoiu în locul lui Tuiatua, cu Bradu substituindu-l pe Carpo, în cele din urmă intrînd şi Paul Borzaş în locul lui Turashvili.

Dacă în primele trei runde, victorioase pe linie, în contrast absolut cu debutul sezonului trecut, cu 3 eşecuri, galben-albaştrii lui Williams şi Linee au scăzut de la 7 la 4 respectiv 3 eseuri reuşite, duminică, la Cluj-Napoca, ocupanţii locului 2 s-au desfătat în a culca de 10 ori balonul oval în terenul de ţintă, festin logic în dauna unei codaşe fără succes în 4 etape.

Ştiind că liderul-campion Ştiinţa Baia Mare s-a impus deja sîmbătă, acasă în faţa lui Dinamo, 40-6, cu 6 eseuri şi cu punctul bonus pe care şi-l adjudecau şi timişorenii la unicul lor meci în Ronaţ de pînă acum, tot cu „roşii”, cei de la RCM şi-au continuat imperturbabil atacurile, tot Mădălin Lemnaru marcînd şi un al optulea eseu al oaspeţilor, transformat de Fercu, a cărui gheată a dus scorul în minutul 62 la 5-57, după un eseu de penalizare.

Cătălin Fercu a intrat apoi în rol de autor de eseu, la centru, cu transformarea lui Calafeteanu, finalmente, în minutul 71, Valentin Calafeteanu culcînd şi el balonul oval în terenul de ţintă al codaşei. Schimb de roluri, Fercu transformă: 5-71!

Pentru o aducere aminte, RCM Timişoara s-a impus destul de clar în primele 3 apariţii oficiale pe 2012, şi anume cu 48-7 (24-0 la pauză; 7-1 la eseuri: Tuiatua, Fercu 3, Moala, Roşu 2, din care 5 transformate, 1-0 la lovituri de pedeapsă) la CSM Bucureşti, 29-5 (24-0 la pauză; 4-1 la eseuri: Tuiatua, Fercu, Lemnaru, Roşu, din care 3 transformate, 1-0 la lovituri de pedeapsă) cu Dinamo şi 22-18 la Constanţa, cu Farul (3-13 la pauză; 3-3 la eseuri: Turashvili, Pahulu, Lemnaru, două transformate, 1-1 la lovituri de pedeapsă), duminică bifînd deja cea de-a treia deplasare dintr-un total de 7 în cursul sezonului tur-retur.

După 48 de puncte la Bucureşti, 29 cu Dinamo şi 22 cu Farul, RCM a reuşit 71 la Cluj. Urmează Steaua şi Baia Mare, iar la finele turului, nou-promovata din Iaşi

RCM mvt UVT Timişoara: linia I pilier: 1. Alexandru Mihai Ţăruş, 3. Horaţiu Eugen Pungea – linia I taloneur: 2. Otar Turashvili – linia II: 4. Dorin Lazăr, 5. Marian Drenceanu – flankeri: 6. Daniel Carpo, 7. Vasile Sorin Rus – închizător: 8. Andrew Ian Pahulu – uvertură: 15. Cătălin Fercu, demi: 20. Victor Alexandru Dumitru – centri: 12. Johnny Sola, 13. Ben Dominic Tuiatua – aripi: 11. Mădălin Vlad Lemnaru, 14. Raul Cezar Zaiba – fundaş: 9. Valentin Nicolae Calafeteanu.

Rezerve, utilizate: 18. Paul Constantin Borzaş, 16. Marian Eugen Căpăţînă, 17. Gigi Militaru, 19. Cristian Bianu, 20. Laurenţiu Marian Tănase, 21. Bogdan Valentin Stamatin, 22. Bogdan Florian Bradu.

U Cluj: Claudiu Curcă – Dorian Ciocea, Alin Dragoniciu – Nicolae Rus – Bogdan Vasile Sălăgean, Bogdan Ionescu – Romulus Boar – cpt., Paul Petucher – Eduard Ciaparii, Alin Uţiu – Alexandru-Marius Banu, Sergiu Spătaru – Bogdan Ciolocoiu, Marcel Paraipan – Dan Alin Vagner (Alexandru Puşcaşu).

Rezerve: Vasile Doroftei, Rareş Moldovean, Paul Ailenei, Vlad Rotar, Victor-Pierre Coussolle, Constantin Puşcaşu, Vasile Dragoş, Sergiu Pop.

Stadion: „Iuliu Haţieganu”, Cluj. Arbitru central: Vasiliu Răzvan. Arbitri asistenţi: Stuparu Mihai; Surmei-Bălan Gabriela. Arbitru nr 4: Copil Nicolae. Observator Oficial: Bărnuţi Ioan.

În fine, să consemnăm declaraţia oficială de pe portalul clubului timişorean, publicată vineri, în privinţa renunţării la serviciile lui Cosmin Cioriciu: In urma mai multor discutii, RCM Timisoara a decis renuntarea la serviciile antrenorului secund Cosmin Cioriciu. In ciuda titlurilor alarmante aparute in presa locala, demiterea lui Cosmin nu a survenit ca un ultimatum, ci ca un moment firesc in viata fiecarui sportiv, benefic pentru amandoua partile. Cosmin Cioriciu este un antrenor tanar care are nevoie de un mediu propice in care sa se dezvolte si care sa ii puna in valoare calitatile de antrenor. Formula actuala nu ii oferea un cadru suficient de motivant, desi cariera lui e in plina ascensiune.

Dorim pe aceasta cale sa eleminam orice  suspiciune prin care s-ar considera ca renuntarea la serviciile lui a fost o actiune a jocurilor de culise. Orice sportiv de performanta e capabil sa isi continuie drumul cu capul sus, mandru de realizarile sale si dornic sa arate mai mult pe viitor. Cosmin Cioriciu este un antrenor crescut in spiritul sportivitatii si al fair play-ului, iar  noi il vom sustine in continuare in cariera sa, recomandandu-l ca pe un profesionist al rugby-ului romanesc.

Schimbarea nu trebuie sa alarmeze spiritele ci sa motiveze performanta. Este foarte important ca atunci cand lucrurile sunt neclare ele sa fie clarificate, iar prezenta declaratie reprezinta pozitia oficiala a managementului RCM mvt UVT Timisoara. Adresam acest mesaj atat FRR, presei de specialitate cat si suporterilor nostri, cu promisiunea ca in nici un caz nu vom lasa scandalurile sa ne dezbine! Va asiguram, de asemenea, ca deciziile RCM sunt luate in interesul tuturor partilor si vrem sa stiti ca orice actiune a managementului este indeplinita  numai pentru bine echipei. Cu respect, Managementul RCM mvt Universitatea de Vest Timisoara”.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 72

 


Ultimele articole din categoria Rugby: