”A fost un start bun însă e doar un început”. Grainger Heikell va apela sâmbătă și la Stefano Hunt în XV-le Timișoarei

Timișoara Saracens nu va putea conta în weekend, la debutul în returul Superligii de rugby, pe câțiva jucători, accidentați în manșa I de play-off cu Krasny Yar, însă antrenorul principal neo-zeelandez Grainger Heikell a semnalat pe de altă parte că o altă nouă achiziție din perioada de iarnă își va face debutul, cu ocazia partidei din etapa a zecea cu CSM București.

”Suntem foarte mulțumiți de faptul că am început printr-o victorie afară în fața unei formații foarte puternice, ceea ce reprezintă un rezultat foarte important pentru noi. E un început bun dar sunt și încă multe de făcut, însă toate țintele pot fi atinse. Acum ne concentrăm strict pe debutul în returul Superligii și jocul cu CSM, mai ales că am pierdut în fața lor anul trecut și ne dorim acum o bună peformanță. Ne așteptăm la un joc bun dar suntem și foarte entuziaști că revenim în fața propriilor suporteri, a prietenilor, colegilor, familiilor. Este o altă motivare, dar trebuie să ne concentrăm! Putem să identificăm în victoria din Georgia un start pozitiv dar este numai un început”, a semnalat Heikell.

Antrenor care nu va putea conta în jocul televizat de sâmbătă de la ora 12 de pe ”Dan Păltinișanu” de Dolce Sport pe Lemnaru, indisponibil pentru două săptămâni, Rose – care tocmai a suferit o intervenție chirurgicală ce ”a mers bine” conform antrenorului, după accidentarea din Georgia, ”și ne va lipsi 3-4 luni, dar ăsta este rugby-ul”, respectiv Ianuș – out pentru 3 săptămâni: ”Dar lucrăm împreună, astfel încât toți cei care vor intra, să poată da totul”.

O noutate va fi apariția lui Stefano Hunt, care se va alătura astfel lui Doyle, Stewart și rezerva Seniloli, intrat pe parcurs la Rustavi, pe o listă a noilor achiziții din iarnă cu impact direct pe convocatorul timișorenilor. ”Hunt e unicul dintre noii veniți care va apărea ca noutate sâmbătă, are potențial, s-a antrenat bine în ultimele săptămâni, și sperăm că va avea un bun debut”. De menționat ar fi și că Hunt nu este eligibil pe lista efectivului pentru disputa din barajul pentru intrarea în grupele Challenge Cup.

Legat de starea vremii, ”am vrea un gazon uscat dar nu depinde de noi. În ultimul antrenament am avut prilejul să ne pregătim în condiții similare. Ne vom ajusta sâmbătă jocul dacă și după cum este cazul”.

A mai vorbit înaintea meciului de pe ”Dan Păltinișanu” și compatriotul său Sosene Anesi, exprimându-și bucuria revederii cu publicul timișorean. ”Avem indisponibilități dar sperăm ca înlocuitorii să își facă datoria cât mai bine, suntem încrezători că așa va fi. Am avut un start bun, dar a trecut deja, urmează altceva. E bun în schimb pentru încrederea noastră, să jucăm cu atât mai bine, și sperăm ca vremea să nu fie ca azi. Dar suntem pregătiți pentru orice!”

Timișoara Saracens debutează sâmbătă de la ora 12 în returul Superligii pe arena ”Dan Păltinișanu” în compania celor de la CSM București, unici învingători în tur ai campioanei României, cu 16-12, în capitală, pe 12 august 2016. Revanșa difuzată în direct de Dolce Sport a fost prefațată astăzi de la ora 14 în cadrul unei conferințe de presă de vicepreședintele Dușan Filipaș și antrenorii neo-zeelandezi Grainger Heikell și Sosene Anesi.

CSM București a jucat deja două meciuri din retur în noul an 2017, ambele câștigate în capitală, în deplasarea la Dinamo cu 25-24 iar etapa trecută pe teren propriu contra ieșenilor, dispută în care foști componenți ai celor din Ronaț precum Calafeteanu sau Carpo s-au aflat în primul XV iar Sola ca rezervă.

Timișorenii se confruntă cu unele probleme de efectiv în urma succesului internațional în manșa I a barajului, în Georgia, la Rustavi, Jody Gavin Rose suferind o fractură de radius, Daniel Ianuș o comoție care îl va ține pe tușă circa 3 săptămâni, Mădălin Vlad Lemnaru o ruptură fibrilară iar jucătorul din linia I Militaru o problemă la genunchi, la meniscul extern, indisponibil pentru o perioadă de 6 săptămâni.

Bucureștenii au anunțat deja formația probabilă conform încărcării pe pagina oficială super-liga.ro, și anume Petucher, Tongia, Gorun, Sobota, Neacșu, Mitu, Ion – cpt., Carpo, Calafeteanu, Faasen, Ispir, Kinikinilau, Maliepo, Mattoccia, Lama, cu rezerve la start Suluashvili, Tudor, Popa, Macoveanu, Arvinte, Dumitru, Papaiane și Niacșu, fiind astfel de notat mai multe nume de foști jucători ai timișorenilor.

Partida de sâmbătă la amiază va fi urmată pentru timișoreni de un mic tur de forță în primăvară, cu jocuri vineri 14 aprilie, la București, cu CSA Steaua, sâmbătă 22 aprilie de la ora 14 pe ”Dan Păltinișanu”, în returul la barajul pentru European Rugby Challenge Cup cu Krasny Yar Krasnoyarsk, marți 25 aprilie, acasă cu CS U Cluj, sâmbătă 29 aprilie la București, cu Dinamo, apoi pe 3 mai la Baia Mare, în restanța dintr-o miercuri în Superliga, cu CSM Știința, iar în 7 mai acasă cu CSM Poli Iași.

Ulterior, potențiale jocuri cu atât mai importante, pe 13 mai la Edinburgh, în cazul în care timișorenii își vor obține biletele pentru faza grupelor din Challenge Cup 2017-2018, în 20 mai în semifinala Superligii, cu finala programată pe 27 mai.

CSM București câștiga weekend-ul trecut cu 41-28 (17-7) acasă cu CS Politehnica Iași, cu 6 eseuri la patru.

Tot sâmbătă, de la ora 11, etapa a X-a este inaugurată de jocul CS Politehnica Iași – CSA Steaua, Dinamo – U Cluj fiind programat duminică 9 aprilie de la ora 14. Ultimele rezultate, clasamentul la zi și programul, pe coloana dreaptă.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: