Al șaselea joc pe ”Dan Păltinișanu” după ”ultimul joc pe Dan Păltinișanu”. Încă un succes cu punct bonus ofensiv pentru Timișoara Saracens

Numai că nu a mai semnat din nou scorul etapei, conturat acum, și ca al campionatului, de Steaua, 80-19 acasă cu constănțenii, dar Timișoara Saracens a menținut și astăzi după prânz nota victoriilor cu punct bonus ofensiv asigurat încă din prima parte, ca unică participantă cu punctaj maxim în ierarhie după primele 3 runde ale Superligii 2019-2020. N-au mai înscris 8 eseuri, precum cu clujenii și în capitală, dar cei din Ronaț tot au exersat cu succes în perspectiva ieșirii la Baia Mare sâmbăta viitoare la ora 17, victorie de rutină la prima apariție pe Bega după fulgerătoarea veste a decesului lui Chester Williams, dar și a treia reprezentație în noul sezon pe ”Dan Păltinișanu”: 38-10 (26-3) cu SCM Gloria Buzău.

Căci, într-adevăr, mai multe prim-divizionare timișorene depind și în noua campanie pentru organizarea meciurilor de pe teren propriu de același vechi stadion ”Dan Păltinișanu”, anunțat în primăvară cu surle și trâmbițe a fi demolat până la ora aceasta. Să tot fie construite noi arene, dar până una, alta, unde și-ar fi disputat în această vară unele partide acasă formațiile de fotbal Ripensia și ASU Politehnica, respectiv și fosta campioană națională de rugby Timișoara Saracens, dacă stadionul în speță ar fi resimțit deja lama buldozerului!?! 

Drept dovadă că Timișoara sportivă este rezemată într-un picior șchiop și vătămat, vechiul stadion propus spre demolare, în vreme ce restul infrastructurii de profil este ca și la pământ din moment ce principalele echipe locale din sporturi cu minge sau balon jucate pe gazon tot revin pe ”Dan Păltinișanu”, neavând în rest clar definite opțiuni alternative. Ar mai fi, dar și acelea, cu minusurile lor evidente.

Rușinoasă însă graba cu care a fost trâmbițată și titrată în primăvară ”raderea” arenei ”Dan Păltinișanu”, ceea ce părea extrem de puțin probabil în limita de timp riscant expusă de către cei la butoane și megafon, știute fiind clasicele tărăgănări inevitabile ale planurilor după ureche din bătătura românească. S-au jucat în schimb deja 6 meciuri de când se anunța cu litere de-o șchioapă că o partidă de fotbal din primăvară a fost și ultima pe bătrânul oval, cel de-al șaselea fiind desfășurat astăzi de la 12:30, cu Timișoara Saracens în rol de gazdă, după ce se mai impunea aici în august și septembrie în Cupa României și Superliga, atunci, ceva mai detașat. Ripensia și ASU Politehnica n-au triumfat însă aici în Liga 2 de fotbal, ba nici măcar n-au înscris, în 3 încercări…

Rugbiștii și-au etalat în schimb și astăzi jocul ofensiv prin punerea în valoare a liniilor dinapoi, având mai mulți reprezentanți la finalizare, eseuri în prima parte prin aripile Stephen Shennan – revenit în primul XV, și Marius Simionescu, cu două, respectiv al centrului Maliepo. Completați de la punct fix de fundașul Samoa, cu trei transformări, o unică lovitură de pedeapsă trecând în schimb în contul Gloriei: 26-3 la pauză.

Buzoienii și-au vândut ceva mai scump pielea în partea secundă, și pe fondul reducerii turației de către liderul favorit, oarecum deja cu gândul și la încleștarea de pe ”Arena Zimbrilor”, la intrarea în cel de-al doilea tronson de trei apariții din turul sezonului regular. În consecință, rugbiștii din Câmpia Română au reușit un eseu pe terenul bănățenilor, transformat, conturând un scor mai strâns al ultimelor 40 de minute, 12-7 pentru ”galbenii” lui Sosene Anesi, în condițiile în care celelalte două eseuri ale învingătorilor cu multiple schimbări în efectiv au venit din partea rezervelor, Rădoi din linia I și Umaga, unul fiind transformat de către același Samoa.

O victorie logică, așteptată și ”în grafic”, într-o rundă eminamente a gazdelor, următoarea apariție acasă a Timișoarei Saracens fiind peste două săptămâni în Ronaț, sâmbătă 28 septembrie de la ora 17 pe ”Gheorghe Rășcanu”, contra Stelei, depășită sâmbăta trecută cu 18-15 la Baia Mare.

Sosene Anesi a început meciul cu XV-le Taupaki, Căpățînă, Halalilo; Popârlan, Mureșan; Tătăruș, Rus; Strătilă / Rupanu, Vaovasa; Simionescu, Maliepo, Manumua, Shennan; Samoa, rezerve introduse pe parcurs fiind Rădoi, Lungu, Fonoifua, Lazăr, Morrison, Zaharia, Jipa și Umaga.

Rezultatele zilei în etapa a III-a din Superliga, pe coloana clasamentului, actualizat.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Rugby: