Belgia – România 17-33 și 2-5 la eseuri

”Stejarii” au câștigat în această după-amiază la Bruxelles și cel de-al treilea meci la rând în sezonul din 2017 în Rugby Europe Championship, prin a înscrie tot mai multe puncte de la un succes la altul, izbutind totodată al doilea triumf cu punct bonus ofensiv.

Românii, pentru care majoritatea eseurilor în partida în deplasare de la ora 16 au fost semnate de rugbiști naturalizați de peste hotare, două în contul debutantului englez ca titular Jack Cobden, au câștigat cu 33-17 (14-0) în cea de-a patra etapă și penultima din acest an în eșalonul valoric secund continental inter-țări.

Cobden a deschis scorul în minutul 9 și l-a majorat tot printr-un eseu la mijlocul primei părți, în minutul 21, Florin Vlaicu transformând ambele reușite cu ocazia selecției sale cu numărul 100.

Surprinși de belgieni și în prima parte, ”Stejarii” n-au mai rezistat în fața finalizării lui Charles Reynaert, cu primul eseu al gazdelor, transformat puțin după pauză de Alan Williams, 7-14, la care Johannes Van Heerden a mărit printr-un alt eseu avantajul vizitatorilor, comprimat însă apoi și de eseul unui pilier al lui Stade Francais Paris, De Clercq.

Finalul le-a aparținut însă favoriților, desprinși și mai mult prin două eseuri din moluri de margine, ultimul fiind semnat de Vlaicu, autor a 13 puncte.

În celălalt meci al zilei în REC 2017, Germania – Spania 15-32, duminică fiind programat duelul estic dintre Georgia și Rusia, după care liderii gruzini ai întrecerii de 6 echipe vor descinde la București pentru derby-ul de duminică 19 martie.

Etapa a IV-a din Turneul celor 6 Națiuni a demarat astăzi cu jocul Italia – Franța 18-40, la această oră Anglia desprinzându-se acasă de Scoția la 54-21, cu câteva minute rămase de jucat.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: