Calafeteanu vrea cu Steaua: „Putem atinge nivelul lui Baia Mare!”

Valentin Calafeteanu, căpitan al echipei şi unul dintre cei 5 reprezentanţi ai lotului timişorean în selecţionata Stejarului la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, a opinat că „este cea mai bună alegere numirea lui Cosmin şi implicit a colaboratorilor săi, însă la urma urmei protagoniştii suntem noi, jucătorii, şi sper să avem şi câteva întăriri. Nu este nimic pierdut, fiind pe un loc de play-off, cu şanse pentru finala mică şi chiar pentru cea mare, şi muncim cu toţii să ajungem acolo unde vrem cu toţii, zic eu în finala mare”.

"Captain" Calafeteanu, cel mai bun marcator în Superligă, şi antrenorul Cioriciu, confirmat principal, ambii în plan îndepărtat, plănuiesc deja strategii pentru octombrie: pe 22, acasă cu CSM Bucureşti

Despre căpitanul său, Cioriciu a glumit… serios, spunând că „Vali este cam singur pe post, ar fi benefic să-i asigurăm o concurenţă, să punem un pic de presiune pe el, să ofere 110% faţă de 100%. Nimeni n-are  postul sigur în echipă, trebuie să creăm o emulaţie, să ajungem să concurăm de la egal la egal cu Baia Mare. Noi avem posibilitatea în acele ultime patru runde să obţinem maxim de puncte, 20, pe când pentru Farul urmează jocuri cu Baia Mare şi Steaua, în care mai pot pierde şi ei. Noi, dacă obţinem acel maxim scontat de puncte din fiecare joc, putem prinde locul 3 şi orice e posibil”.

La rândul său, Calafeteanu a adus în discuţie numele aceleiaşi campioane maramureşene, dezvăluind că i-ar surâde să joace în semifinală cu Steaua, ceea ce înseamnă că, într-adevăr, după Cupa Mondială „Leii” galben-albaştri vor trage la locul 3, peste Farul, pentru o împerechere cu bucureştenii, meciul urmând a avea loc în capitală, unde Lemnaru şi trupa cedau în prelungiri, la un punct diferenţă: „Am spus şi după finala de la Kecskemet, Baia Mare este peste noi dar pot avea loc îmbunătăţiri în lotul nostru, pentru că avem o perioadă destul de lungă de a pregăti ultimele dispute şi sunt sigur că suntem capabili de a avea altă faţă. Mi-aş dori Steaua, vom vedea în ce formă ne vom regăsi, fiecare dintre echipe, după Cupa Mondială. Important e că vom avea o creştere. Nu suntem la nivelul lui Baia Mare, ceea ce ne dă de gândit tuturora, mai vorbesc aceste aspecte cu jucătorii, şi suntem cu toţii conştienţi că se vrea mai mult de la această echipă. De aceea şi sancţiunile ce se iau, cum a fost în cazul fostului antrenor, că a fost vorba de ghinion, că nu, conducerea a dovedit atunci că vrea mult mai mult, deci suntem conştienţi de această necesitate şi decişi să creştem”.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Rugby: