Campioana RCM Timișoara, prima în jocurile directe dintre semifinalistele Superligii de rugby

Campioana RCM mvt UV Timișoara va avea vineri dimineață prilejul de a oferi debutul pe teren propriu noilor sale achiziții, în frunte cu Anesi, aripa cu o selecție pentru All Blacks, cu ocazia penultimului meci acasă din faza preliminară a Superligii de rugby, joc cu CSM București Olimpia la finele căruia galben-albaștrii au toate șansele să revină în fruntea ierarhiei, cu două etape înainte de finishul returului.

 

Cum liderul CSA Steaua nu joacă iar calificarea în 1-4 a fost asigurată încă de mult timp, Chester Williams și stafful său au privilegiul de a încerca vineri de la ora 10 și alte formule de joc în perspectiva fazei play-off, care bate deja la ușă, peste două săptămîni, cu reconfortantul gînd că rugbyștii din Ronaț au la fel de mari șanse de a încheia pe primul loc și la capătul celor 14 etape tur-retur.

Timișorenii mai au de jucat apoi miercuri, la București, cu Dinamo, și sîmbăta viitoare acasă cu ”U” Cluj, pe cînd rivalele de pe podium, CSM Știința Baia Mare și Steaua, mai au de dat piept, în această ordine, cu RCJ Farul, a patra și ultima calificată în ”careul de ași”.

Desigur, cele 6 etape din play-off, în august și septembrie, vor constitui o competiție de sine stătătoare, pornind de la zero și putînd fi determinată de forma de moment și cristalizarea relațiilor de joc în urma noilor achiziții efectuate, dar unele indicii tot pot fi deduse din întîlnirile directe de pînă acum, avute în 2013 de grupările calificate în 1-4.

E drept, unele au avut loc în primele etape de campionat, cînd altul era gradul de omogenitate, dar și circumstanțele generale, însă poate ar fi interesant de reamintit rezultatele, încropind totodată o ierarhie a celor 4. Această simulare cifrică a viitoarelor dueluri o recomandă pe RCM mvt UV Timișoara în pole-position și în ceea ce privește abordarea semifinalelor. Ceea ce ne face să ne întrebăm dacă nu cumva se va repeta istoria de anul trecut, cînd Farul vizita Ronațul pentru un loc în finala Superligii. Atunci, ca ocupantă a locului 3, în deplasare la a doua clasată.

Acum ar fi vorba de liderul-gazdă în fața ”marinarilor”. Dar să nu anticipăm…

Rezultate între primele 4 clasate, în 2013:

RCM Timișoara – Baia Mare 12-10, Steaua – RCM Timișoara 30-18, RCM Timișoara – Farul 21-3, Baia Mare – Steaua 22-8, Farul – Baia Mare 0-17, Steaua – Farul 34-15, toate în tur, respectiv Baia Mare – RCM Timișoara 18-18, RCM Timișoara – Steaua 29-13, Steaua – Baia Mare 15-13 și Farul – RCM Timișoara 16-18.

Clasamentul primelor 4 în jocuri directe:

1. RCM Timișoara 6  4  1  1  116-90

2. Steaua                     5   3  0  2     87-68

3. Baia Mare               5   2  1  2     80-53

4. Farul                       4   0  0  4    34-90

În concluzie, timișorenii fiind primii între cele 4, fără drept de apel, se poate constata la o privire retrospectivă că ”săpuneala” din Ghencea a avut într-adevăr darul de a-i trezi la realitate pe campioni, ceea ce cu exactitate puncta Chester Williams la vremea respectivă.

Încă de jucat în 1-4: CSM Știința Baia Mare – RCJ Farul (vineri de la 10) și RCJ Farul – CSA Steaua, miercuri 24 iulie, de la ora 10.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: