Campioana RCM UVT Timişoara mută înaintea ultimilor 3 paşi: Danie de Villiers demis, secundul Grainger Heikell principal interimar, ajutat de Sosene Anesi

Timişoara rămâne pe mâinile emisferei sudice, cu o mică-mare modificare. A-i urma în funcţie unui ex-campion mondial care a adus pe Bega două titluri naţionale la rând în Superliga se anunţa încă din capul locului a fi una dintre cele mai ingrate misiuni iar fostul secund al lui Chester Williams, compatriotul său Danie de Villiers, a plătit cu scaunul cea de-a treia încercare eşuată în 2014 de a trece de liderul neînvins CSM Ştiinţa Baia Mare, sud-africanul fiind înlocuit înaintea ultimelor 3 jocuri din acest campionat cu secundul său, Grainger Heikell, care va fi secondat tot de un neo-zeelandez, Sosene Anesi.

Pe umeri neo-zeelandezi: Grainger Heikell (stânga), nou antrenor principal interimar, anunţat de RCM Timişoara prin Duşan Filipaş

Este clar, RCM UVT Timişoara trece prin cele mai delicate momente de la preluarea sceptrului în Superliga în toamna lui 2012, iar episoadele precedente, cu tăinuirea despărţirii de Dănuţ Borzaş şi scrisoarea de protest adresată de către club Federaţiei Române de Rugby dar „scursă” şi pe masa presei, au avut parcă o continuare firească în pierderea turaţiei pe teren şi două sincope în luni consecutive, culminând cu „cutremurul” de pe banca tehnică.

După doar 14 apariţii în actuala ediţie a Superligii şi după evoluţii care niciodată n-au convins cu adevărat, sud-africanul care prelua ştafeta de la Chester Williams după finala câştigată la Bucureşti în 2013 şi înaintea jocurilor Cupei României de anul trecut i-a anunţat ieri după-amiază pe jucătorii clubului din Ronaţ de demiterea sa, cu efect imediat, la capătul a 10 victorii şi o remiză, dar şi a trei înfrângeri.

Ce ironie a sorţii, ca pe când Cosmin Cioriciu tocmai a fost reinvestit în club, la cârma Academiei, după ce acum puţin peste 2 ani cel care aducea primul trofeu al „perioadei Dinu” era pus în tăcere pe făraş tocmai pentru a-i face loc unui prim secund al lui Chester Williams, toţi antrenorii care i-au urmat de-a lungul a aproape 3 sezoane să nu mai figureze deja în stafful tehnic.

Iar la mutare trece un reprezentant al rugbyului All Blacks! Neo-zeelandezul Grainger Heikell, investit la startul actualei campanii ca antrenor secund, va conduce echipa sâmbătă de la ora 18, în ultimul joc din play-off, acasă cu CSM Bucureşti, de care timişorenii treceau pe 26 iulie în Ronaţ cu 26-17, dar şi în semifinala din 6 septembrie, tot de pe „Dan Păltinişanu”, iar apoi în disputa finală de la Bucureşti, din 13 septembrie.

Tocmai cu gândul la revanşa la o a patra încercare, conducerea clubului campion şi-a justificat măsura demiterii antrenorului prin dorinţa de a-şi atinge obiectivul, păstrarea titlului naţional.

Anunţul demiterii lui Danie de Villiers, făcut presei în sediul din Cameliei, în Ronaţ

Însă nu doar de Villiers a plătit cu postul o a doua înfrângere în doar câteva luni în faţa „Zimbrilor”, 21-17 (8-10) în play-off, ci şi internaţionalul Vasile Rus, care va avea salariul tăiat la jumătate pe perioada suspendării a cărei durată o va afla mâine în urma cartonaşului roşu primit la finele jocului din Maramureş, la 21-10 pentru gazde, pe fondul protestelor sale repetate îndreptate spre arbitru.

Heikell a explicat că nu se pune momentan problema unei colaborări pe o anumită durată de timp, în vizor având doar viitorul imediat şi câştigarea celor 3 partide rămase în Superliga, cărora le vor urma jocurile din Cupa României, un alt trofeu râvnit de club, care miza în primăvară pe o „dublă”: „Nu privesc spre viitorul îndepărtat. Mă concentrez momentan la conectarea echipei la obiectivul pe care îl avem şi trebuie să îi ţin în priză pe băieţi în următoarele trei-patru săptămâni, care sunt extrem de importante. Vom vedea ce va fi după aceea… Din punctul nostru de vedere obiectivele rămân aceleaşi. Vor fi poate unele ajustări dar ne pregătim pentru aceleaşi lucruri. Nu va fi nimic diferit în modul în care vom aborda meciul din acest weekend. Vrem să ne asigurăm că atitudinea e corectă. Mental, am fost dezamăgiţi de modul în care ne-am prezentat cu Baia Mare. Nu am reuşit ceea ce ne-am propus şi cu toţii am recunoscut că a fost o prestaţie sub nivelul nostru. Numirea mea ca antrenor principal a fost o surpriză, un şoc. Danie merge mai departe, e o persoană de calitate, un antrenor de calitate şi îi doresc tot binele. Avem însă de îndeplinit un obiectiv, am avut o discuţie cu băieţii, iar ei sunt acum concentraţi 100% la meciul cu CSM Bucureşti.

Comunicatul clubului, legat de demiterea sud-africanului

* clic pe imagine pentru mărire

 

Duşan Filipaş, vicepreşedintele clubului RCM UVT Timişoara, care a semnat astăzi un comunicat cu titlul „Schimbarea antrenorului principal al RCM”, înmânat nouă în cadrul conferinţei de presă de la ora 13 din sediul din strada Cameliei, a sintetizat cele punctate în înştiinţare prin a explica: „Probabil că în proporție de 99,99% vom disputa finala cu Baia Mare. În acest an, am înregistrat cu ei două înfrângeri şi un egal. Mergând pe această linie, probabilitatea ca noi să câştigăm finala împotriva celor de la Baia Mare am considerat-o a fi mică, dacă nu făceam nişte schimbări. Aş spune că jucătorii au schimbat antrenorul, prin prestaţia lor din teren şi din afara terenului. Tactica poate fi bună sau nu, dar jucătorii au avut un rol foarte important în această decizie a noastră. La finalul zilei, pentru club contează obiectivul, care e foarte clar, câştigarea campionatului. Aceasta e unitatea de măsură prin care am cântărit performanţa lui Danie. Suntem încrezători că această schimbare va fi un motor care va degaja energiile lantente în interiorul echipe şi vom obţine al treilea titlu. Se spune că provocările şi bucuriile sunt mai mari pe parcursul călătoriei decât la ajungerea la destinaţie. Dar în sport, imnul cântă doar pentru câştigători, şi în acest an vrem ca imnul să cânte din nou pentru Timişoara. Pentru jucători a fost un şoc. Cred că pentru toţi, pentru că în aceste zile am fost foarte aproape de ei. În nici un caz nu a fost un complot al jucătorilor şi nu cred că se gândeau la aşa ceva înainte de aceste meciuri decisive. Danie a reacţionat ca un profesionist şi i-a anunţat pe jucători ieri, la antrenamentul de la ora 17. Mi s-a părut normal ca el să facă acest anunţ, fiind colaboratorul lor cel mai apropiat, după care am vorbit eu cu echipa. Au fost şocaţi, iar acest şoc ar trebui să îl exploatăm în beneficiul echipei.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Campioana RCM UVT Timişoara mută înaintea ultimilor 3 paşi: Danie de Villiers demis, secundul Grainger Heikell principal interimar, ajutat de Sosene Anesi

  1. Kombo spune:

    Infratirea politica cu drukeria a fost inceputul sfarsitului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 3

 


Ultimele articole din categoria Rugby: