„Cocoşii negri” câştigă la rugby-tag

Echipa „Cocoşilor negri”, alcătuită din elevi ai Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 19 din zona Circumvalaţiunii, au învins în toate cele 3 jocuri disputate vineri în faza judeţeană la rugby-tag a Olimpiadei naţionale a sportului şcolar, câştigând competiţia reunind şase formaţii de copii şi juniori ce deprind tainele sportului cu balonul oval. Vom reveni în zilele următoare cu diverse amănunte dintr-o zi de întreceri benefică jocului cu balonul oval în Timişoara.

"Cocoşii negri"... Samuel Niţă, Adrian Szekeres, Dan Bogdănescu, profesorul Zoltan Lanyi, Sebastian Roth, căpitanul Nicolae Carabenciov şi Eduard Ionese

„Cocoşii negri”, antrenaţi de fostul rugbyst prim-divizionar Zoltan Lanyi, profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 19, sunt axaţi pe pregătirea şi participarea la competiţii de rugby-tag, cum a fost şi cea de vineri dimineaţă, găzduită pe terenul sintetic al sălii-„balon” din complexul Viola, în zona Dacia, meciurile fiind pe durata a şapte minute repriza, echipele fiind alcătuite din câte cinci componenţi iar eseurile fiind recompensate cu câte un punct, spre deosebire de cele 5 puncte în rugbyul tradiţional.

„Cocoşii Negri” au dispus mai întâi cu 11-10 de Grupul Şcolar Agricol Orţişoara, care de 4 ani se constituie într-o pepinieră a prim-divizionarei timişorene, fără însă a se axa pe rugby-tag ci aliniind o garnitură în competiţia naţională de rugby rezervată juniorilor sub 16 ani. Apoi, „Cocoşii Negri” au trecut cu 13-9 de Şcoala Generală nr. 6, din zona Dâmboviţa, şi cu 10-8 de Şcoala Generală nr. 29, alte două instituţii de învăţământ ce alimentează cu potenţiali rugbyşti sectorul juvenil local.

Rugby-tag este varianta rugbyului în care placajul este înlocuit cu smulgerea unei eşarfe ataşată la centură, şi anume tag-ul, această versiune a jocului fiind folosită mult în şcoli, cu caracter oficial, şi socotită drept varianta cea mai potrivită pentru o combinaţie între distracţie şi energia dată de mişcare. Specializaţi în această variantă a jocului în numai 5 echipieri, elevii Şcolii cu clasele I-VIII nr. 19 au câştigat pe linie vineri, atât prin „Cocoşii negri” cât şi prin „Cocoşeii” echipaţi în gri, celelalte echipe de şcolari aliniind jucători familiarizaţi cu rugbyul propriu-zis, dar rareori participanţi la asemenea partide de Tag Rugby, „în care trebuie să porţi balonul oval cu ambele mâini, spre deosebire de sportul tradiţional, în care îl duci într-o mână, în diverse poziţii, făcându-ţi loc, ajutându-te cu cealaltă. Aici trebuie să ne adaptăm jocului de tag”, după cum a explicat unul dintre copii.

Imagine simbol a întrecerii: fotografie de grup cu componenţii celor 6 echipe, unul dintre punctele de plecare în surescitarea rugbyului juvenil local. O zi câştigată de balonul oval...

„Cocoşeii” au trecut cu 10-8 de Şcoala Generală nr. 29 şi cu 11-8 de echipa „verzilor”, Iosif „Tătucu” Ciorogariu din Giroc şi Chişoda, iar în alte meciuri, Grupul Şcolar Agricol Orţişoara a dispus cu 11-9 de Şcoala Generală nr. 29 şi cu 7-4 de Şcoala Generală nr. 6, echipa condusă de profesorul de educaţie fizică Flavius Forga şi antrenată de rugbystul Marin Marian fiind recompensată cu locul secund pe podium.

O victorie au obţinut şi „verzii” din Giroc şi Chişoda, 10-5 cu Şcoala Generală nr. 6, respectiv Şcoala Generală nr. 29, 9-8 cu aceiaşi „verzi”, aceste dispute fiind de fapt „în familie”, între copii şi juniori din pepiniera timişoreană a rugbyului tradiţional.

Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 12

 


Ultimele articole din categoria Juniori: