Condusă acasă în prima parte de codașa învinsă până acum afară cu 70-5 și 64-0, Timișoara Saracens repetă cu 8 eseuri pentru sosirea italienilor: 54-20 (12-10) cu Poli Iași

Conform așteptărilor însă în urma unei rătăciri în prima parte a jocului de la ora 11 de pe ”Dan Păltinișanu”, campioana Timișoara Saracens a învins astăzi și pentru a doua oară la rând cu punct bonus ofensiv, semnând cu ocazia încheierii turului sezonului regular cel mai distanțat succes personal din noua campanie respectiv primul acasă din 2 septembrie încoace: 54-20 cu ”lanterna roșie” CS Politehnica Iași. Ultima repetiție înaintea meciului de debut în Continental Shield n-a curs bine până la pauză, 12-10, însă alte două eseuri au asigurat bonusul deja în minutul 47.

Timișoara Saracens a confirmat calculele hârtiei prin a dispune pe teren propriu și de ultima clasată, 54-20 (12-10) cu codașa CS Politehnica Iași, după ce săptămâna trecută învingea cu 33-28 și în fief-ul penultimei clasate, la Cluj, însă repetiția campionilor nu s-a derulat astăzi tocmai bine în prima parte a meciului din etapa a 7-a, ultima din turul sezonului regular, moldavii care în septembrie cedau drastic afară cu 70-5 la Dinamo și 64-0 la CSM Știința Baia Mare profitând de o eroare a bănățenilor și egalând la eseuri după mijlocul reprizei, reușită prin care au preluat conducerea, menținută până în minutul dinaintea pauzei.

Tot astăzi au parte de ultima lor repetiție înaintea sosirii în Banat și oponenții campionilor la debutul în Continental Shield 2017/8, italienii de la Petrarca Padova, acasă în Eccellenza cu Reggio, după ce învingeau runda trecută cu 30-24 în prima deplasare, la Mogliano, în urma unui start victorios, 22-0 acasă cu Lazio.

Până la disputa internațională de sâmbăta viitoare de la ora 15 de pe ”Dan Păltinișanu”, timișorenii au avut prilejul să încheie turul prin victorii cu punct bonus ofensiv în dauna celor mai modeste adversare din Superliga, fără însă a convinge, triumfuri care s-au adăugat logic remizelor succesive acasă cu CSA Steaua și la Dinamo.

Astăzi, în ciuda startului ezitant de meci, punctul bonus ofensiv a fost asigurat puțin mai vremelnic decât în ieșirea la Cluj, deja în minutul 47, campionii în galben-albastru încheind partida prin a-și asigura totuși cel mai clar succes din noua campanie, dar și cu cele mai multe puncte marcate, deși numărul celor primite a rămas pe același palier de dată recentă, mai înalt în comparație cu edițiile anterioare. Astfel, în tur, timișorenii au încasat pe rând 15 puncte acasă de la băimăreni, 28 la CSM București, tot 15 și de la CSA Steaua, 22 la Dinamo și tot atâtea la Cluj respectiv 20 astăzi.

Cu 22 de puncte s-au impus tot de la ora 11 și vicecampionii din Maramureș, 22-16 și 3-1 la eseuri la Baia Mare contra dinamoviștilor, turul urmând a se încheia de la ora 19 cu duelul bucureștean CSM – Steaua, urmat de o pauză de 3 săptămâni, răstimp în care Timișoara Saracens va juca de două ori în cupele europene, acasă respectiv la Lisabona, pe 21 octombrie.

Dacă la Cluj s-au desprins încă din prima parte la 21-3 dar au cedat-o pe cea de-a doua, astăzi timișorenii au fost ținuți în șah până la pauză de mult mai modesta dar combativa parteneră de întrecere din Moldova, dominată însă total la reluarea întâlnirii arbitrate de englezul Watkins.

La al cărui prim fluier Matt Williams a aliniat 4 noi titulari față de deplasarea sub Feleac, abordată pe-atunci cu 12 modificări în primul XV, de astă dată Drenceanu revenind în linia a II-a în locul lui Mureșan iar Doyle în linia a III-a, Stewart nefiind convocat, pe când în liniile dinapoi Simionescu a revenit ca aripă, fără ca Tangimana să fie la rândul său convocat, iar Seniloli a preluat de la Pretorius ștafeta mijlocașului la grămadă.

Începutul părea a fi relativ bun, 7-0 în minutul 14 prin demarcarea lui Stefano Hunt, autor al primului eseu, și transformarea semnată de Samoa, însă continuarea a dat bătăi de cap, Daniel Plai reducând din handicap dintr-o lovitură de pedeapsă expediată de la distanță în minutul 21 iar Florin Curcan semnând un frumos eseu în minutul 33, și transformat de Plai: 7-10. Ultima clasată conducea în fief-ul campioanei…

Ordinea de drept s-a restabilit abia în pragul pauzei, 12-10 și 2-1 la eseuri în minutul 40, autor fiind Tevita Manumua, fără ca Samoa să transforme.

Pauza a fost însă un sfetnic bun iar Seniloli și Rus i-au desprins clar pe bănățeni prin eseurile din minutele 43 și 47, transformate de același Samoa, cel de-al doilea și cu ajutorul barei, 26-10.

Prinzând curaj și intrându-și mai bine în mână, timișorenii au menținut apoi ritmul reușitelor ofensive iar William Helu a finalizat de pe aripă un efort al pachetului de înaintare, Samoa și transformând în minutul 53, după care în minutul 58 a ieșit la rampă și Jack Umaga, același Samoa transformând tot din unghi închis: 40-10.

Finalul devenise o formalitate, completată de Simionescu prin eseul din minutul 64, 47-10, scor la care favoriții s-au ales însă și cu o eliminare temporară, în contul lui Hunt, de care ieșenii au profitat prin eseul lui Atelea Moa, 47-17 în minutul 67, fără însă ca gazdele să lase lucrurile așa.

Același Helu a ridicat la 7 din opt cifra eseurilor realizate de timișoreni cu liniile dinapoi, 54-17 și prin transformarea lui Samoa din minutul 72, după care gândurile au zburat parcă și spre apropiata ”dublă” internațională, urmată de o alta în decembrie, când pe Bega va sosi și Calvisano, tot din Italia, bănățenii având de ieșit în ultima lună a anului și la RC Batumi.

Matt Williams și Sosene Anesi au schimbat pe parcurs întreaga componență a liniei I dar și în linia a II-a, alte 4 înlocuiri efectuând în liniile dinapoi.

Ultimul cuvânt l-a avut același Daniel Plai și tot de la distanță, lovitură de pedeapsă în prelungiri și 54-20. În partea a doua însă, un categoric 42-10 în favoarea gazdelor…

Timișoara Saracens: Ionel Badiu, Marian Sabău, Horațiu Pungea, Valentin Popârlan – cpt., Marian Drenceanu, James Doyle, Vasile Rus, Randall Morisson / Henry Seniloli, Stefano Hunt, Marius Simionescu, Jack Umaga, Tevita Manumua, William Helu, Luke Samoa.

Au mai jucat: Andrei Rădoi, Samuel Mariș, Doge Mesake, Ionuț Mureșan, Marius Iftimiciuc, Brian Sefanaia, Florin Popa și Gabriel Conache.

Rezultatele, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Ultimele articole din categoria Rugby: