CSS Bega Timişoara detronează Mihai Viteazu cu punct bonus

CSS Bega Timişoara a devenit duminică lider al seriei transilvane în Campionatul Naţional de rugby sub 18 ani, detronînd cu punctul bonus gruparea vedetă a zonei, Arieşul Mihai Viteazu Turda, şi asigurîndu-şi calificarea la turneul final pe ţară, măcar de pe locul 2, însă, după cum ne-a explicat profesorul Ioan Chiriţă, alinierea la start nu este o certitudine, pe motiv de… fonduri.

Cert este că juniorii timişoreni pregătiţi la clubul din zona Circumvalaţiunii de profesorii Ioan Chiriţă şi Mircea Bologa, care au în grijă şi grupa sub 16 ani a pepinierei Begăi, mai au de disputat în sezonul tur-retur meciuri cu cei din Cugir, tot pe teren propriu, respectiv la Petroşani şi Baia Mare, după ce duminică la amiază s-au ţinut tare mai ales în prima parte, decisivă pentru tranşarea victoriei… A fost 29-26 (29-0) pentru bănăţeni, pentru care a ieşit la rampă un remarcabil Cristian Cîrdei, ex-fotbalist la Unirea Peciu Nou şi licean la „Auto”, care a reuşit 3 eseuri, la doar a doua sa apariţie pentru galben-albaştri! Sclipirile sale s-au făcut remarcate sub privirile conducătorilor din staff-ul lui RCM mvt UVT Timişoara, şi anume Cosmin Cioriciu respectiv Dan Borzaş, prezenţi la meci.

Ionuţ Butcură, o aripă de treisferturi, şi Denis Gruin, unicul component al generaţiei 1995 într-o echipă de juniori născuţi în ´94, de 1,88 metri şi 86 kilograme, au adus celelalte eseuri ale timişorenilor, toate 5 fiind izbutite în prima parte, cînd Gruin şi Radiş au reuşit transformările: 29-0! „Am învins echipa care era vedeta seriei, şi la care am pierdut la limită în tur. Arieşul Mihai Viteazu este antrenată de selecţionerul naţional Sorin Rus, şi este puternică, permiţîndu-şi bune deplasări la jocuri pînă şi în Franţa. Astăzi s-a remarcat în mod special Cristian Cîrdei, aflat la doar al doilea său meci pentru CSS Bega, şi care a jucat şi în partida din tur. Am avut 29-0 la pauză, cu 5 eseuri, băieţii s-au mobilizat foarte bine dar mai că era să pierdem”, a explicat antrenorul Chiriţă, care s-a declarat mulţumit de joc şi rezultat, „avem şi punct bonus, cu care ne-am întărit poziţia şi rămîne de văzut după ultimele 3 meciuri din serie dacă ne calificăm de pe locul 2 la turneul final, ori de pe primul. Primele două se califică însă nu este sigur dacă ne şi prezentăm, pentru că n-avem fonduri suficiente pentru tot necesarul unui turneu final. Ori avem experienţa de acum 2 ani, la Constanţa, să mergi pînă acolo şi să constaţi că echipele din zona aceea de ţară îşi croiesc adevărate selecţionate, jonglează cu legitimările. Pentru noi este foarte greu, nu avem resursele să-i atragem pe tineri spre acest sport, nu toţi pot ajunge laolaltă la antrenamente, şi de aici şi problemele de pregătire fizică, s-au văzut şi astăzi în final…”

Totuşi, victoria e victorie, mai ales în faţa formaţiei-pompon a seriei, obţinută în XV-le avîndu-i în linia I pe Robert Becze, înlocuit cu Cristi Negruţ, Florin Eremia – taloneur (înlocuitor: Ruben Korosi), Edi Abraham, în linia II pe Octavian Robotă (Ştefan Buză) şi Eduard Ruge, flankeri pe Bogdan Liteanu, Florea Mitruţ, Cristi Macarie (la închidere, cu numărul 8, căpitan al echipei), mijlocaş la grămadă, cu 9, pe Luci Băbeanu, uvertura Raul Radiş, aripa cu numărul 11 Ionuţ Butcură, centrii Cristi Cîrdei şi Darius Costi, aripă pe partea deschisă (14) Vlad Stancu şi fundaşul Denis Gruin. Au mai intrat Florin Ciobăniţă şi Mihai Izvoran, tot o aripă.

Generaţia de 1994, categoria U18, a celor de la CSS Bega Timişoara se extrage din scheletul cu 8 componenţi ai garniturii aliniate în anul 2007 la Cupa Mondială a micilor rugbyşti, derulată la Lyon, şi care în aceeaşi toamnă obţinea medaliile de vicecampioni naţionali. Dintre juniori, 3 au trecut şi pe la selecţiile naţionale, şi anume Becze, Macarie şi Abraham, însă, după cum a remarcat profesorul Chiriţă, emulaţia conferită de FRR în ceea ce priveşte convocările şi selecţiile ar trebui să fie mai mare, altfel nefiind de mirare impasuri fie şi în faţa Belgiei, cum s-a întîmplat nu demult la nivel juvenil…

 

 

Acest articol a fost publicat în Juniori, Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = saptezeci doi

 


Ultimele articole din categoria Juniori: