Cu 6 titulari din pepiniera Timișoarei, ”Stejăreii” României înving Belgia la debutul acasă în U20 XV Men’s Championship și intră în semifinale

Reprezentativa sub 20 de ani a rugby-ului românesc a debutat cu bine duminică după-amiază în Campionatul European al categoriei de vârstă rezervat selecționatelor de pe al doilea palier valoric al competiției continentale inter-țări, dispunând la București și prin 3 eseuri de oaspeții belgieni, cu 28-22, triumf la care au pus umărul și 6 titularizați din ”pepiniera” clubului campion național de seniori din Ronaț. Întrecerile de acest tip fiind eliminatorii, victoria la debut a echivalat cu pătrunderea în semifinalele de miercuri.

17554308_10155176110848270_6806279935098140728_n

România organizează începând din acest weekend ediția 2017 a Rugby Europe U20 Championship, rezervată naționalelor din a doua grupă valorică de pe bătrânul continent, iar prima fază a întrecerii a constat în sferturile de finală, adjudecate în general la diferențe mari, mai precis Rusia – Germania 47-10, Portugalia – Olanda 42-5 și Spania – Elveția 36-13, cu excepția ultimei încleștări pentru intrarea în semifinale, disputată de la ora 17 de ”Stejăreii” selecționați pentru ”tricolori” de Eugen Apjok și vizitatorii din Belgia.

Rugby-ul de pe malurile Begăi a avut cei mai mulți reprezentanți în XV-le de start, mai exact 6 internaționali U20, dintre care 4 în pachetul de înaintare, și anume Haidău, Rusu, Neculau și Iftimiciuc – care și cochetează cu efectivul seniorilor din Ronaț, plus pe Istoc și fundașul Simionescu, deja marcator de eseuri pentru clubul din Superliga, în vreme ce un alt internațional juvenil al celor din Ronaț, Mîrzac, a început de pe bancă. ”Pepiniera” celor din Baia Mare a avut 3 exponenți în formula de start, pe când CS Dinamo și rugby-ul bârlădean câte doi iar CSA Steaua și Tomițanii Constanța – câte unul.

Iar românii s-au impus la debut, cu 28-22 la pauză 10-3, înscriind un eseu în prima parte prin căpitanul Chirică iar după pauză unul de penalizare respectiv prin Lamboiu, și chiar dacă belgienii au ripostat la rândul lor tot prin 3 eseuri, calificarea le-a surâs gazdelor. Care vor da piept miercuri cu Portugalia, în cea de-a doua semifinală, după duelul Rusia – Spania, miza constând în pătrunderea în finala din weekend-ul viitor, ce rezervă bilete pentru accederea la U20 Rugby World Trophy, turneu la nivel mondial.

”Stejăreii” (* foto: www.frr.ro) au început astăzi evoluțiile acasă în U20 XV Men’s Championship în XV-le 1. Iulian Hartig (CSS 2 Baia Mare), 2. Adrian Tala (Tomițanii Constanta), 3. Alin Haidău (CSSCM Timișoara), 4. Marcel Rusu (CSSCM Timișoara), 5. Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara), 6. Cristi Chirică (CSM Baia Mare) – cpt., 7. Vlad Neculau (CSSCM Timișoara), 8. Silviu Grădinaru (Dinamo), 9. Gabriel Rupanu (Bârlad), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua), 11. Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare), 12. Florin Țăranu (CS Dinamo), 13. Marius Istoc (CSSCM Timișoara), 14. Cosmin Iliuță (Bârlad) și 15. Marius Simionescu (Timișoara), rezerve la start fiind 16. Claudiu Mîrzac (Timișoara), 17. Andrei Crețu (Tomițanii Constanța), 18. Laurențiu Nica (Baia Mare), 19. Ștefan Iancu (Baia Mare), 20. Alexandru Alexe (Tomițanii Constanța), 21. Mădălin Mihalache (Tomițanii Constanța), 22. Dragoș Burlacu (Tomițanii Constanța), 23. Răzvan Lolea (Tomițanii Constanța), 24. Paul Herman (CSS 2 Baia Mare), 25. Andi Radu (Dinamo) și 26. Stefan Cucoș (CSS 2 Baia Mare).

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: