Cu Calafeteanu și Drenceanu de la Timișoara, România recucerește după 2 ani Nations Cup: la zero

Din nou cu numeroase înlocuiri de la un meci la altul, 7 în acest caz, România a câștigat duminică seară la zero derby-ul decisiv cu Argentina Jaguars, într-un duel al neînvinselor, pentru câștigarea ediției din 2015 a World Rugby Nations Cup, recucerind astfel locul I în acest turneu patrulater pe care îl găzduiește la București, unde anul trecut se impunea Emerging Ireland.

Marian Drenceanu, cel mai tânăr dintre titularii Timișoarei în succesul cu Spania

Marian Drenceanu, cel mai tânăr dintre titularii Timișoarei la World Rugby Nations Cup 2015

 

Aliniind în primul XV și 2 componenți ai Timișoarei Saracens, pe Marian Drenceanu, menținut în formulă după victoriile cu Spania și Namibia, respectiv Valentin Calafeteanu, revenit, ”Stejarii” au dispus de sud-americanii care au revenit la echipa de start din partida inaugurală cu 23-0, la pauză 7-0, și prin două eseuri, semnate de pilierul Mihăiță Lazăr, care deschidea scorul în minutul 24, respectiv numărul 9 Florin Surugiu, după aproape o oră de joc, în minutul 59, la scorul de 16-0 și la două minute după ce îl înlocuia pe Calafeteanu.

Celelalte 13 puncte au venit din piciorul lui Florin Vlaicu, și acesta reintrodus în formația de start, astfel că, socotindu-l și pe Surugiu, 2 dintre componenții lui CSM Olimpia București, vizitatoare a Timișoarei sâmbăta viitoare, au înscris astăzi mai bine de trei sferturi din punctele României, 18 din 23.

De la a pierde la 21 de puncte handicap meciul decisiv din iunie 2014 pentru adjudecarea IRB Nations Cup, 10-31 cu Emerging Ireland, la a triumfa cu 23-0 în jocul pentru adjudecarea World Rugby Nations Cup 2015, iată o doză de optimism injectată la timp, cu ocazia principalelor verificări ale ”Stejarilor” în perspectiva debutului peste numai 3 luni la IRB World Cup, în Anglia.

Inițial, Florin Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă, în minutele 14 și 19, dar peste alte 5 minute românii au exploatat o nouă eroare argentiniană, Maguire văzând cartonașul galben iar Mihăiță Lazăr culcând balonul în terenul de țintă advers, eseu transformat de Vlaicu: 7-0 la pauză, și în urma unei lovituri de pedeapsă ratate apoi de Novillo.

Vlaicu n-a mai ratat însă apoi și în prima jumătate a părții secunde, punctând în serie din lovituri de pedeapsă, în minutele 46, 49 și 52, după care a transformat și eseul lui Florin Surugiu: 23-0 cu 20 de minute rămase de joc.

În care, în ciuda înlocuirilor efectuate de ”Stejari”, la care dintre reprezentanții celor din Ronaț au mai fost Dorin Lazăr, Sandu Stelian Burcea și noua achiziție Andrei Rădoi, învingătorii au conservat rezultatul și au menținut imaculată, remarcabil, rubrica punctelor primite.

A debutat cu această ocazie pentru România și Michael Wiringi, în XV-le: 1. Mihăiță Lazăr (Castres), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Vlad Bădălicescu (CSM Olimpia București), 4. Marius Antonescu (Tarbes), 5. Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (Steaua București), 7. Vlad Nistor (Castres), 8. Mihai Macovei (Colomiers), 9. Valentin Calafeteanu (Timișoara Saracens), 10. Michael Wiringi (Știința Baia Mare), 11. Ionuț Botezatu (Știința Baia Mare), 12. Florin Vlaicu (CSM Olimpia), 13. Csaba Gal (Universitatea Cluj), 14. Adrian Apostol (Știința Baia Mare), 15. Cătălin Fercu (Saracens).

Rezerve: 16. Andrei Rădoi (Timișoara Saracens), 17. Constantin Pristaviță (Știința Baia Mare), 18. Alexandru Gordaș (CSM Olimpia), 19. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 20. Sandu Stelian Burcea (Timișoara Saracens), 21. Florin Surugiu (CSM Olimpia București), 22. Dănuț Dumbravă (Steaua București), 23. Florin Ioniță (Steaua).

Spania s-a clasat pe locul 3 la București, grație unui 20-3 în dauna celei mai slab cotate naționale ajunsă la Cupa Mondială 2015, Namibia.

La World Rugby Tbilisi Cup 2015, în Georgia, Emerging Ireland a cucerit locul I cu un clar 45-12 în dauna gazdelor gruzine, pe când Emerging Italy s-a clasat a doua cu un 23-13 în fața Uruguayului.

* Sâmbătă 27 iunie, dimineața la 11, în Ronaț, va reveni în actualitate ”Cupa Regelui”, Timișoara Saracens RCM UVT primind vizita lui CSM Olimpia București, în ultimul joc al turului din triunghiularul seriei ce o include și pe Dinamo.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − = zero

 


Ultimele articole din categoria Rugby: