Cu Căpățână căpitan și autor de eseu între 6 titulari de la Timișoara Saracens, România A întrece Kenya, 36-5 (29-5)

Luna noiembrie fiind cea dedicată testelor inter-țări, atenția s-a comutat de pe Superliga internă, din care ultimul joc al turului, Timișoara Saracens – U Cluj, a fost lăsat pe 16 martie 2019, prefațând returul, pe partidele internaționale ale selecționatelor reprezentative, o primă probă fiind adjudecată la scor încă din prima parte de garnitura România A în dauna celor din Kenya, aflați înaintea turneului de baraj de accedere la Cupa Mondială de peste nici un an din Japonia. ”Stejarii” nu vor fi prezenți în arhipelagul nipon, preocuparea imediată legându-se de păstrarea locului în eșalonul 2 continental, Rugby Europe Championship, sub forma unui baraj de menținere contra Portugaliei, sâmbătă de la ora 14 la Baia Mare.

Ulterior partidei oficiale de pe Arena Zimbrilor, meciurile test acasă în ”Ghencea” din a doua jumătate a acestei luni, cu vizitatoare de peste Atlantic, cu SUA pe 17 noiembrie, iar o săptămână mai apoi cu Uruguay, ambele de la ora 14, fiind vorba despre naționale calificate la IRB Rugby World Cup 2019, nord-americanii din a patra grupă valorică în Seria C, cu Anglia, Franța, Argentina și Tonga, iar sud-americanii din ultima urnă, în Seria D, cu Australia, Țara Galilor, Georgia și Fiji.

Desigur, ”Stejarii” ar fi jucat în Grupa A, ba chiar ar fi inaugurat pe 20 septembrie 2019 turneul final la Tokyo în compania nimeni alteia decât gazda Japonia, dar locul într-un cvintet și cu Irlanda, Scoția și Samoa le-a fost acordat rușilor conform deciziei International Rugby Board, așa încât România momentan reclădește fără a avea în vedere competiția din Țara Soarelui Răsare, măsurându-și forțele de pe locul 17 în ierarhia mondială cu lusitanii de pe 24, nord-americanii de pe 15 și uruguaienii, pe 18 în același clasament.

Învinși ai României A au fost sâmbătă ocupanții poziției 28 în ierarhia IRB, kenienii care pe 11, 17 și 23 noiembrie vor da piept pentru ultimul loc la Cupa Mondială cu cei din Hong Kong, Canada și Germania, în patrulaterul de la Marseille, poziție a cincea în Grupa B, cu Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia și Namibia.

Cei mai mulți între titularii aleși de selecționerul francez Thomas Lievermont în formația România A au provenit de la campioana Timișoara Saracens, nu mai puțin de șase, cinci fiind de la CSA Steaua, pe al cărei gazon s-a jucat meciul, iar câte doi de la băimăreni respectiv CSM București, căpitan fiind nimeni altul decât Marian Eugen Căpățână, din linia I a bănățenilor, care a și înscris al treilea dintre cele 5 eseuri ale învingătorilor cu 36-5, patru fiind marcate deja în prima parte. Mai întâi de fundașul stelist Ionel Melinte, care a și transformat, apoi de pilierul maramureșean Constantin Pristaviță, iar ulterior printr-un eseu de penalizare, respectiv în partea secundă prin numărul 11 stelist Ionuț Dumitru, câteva transformări fiind în dreptul lui Daniel Plai.

Căpățână dar și Iftimiciuc și Drenceanu în linia a II-a au fost reprezentanții timișorenilor în pachetul de înaintare al XV-lui selecționatei România A, iar Popa, Fercu și Zaharia în liniile dinapoi, însă și alți exponenți ai celor din Ronaț au intrat într-o masivă schimbare de efectiv în partea secundă, pentru testarea cât mai multor componenți, iar înlocuitorii au ținut piept fără ca africanii să mai puncteze, după ce unicul lor eseu venea după jumătate de oră, prin numărul 11 Ambaka William, la prima șarjă în urma unei jumătăți a părții întâi în care vizitatorii nici n-au pătruns în terenul ”galbenilor”.

Romania A a început la București cu (1) Constantin Pristaviță (CSM Știința Baia Mare), 2. Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), 3. Alexandru Gordaș (CSM București), 4. Marius Iftimiciuc (Timișoara Saracens), 5. Marian Drenceanu (Timișoara Saracens), 6. Adrian Ion (CSM București), 7. Cristi Chirică (CSM Știința Baia Mare), 8. Damian Strătilă (CSA Steaua), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Ionuț Dumitru (CSA Steaua), 12. Vlăduț Popa (Timisoara Saracens), 13. Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timisoara Saracens), 15. Ionel Melinte (CSA Steaua).

Mai aveau să intre așadar și (16) Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), 17. Florin Bărdașu (CSM Bucuresti), 18. Alexandru Savin (CSM Bucuresti), 19. Laurențiu Nica (U Cluj), 20. Vasile Bălan (CSM Bucuresti), 21. Ionuț Mureșan (Timisoara Saracens), 22. Dumani Mtya (CSM Stiinta Baia Mare), 23. Kuselo Moyake (CSA Steaua), 24. Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti), 25. Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), 26. Tudor Boldor (CSA Steaua), 27. Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare) respectiv (28) Robert Neagu (CSA Steaua).

Tot în acest weekend, în alte teste, Irlanda – Italia 54-7, Africa de Sud – Anglia 11-12, Țara Galilor – Scoția 21-10 și Japonia – Noua Zeelandă 31-69.

Ultimele rezultate ale turului, clasamentul la zi în Superliga și programul etapei a VIII-a, prima din retur, pe coloana datelor tehnice. Următoarele jocuri oficiale ale campioanei naționale din Timișoara, acasă în decembrie în Grupa 1 din ER Challenge Cup, menționate cu data și ora de disputare în rubrica-program competițional ”Unde mergem la meciuri?”, de pe coloana dreaptă în pagina I a cotidianului.

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = noua

 


Ultimele articole din categoria Rugby: