Cu și mai mulți titulari de la Timișoara, șapte, România U20 pierde semifinala acasă

Reprezentativa sub 20 de ani a ”Stejăreilor” a ratat în această după-amiază de puțin intrarea în finala ediției din acest an a Campionatului European U20 pe palierul secund valoric al întrecerii, după ce a condus la pauza semifinalei găzduite la București cu lusitanii, care s-au revanșat astfel pentru eșecul de pe teren propriu din semifinalele din urmă cu 2 ani la U19, conturat atunci după un alt duel cât se poate de echilibrat.

logo-fr1

Cu nu mai puțin de o treime din efectiv înlocuită de la un joc la altul în urma succesului cu prețul accidentărilor semnat duminică în dauna Belgiei cu 28-22, România U20 a condus de puțin în meciul eliminatoriu de la ora 17 prin punctele semnate în totalitate de noul căpitan Tudor Boldor, de la CSA Steaua, însă s-a înclinat în cele din urmă în fața eseurilor lusitanilor, câte unul în fiecare parte, cedând cu 16-21 de la 13-10 la pauză.

Eugen Apjok a apelat astăzi, în comparație cu sfertul de finală cu belgienii, la și mai mulți tineri ai Timișoarei, nu mai puțin de 7 la număr în XV-le de start, în care a intrat în linia I și internaționalul ”Stejăreilor” Claudiu Mîrzac, celelalte schimbări ținând și de absența căpitanului de duminică, băimăreanul Chrirică, substituit de Andi Radu, pe când Mădălin Mihalache a intrat în locul lui Rupanu cu numărul 9 iar tot în liniile dinapoi s-au aliniat la start și Cucoș respectiv Burlacu, absentând în schimb Țăranu și Iliuță.

”Stejăreii” au condus cu 6-3 prin loviturile de pedeapsă semnate de stelistul Tudor Boldor, după care primul eseu al semifinalei a fost opera Portugaliei, în replică și același Boldor semnându-l pe cel al românilor, pe care l-a și transformat, 13-10 la pauză, cu o lovitură de pedeapsă irosită în contul tânărului din Ghencea.

Portugalia a marcat încă un eseu și la reluare iar ultimele puncte ale gazdelor au fost semnate de același Boldor, 16-15, însă pe fondul eliminărilor temporare din efectivul ”Stejăreilor”, în linia I și numărul 8, Hartig și Grădinaru, lusitanii și-au croit calificarea în finala de sâmbătă, pentru un loc la nivel mondial în U20 Rugby World Trophy, pe care și-l vor disputa cu omologii iberici, după ce prima semifinală a zilei a consemnat tot în capitală Spania – Rusia 37-19.

”Stejăreii” vor juca așadar împotriva rușilor pentru ”bronzul” ediției găzduite în acest an în eșalonul secund continental al categoriei U20, meciul urmând a avea loc sâmbătă.

România U20 a pierdut astăzi acasă cu 1. Iulian Hartig (CSS 2 Baia Mare), 2. Claudiu Mîrzac (Timișoara), 3. Alin Haidău (CSSCM Timișoara), 4. Marcel Rusu (CSSCM Timișoara), 5. Marius Iftimiciuc (CSSCM Timișoara), 6. Andi Radu (Dinamo), 7. Vlad Neculau (CSSCM Timișoara), 8. Silviu Grădinaru (Dinamo) / 9. Mădălin Mihalache (Tomițanii Constanța), 10. Tudor Boldor (CSA Steaua) – cpt., 11. Mihai Lamboiu (CSM Baia Mare), 12. Marius Istoc (CSSCM Timișoara), 13. Ștefan Cucoș (CSS 2 Baia Mare), 14. Marius Simionescu (Timișoara) și 15. Dragoș Burlacu (Tomițanii Constanța). Rezerve la start au fost: 16. Adrian Tala, 18. Laurențiu Nica, 19. Ștefan Iancu, 20. Alexandru Alexe, 21. Gabriel Rupanu, 22. Răzvan Lolea, 23. Florin Țăranu, 25. Cosmin Iliuță și 26. Cristi Chirică.

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: