Dan Dinu, convins: RCM Timişoara peste grupele Challenge Cup

RCM Timişoara s-a referit miercuri, într-o conferinţă de presă găzduită la „Casa rugbyului din Timişoara”, nu doar la următoarele nici 6 săptămâni, în care ar putea realiza chiar eventul campionat – cupă, ci şi la planuri cu bătaie mai lungă, având în vedere, după cum s-a punctat, că în 2012 s-ar împlini 40 de ani de la precedentul titlu naţional cucerit în sportul oval de bănăţeni, Universitatea: „Obiectivul nostru era ca în 2012 să luăm titlul, dar dacă prilejul se iveşte acum, să fructificăm la maxim momentul, iar în perspectivă să creăm o echipă la nivel european, nu doar naţional”.

Dan Dinu, principal finanţator al clubului prim-divizionar, clasat pe locul 4 în Superliga CEC Bank, şi care la finele săptămânii, după jocurile RCM – Dinamo, de sâmbătă de la ora 15, pe stadionul Gheorghe Răşcanu din Ronaţ, respectiv Ştiinţa Baia Mare – Steaua, de duminică de la ora 15, îşi va afla adversara în meci unic şi în deplasare din semifinala de la finele săptămânii viitoare, şi anume dintre băimăreni respectiv stelişti, a remarcat în ceea ce priveşte potenţialul de viitor al grupării că „majoritatea componenţilor sunt la 21 de ani, iar în 2-3 ani vor avea foarte multe de spus, cu posibilitatea să ieşim la meciuri internaţionale. Felicit şi celelalte echipe care aduc jucători străini, conducând la creşterea calităţii jocului şi a jucătorilor. Sunt foarte convins că Timişoara va ajunge în viitorul apropiat să evolueze în Challenge Cup şi să depăşească fazele grupei”.

Dinu, care a dezvăluit oarecum existenţa unor negocieri în diverse stadii cu sponsori importanţi, care ar putea fi mai lesne materializate în cazul unor succese în Superliga CEC Bank şi finala Cupei României, care va pune punct sezonului, pe 3 decembrie, în Bucureşti, contra băimărenilor, salutând totodată şi sprijinul oferit sportului local de Consiliul Local şi Consiliul Judeţean, a subliniat foarte clar că „este imperios important să câştigăm acest titlu, pentru că altfel mult mai greu va fi cu banii pe care i-am obţine de la diverşi sponsori pentru finanţarea echipei”.

Dan Dinu, Stelian Burcea şi Dan Borzaş, înaintea jocurilor cu Dinamo, semifinalei şi finalei Superligii, plus a finalei Cupei

Dinu a atras atenţia şi reliefat aspectul că spre deosebire de startul sezonului, în care RCM a cedat într-adevăr cu Farul, în două rânduri, şi la fel cu băimărenii, plus cu Steaua, în Bucureşti, acum „sunt mult schimbate echipele, sunt alte coordonate. Am consolidat un lot valoros, important fiind acum cum pot să se închege în teren, să transpună spiritul echipei în rezultate. Avem o şansă clară de a câştiga acest meci semifinal, chiar şi în deplasare. Un antrenor, domnul Moţ, de la Steaua, spunea că doar locul întâi este întâi! Sincer, îmi doresc o semifinală cu Baia Mare, chiar dacă terenul lor reprezintă un dezavantaj, fiind mai prost decât al nostru. Avem nevoie de mobilizare, seriozitate, angajament, pentru a accede în finală. Totul depinde de echipă, de starea sa de spirit”.

Aducând lucrurile la zi, înaintea duelului cu Dinamo, din ultima etapă a Superligii CEC Bank, înaintea căreia RCM Timişoara şi-a asigurat cel puţin locul 4, calificant, şi pe care bucureşteni galben-albaştrii i-au eliminat din cursa spre finala Cupei României Gold Corporation, Dinu a anunţat că „Mariş revine la meciul cu Dinamo”, rămânând de văzut dacă va fi şi utilizat. „Nu neapărat a dezamăgit, el a venit după o accidentare, iar pe postul său ai nevoie de o foarte bună pregătire fizică, specifică postului, pe care n-a reuşit să o acumuleze. Pregătirea sa fizică este foarte bună la ora actuală dar nu are atâtea meciuri în picioare, jucând puţine în Franţa. Un semn mare de întrebare este Mădălin Lemnaru, accidentat, cu care am încercat să mergem la un vraci în Iugoslavia…”, a mai dezvăluit finanţatorul prim-divizionarei despre unul dintre cei 3 selecţionabili ai clubului prezenţi la Cupa Mondială, în Noua Zeelandă, ţară a emisferei sudice în care a călătorit în cursul acestui an, inclusiv şi în vecinătăţuri, mai exact în Fiji şi Samoa, unde şi-a înodat contactele ce i-au adus pe cei 3 jucători neo-zeelandezi la Timişoara, şi anume Palu, Pahalu şi Kinikinilau, sosiţi după Makapelu.

Aşadar o semifinală în deplasare… la Baia Mare sau Steaua? „Steaua are o capacitate foarte bună de mobilizare în fazele finale ale întrecerii. Steaua dă dovadă de concentrare maximă, iar anul trecut a făcut jocuri foarte bune”, a caracterizat Dan Dinu unul dintre potenţialii adversari din semifinala Superligii CEC Bank, nemulţumindu-se cu suficienţa când a venit vorba de unul dintre succesele la rând ale timişorenilor, 6 în serie, de la reluarea ostilităţilor în întrecerea internă: „N-am fost foarte mulţumit de calitatea jocului prestat cu Dinamo în Cupa României, şi de aceea sperăm mult ca sâmbătă să ne impunem nu la un eseu diferenţă ci să le arătăm că suntem mult mai buni”.

RCM are totodată atuurile prezenţei în componenţă a doi jucători de Cupa Mondială ex-dinamovişti, şi anume Stelian Burcea şi Vali Calafeteanu, a căror mobilizare pentru noile lor culori se va anunţa a fi „ca o pregătire a semifinalei”. După cum au explicat amfitrionii, Dan Dinu, finanţator, Dan Borzaş, conducător executiv, şi Stelian Burcea, jucător, RCM are şi atuul consolidării peste vară a unui lot care, luat om cu om, se bate de la egal la egal cu vârfurile elitei româneşti, dacă nu chiar şi le întrece, plusurile fiind oferite de noile achiziţii de peste mări şi ţări. „Noi înecrcăm să mărim puţin viteza, să ajungem la capacitatea lor, ei încearcă să ajungă la puterea noastră. Ei au calitatea aceasta rară, tehnica de mânuire a balonului, în plus văd terenul foarte bine, sunt mult mai siguri în această privinţă. E clar, se vede o îmbunătăţire a echipei, de la numerele 8 la 13 avem o linie din jucători noi”, după cum a explicat Burcea.

„Ne lipseşte încă viteza la finalizare”, a punctat Dan Borzaş, reamintind că lui Mădălin Lemnaru, accidentat, i se adaugă pe lista indisponibililor Cătălin Fercu, suspendat pentru nealinierea cu lotul „Stejarilor” în drumul spre emisfera sudică, la Cupa Mondială: „Sincer, suntem doar la stadiul de speranţe şi depindem de întrunirea Comisiei de Disciplină care va analiza suspendarea lui Fercu. Nu ştim când se va întruni…”

Stelian Burcea, despre neo-zeelandezi: "Ne completăm reciproc"

Burcea a mai spus că galben-albaştrii ar putea fi extrem de periculoşi şi agresivi ca echipă, nu neapărat pe un anumit compartiment sau fază a jocului, dacă îşi impun din start stilul şi ritmul de joc: „Se vede clar că dacă reuşim să marcăm din prima fază, avem câştig de cauză. Palu, numărul nostru 10, vede jocul foarte bine, ne pune pe înaintaşi în situaţii mult mai bune”. Tot internaţionalul Timişoarei a salutat ca benefică ascensiunea echipei cu Cosmin Cioriciu la timonă, care, „fiind mai aproape de vârsta noastră, a înlesnit o relaţie mai apropiată jucător – antrenor”.

La plusuri, Dan Borzaş a menţionat cele „6 meciuri, toate câştigate, care au ridicat moralul lotului. Semifinala şi sferturile câştigate în Cupa României, cu Dinamo şi Steaua, au contribuit mult în acest sens”.

Dinu a mai amintit că „am avut un start mai greoi, fără de care azi aveam asigurat un loc 3. Am reuşit în a doua parte a campionatului să facem nişte schimbări şi să aducem un plus echipei. Astfel am câştigat cele 3 meciuri avute recent, mai uşoare, câştigate clar, în care nu a contat scorul ci formarea unei relaţii de joc. Ultimul joc, pe care îl avem sâmbătă, este cu Dinamo, iar duminică vom afla cu cine jucăm semifinala”.

Dan Borzaş a mai spus că „am vrea să atragem cât mai mulţi spectatori. Vrem o recapitulare reuşită la semifinală, în care să facem deplasarea împreună cu suporterii noştri, pentru că echipa are nevoie de susţinere atât acasă cât şi în deplasare. Vrem să punem la dispoziţia suporterilor câteva autocare care să facă deplasarea la semifinală şi sperăm noi la ambele finale. Ar fi o premieră, ca în 2011 să jucăm două finale, a Cupei României şi campionatului”.

Totodată, echipele U16 şi U17 ale clubului, angrenate în Campionatul Naţional, zona Transilvaniei, după ce cei mai „mici” s-au impus în primul turneu, cu 3 victorii din 3 meciuri la U16, vor găzdui vineri şi duminică turneele secunde ale competiţiei, reunind câte 4 grupări de U16 respectiv U17, cu meciuri în Ronaţ. „Să asigurăm şi schimbul de mâine”, au punctat conducătorii timişoreni.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = trei

 


Ultimele articole din categoria Rugby: