Danie de Villiers nu se teme să schimbe: 6 etapa trecută, 7 duminică! Un căpitan nou și 3 titulari în premieră la RCM UV Timișoara – U Cluj

Dubla campioană națională la zi RCM UV Timișoara va căuta duminică de la ora 11 întâiul succes într-un joc oficial în Ronaț pe 2014 într-o componență semnificativ modificată față de triumful cu 5 reușite din deplasarea din weekendul trecut la CSM Olimpia București. Mai exact…

RCM UV Timişoara, în căutarea celui de-al patrulea triumf stagional, și acesta cu punct bonus, duminică de la 11, cu U Cluj

Sione Manu Taupaki și Cristi Cornei își vor face în premieră apariția ca titulari în XV-le Timișoarei în Superliga 2014 la ora partidei acasă cu penultima clasată ”U” Cluj, pe același calapod fiind și Laurențiu Tănase, cu numărul 6, care se accidenta la gleznă în unicul meci amical din Ronaț înaintea campionatului, contra celor din Petroșani.

Tot 3 sunt și rugbiștii galben-albaștrilor care au rămas astfel joc de joc titulari încă de la întâlnirea cu băimărenii, și anume Rus, Umaga și Shennan, de cifra 3 legându-se de acum și capitolul căpitanilor de echipă, banderola trecând odată cu cea de-a doua partidă pe brațul unui jucător din linia I, Țăruș primind-o de la Burcea, iar acum, din nou de la Burcea, în posesia lui Daniel Carpo.

Semnificativ este că internaționalii autohtoni Popîrlan, Calafeteanu și Fercu, care n-au început decât în deplasarea de runda trecută, la CSM București, își repreiau locurile în formula de start, dar cel mai elocvent în privința schimbărilor de la meci la meci, chiar și după o victorie, este faptul că 8 sunt de această dată numele titularilor noi față de jocul din etapa trecută în XV-le lui Danie de Villiers și Grainger Heikell. Astfel, doar Mariș, Drenceanu, Conache, dar pe o altă poziție și Rose, precum și sus-amintiții Carpo, Rus, Umaga și Shennan și-au menținut pozițiile față de weekendul precedent.

De notat totodată că a revenit și Sosene Anesi, care nu mai figura în formula de început după debutul pierdut cu 13-19 cu Știința Baia Mare, în vreme ce 3 titulari neclintiți până acum, Militaru, Lazăr și Kinikinilau, vor începe duminică pe banca de rezerve. Totodată, Căpățînă și Burcea, care începeau partida cu CSM Olimpia, sunt odihniți în totalitate, și poate vor ajuta precum Calafeteanu, care sâmbăta trecută a început prin a… căra apa.

Ecuația este însă foarte simplă pentru Danie de Villiers, care a mai explicat și săptămânile trecute că lotul este convocat în funcție de fiecare meci anume: „E o situaţie dificilă pentru un antrenor, pentru că ştiam încă dinaintea sezonului că nivelul grupului e foarte ridicat şi că putem conta pe orice jucător în orice moment. Vor fi câteva schimbări, în mod cert, pentru că unii băieţi au muncit foarte mult şi au demonstrat că merită o şansă. E o tendinţă să crezi că într-o echipă de rugby joacă 15 băieţi până nu mai pot, după care intră alţii în locul lor. Noi privim lucrurile dintr-o perspectivă total diferită. Jucătorii noştri ştiu că pentru a-şi câștiga dreptul de a juca, trebuie să muncească foarte mult”.

De Villiers a păstrat intact XV-le de start doar după triumful din Ghencea, primul al stagiunii, începând la fel și contra Farului.

Iată așadar XV-le anunţat şi lotul convocat: Taupaki, Cornei, Maris, Drenceanu, Popirlan, Tanase, Rus, Carpo – cpt., Calafeteanu, Rose, Conache, Umaga, Anesi, Shennan, Fercu, iar pe banca Gorcioaia, Militaru, Sabău, Mureșan, Dumitru, Kinikinilau, Moala și Lazăr.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 + = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Rugby: