Debut amînat pe 7 aprilie… U Cluj – RCM Timişoara 0-87

Superliga 2012 va demara abia în 7 aprilie, şi nu pe 24 martie, cum fusese stabilit iniţial, ceea ce dă implicit posibilitatea „bronzului” din 2011, RCM mvt UVT Timişoara, să adauge măcar încă un joc amical celui de debut în acest an, tranşat sîmbătă dimineaţă sub Feleac, unde Cătălin Fercu (foto), unul dintre numele mari ale echipei, a evoluat din start, sperînd să facă uitată recenta perioadă pe tuşă, doar cu pregătiri şi fără joc.

Dacă galben-albaştrii Timişoarei se impuneau în faţa clujenilor în Superliga 2011 cu 59-10 în 22 aprilie, pe teren propriu, iar apoi cu un mai drastic 68-0 în 15 octombrie, în Ardeal, în schimb primul meci de verificare cu Chester Williams la timonă a consemnat astăzi un fulminant 87-0, fără comentarii şi fără evidenţa marcatorilor. „N-am fost atenţi la proporţiile scorului, ci la stadiul actual al echipei, la ceea ce mai avem de retuşat. Ne-am concentrat să vedem cum curg fazele jocului din margine, din grămadă ordonată, din apărare, dacă îndeplinim ceea ce ne-am propus în pregătiri şi am exersat, să vedem exact unde suntem. Foarte util ne-a fost acest prim test”, a explicat Cosmin Cioriciu, cel care i-a condus pe bănăţeni la „bronzul” naţional la fine de noiembrie, şi care şi-a repreluat postul de antrenor secund, acum în tandem cu Marthinus Linee.

RCM mvt UVT a început într-un XV cu Ţăruş, Turashivili, Militaru, Drenceanu, Lazăr, Rus, Burcea, Pahulu, Dumitru, Palu, Fîntînaru, Tuiatua, Moala Viliami Tu’akalau, Zaiba şi Fercu, încă din prima repriză fiind introduşi şi alţi componenţi ai lotului, iar pînă la final toţi cei 26 deplasaţi sub Feleac.

„Deocamdată nu ştim cu exactitate care va fi următorul adversar în pregătiri, la acest aspect lucrează intens domnul Dan Borzaş, dar cert este că astăzi cu toţii am vrut să jucăm, toţi componenţii lotului şi-au dorit mult să joace, pentru că am avut probleme cu terenurile impracticabile şi este important să găsim cît mai multe meciuri amicale, să înlăturăm senzaţia lăsată de golul competiţional, căci n-am mai evoluat din 1 decembrie…”, a continuat Cioriciu, remarcînd că „ne-am propus la început 2-3 partide de verificare, antrenorul Chester Williams şi-ar fi dorit foarte mult să avem parte de cîteva jocuri…”

Startul fiind împins de pe 24 martie în 7 aprilie, „încercăm să umplem datele din calendar cu meciuri amicale”, după cum a mai precizat Cioriciu, explicînd că luni, odată cu programul de recuperare, galben-albaştrii vor reintra în uzanţa antrenamentelor precompetiţionale.

Totodată, se aşteaptă reîntregirea colectivului, prin revenirea de la lotul naţional al „Stejarilor” a tridentului Valentin Calafeteanu – Mădălin Lemnaru – Daniel Carpo, care sîmbătă (ora 17) la Madrid au disputat ultimul joc al acestei perioade în Cupa Europeană a Naţiunilor, test în vederea căruia Dumitraş a convocat selecţionabili şi de la Baia Mare – 6, Dinamo, Farul şi CSM Bucureşti, cîte doi, în lotul de 23. „Nu ştim exact despre accidentarea suferită de Carpo, care s-a concentrat în aceste zile pe pregătirea jocului din Spania. Îi aşteptăm pe selecţionabili să revină. În ceea ce priveşte accidentările de mai mungă durată din cadrul lotului, oricum nu contam la ora pregătirilor şi a debutului în campionat pe aoprtul lor”, a mai explicat Cioriciu.

Amicalul de sîmbătă de la ora 11 a avut loc pe arena „Iuliu Haţieganu”, de pe care U Cluj a retrogradat la finele Superligii 2011, clasată fiind penultima, doar că Ştiinţa Petroşani nu şi-a preluat locul ce-i revenea de drept graţie reuşitei promovării, ceea ce i-a menţinut pe ardeleni în elită, deşi anul trecut izbuteau doar două victorii, ambele împotriva arădenilor.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × sapte =

 


Alte articole legate de acest subiect: