Din nou spre București: ”Știm ce au de gând să joace…” Timișoara Saracens, la una dintre cele două echipe care n-a câștigat acasă, CSM Olimpia

De-acum cu o dublă victorie la purtător împotriva campioanei en-titre, liderul Timișoara Saracens RC UVT va evolua vineri seară pentru a doua deplasare la rând tot în București, și nu oriunde, ci pe Arena Națională ”Arcul de Triumf”, și nu împotriva oricui, ci tocmai a grupării condusă de fostul antrenor al celor din Ronaț, sud-africanul de Villiers, sub bagheta căruia CSM Olimpia n-a pierdut în ultimele 4 apariții, inclusiv pe Bega.

Meciul contează pentru etapa a opta și antepenultima a sezonului regular, fiind programat vineri de la ora 18,15, în transmisiune directă pe TVR3, punând față în față niște gazde venind după două victorii consecutive în deplasare dar și căutând întâiul succes pe teren propriu, capitol la care suferă precum ”U” Cluj, iar pe de altă parte un lider care a pierdut la prima descindere din 2015 în București, în urmă cu nici două săptămâni, 31-18 pentru CSA Steaua.

Attila Brosovszky, manager sportiv al grupării rugbistice timișorene, și-a exprimat nădejdea în conferința de presă de la ora 15 ”să facem o figură mult mai frumoasă decât în tur și tragem clar la victorie. Sper să ne întoarcem cu cel puțin 4 puncte”.

Sosene Anesi, antrenorul secund, a explicat că ”avem nevoie de încă o bună performanță, să clădim după victoria cu Baia Mare, aceste zile axându-se mai mult pe recuperare și buna pregătire a deplasării la CSM. Se mai simt contactele de la meciul de sâmbătă, umflături, ceea ce era de așteptat după un asemenea meci, dar când vine ziua de vineri, trebuie să fim puternici în plan mental și pregătiți pentru a oferi încă o performanță bună. Echipa este la un standard bun și privesc spre o nouă bună performanță”.

”Nu știu ce să zic dar CSM Olimpia ne-a depășit ca joc și ca inteligență în joc, nu ne-a lăsat deloc să ne facem jocul, așa încât acum trebuie să întreprindem cum trebuie acele mici lucruri de bază, și băieții știu acest lucru, că trebuie să repete prestația cu Baia Mare, împotriva căreia am jucat în cadrul planului și sistemului nostru, simplu, o bună performanță. Dar repet, asta a trecut deja. Știm ce au ei de gând să joace, să ne ia posesia, să ne oprească, dar trebuie să fim pregătiți!”, a adăugat antrenorul neo-zeelandez.

Anesi a repetat aceleași nume care întâmpină dificultăți în privința formei sportive de meci: ”Câțiva sunt cu vânătăi de la jocul cu Baia Mare iar Sefanaia nu este 100% pregătit însă Conache a avut un joc bun și consider că avem suficientă calitate valorică în ansamblul lotului ca echipa să facă un meci reușit. După-masă finalizăm echipa…”

S-a amintit și despre aripa Vlad Mădălin Lemnaru, indisponibil pe acest început de sezon: ”El începe să alerge dar își face recuperarea foarte repede. Sper să îl folosim cât mai curând în competiții…”

A vorbit, ca de obicei, și căpitanul Stelică Burcea: ”Am ajuns și înaintea etapei cu numărul 8 și venim după o victorie clară, pe care ne-am dorit foarte mult s-o obținem, cu Baia Mare, însă este o săptămână scurtă pentru noi și mergem la București cu gândul de a lua cele 4 puncte și de a ne menține primii, însă este un joc foarte dificil, greu, dar trebuie să ne menținem standarul și să menținem forma bună pe care o avem. Antrenorii au analizat și meciurile disputate săptămâna trecută de CSM Olimpia dar cel mai important este cel disputat aici contra lor. Olimpia e o echipă cu foarte multe valori, ți s-au mai omogenizat și ei, de aceea va fi dificil. Jucăm și în deplasare și e important să ne mobilizăm cum trebuie”.

CSM Olimpia remiza în tur la Timișoara, după două înfrângeri pe debutul Superligii 2015, iar de la deplasarea în Banat bucureștenii n-au mai pierdut, fără însă a învinge acasă, unde au și un joc amânat, cu campionii din Baia Mare.

”Și acesta este un motiv, că CSM Olimpia este prima care ne-a pus o piedică și sunt mai multe motive care ne vor impulsiona pentru acest meci. Vrem să ne asigurăm locul 1! Dar chiar nu simțim presiunea Stelei, după ce am avut un meci greu cu Baia Mare. Trebuie să ne vedem de treaba noastră și atâta timp cât vom câștiga, nu cred că celelalte echipe ne vor pune probleme”, a adăugat căpitanul.

Ca o concluzie, Brosovszky a atras atenția că ”dacă tu câștigi meciurile tale, clar câștigi și locul 1”, cu referire la sistemul competițional aplicat Cupei României, depinzând de clasarea în Superliga la finele returului.

Cât despre arbitraj, care va fi oferit vineri, în deschiderea celei de-a treia etape din retur, de o brigadă autohtonă, Burcea a mai explicat că derby-ul Timișoara – Baia Mare ”a fost foarte plăcut ochiului, cu multe orgolii foarte puternice, iar meciul a fost foarte disputat și cine s-a uitat la el nu a putut să nu-i placă. Stilul acesta de arbitraj avantajează rugby-ul!”

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − = 6

 


Ultimele articole din categoria Rugby: