Doyle 6, Stewart 8 și Seniloli la grămadă, inserțiile lui Grainger Heikell la campioni: ”Dacă aveam mai mult timp împreună la dispoziție, și cu cei care au fost la lot, era mai bine, dar știm la ce să ne așteptăm”

A trecut deja peste o lună de la aflarea numelui oponentei din barajul de calificare în grupele Challenge Cup din 2017-2018, și iată gruparea din Ronaț înaintea manșei I cu a doua trupă din Krasnoyarsk, Krasny Yar, returul urmând a avea loc peste alte 3 săptămâni pe ”Dan Păltinișanu”. Partida din Georgia cu rușii a fost prefațată astăzi după prânz, în urma ultimului antrenament al campionilor României în complexul sportiv de la capătul Aleii Ripensia, și de antrenorul principal Grainger Heikell, referindu-se inclusiv la învățămintele dar și aspectele pozitive extrase din prima campanie europeană a Timișoarei Saracens.

Vestea identității adversarei din play-off a fost punctată la vremea respectivă de Sporttim inclusiv cu unele detalii despre gruparea rusă, http://sporttim.ro/rugby/nou-duel-ruso-roman-in-calificari-dupa-2-ani-krasny-yar-krasnoyarsk-timisoara-saracens-in-aprilie-in-play-off-ul-challenge-cup-20178, acum apropiindu-se ora dublei manșe, intercalând totodată primele dueluri din returul Superligii, pe 8 aprilie de la ora 12 în Ronaț cu CSM București și în 14 aprilie în Ghencea cu CSA Steaua. Până atunci însă, o primă apariție a rugbiștilor Timișoarei pe sol gruzin.

Antrenorul neo-zeelandez a semnalat că nici gazdele de sâmbătă de la ora 13 n-au avut parte în ultima vreme de meciuri oficiale în picioare: ”Ei au jucat în decembrie cu cei din Rovigo în preliminariile din Challenge Cup și încă 2-3 meciuri de verificare la Tbilisi, ca parte a preparativelor pentru acest meci, însă n-au avut întâlniri oficiale, dar în mod cert merg și ei sâmbătă la victorie. I-am văzut într-o înregistrare video și avem idee cum joacă, suntem pregătiți să le facem față, dar cel mai important, de departe, este să ne concentrăm pe ceea ce avem noi de făcut, la cum jucăm noi. Și avem în componență câțiva internaționali care au jucat împotriva Rusiei și au câștigat în deplasare cu România”.

Heikell s-a referit totodată la năzuințe și așteptări. ”Avem în fața noastră două foarte importante luni dar cu toții suntem determinați să producem noi bune performanțe, începând de sâmbătă. Este o mare provocare pentru noi, căci am remarcat că ei au obținut foarte bune rezultate în calificări, alcătuind o formație fizică, puternică în foarte multe aspecte. Dar și noi am lucrat foarte bine, din greu, în ultimele 4 săptămâni, iar în acest răstimp ne-am reprimit în colectiv și internaționalii, de săptămâna trecută. Cred că dacă aveam mai mult timp împreună la dispoziție, și cu cei care au fost la lot, era mai bine, dar știm la ce să ne așteptăm, ce vrea clubul de la noi, și suntem foarte concentrați. Ceea ce am învățat din aparițiile din toamnă în EPCR, cu Stade Francais, Harlequins și Edinburgh, este că trebuie să tindem la a juca 80 de minute, căci altfel orice greșeală sau lipsă de concentrare este taxată, fie disciplinar, cartonașe galbene, fie prin puncte încasate, așa încât trebuie să evoluăm la un anumit nivel bun tot meciul, fără fluctuații. Luăm pe de altă parte și aspectele pozitive care au apărut din prezențele în grupă, și anume că putem fi într-adevăr competitivi pe anumite perioade de timp, dar nu 80 de minute. Am fost concentrați pe intervale, însă știm că putem și mai bine, așa încât trebuie să avem continuitate și consistență. Urmează pentru noi două luni chiar pline, și cu debutul în returul Superligii, dar cel mai mult ne concentrăm acum pe acest meci din Georgia”.

În primul XV pentru manșa I se anunță a apărea conform spuselor de astăzi Michael Stewart, număr 8 din linia 3 în vârstă de 25 de ani, James Doyle, un flanker din aceeași generație, ca număr 6, și mijlocașul la grămadă în vârstă de 27 de ani Henry Seniloli. După cum a prefigurat Grainger Heikell, vor intra așadar direct în componență ”Stewart, ca număr 8, Doyle cu 6 va începe și el, și Seniloli, mijlocașul la grămadă fijian, dar în rest suntem cu aceiași rugbiști care au jucat și până acum. Însă suntem cu toții plini de entuziasm la acest debut în care mai și efectuăm mici schimbări în ceea ce jucăm, cu variații pe modul cum jucăm. Din păcate ne vor lipsi Shennan, de la meciul cu Georgia, care necesită o intervenție chirurgicală, iar Sefanaia a suferit o lovitură în coaste și am decis de protecție că cel mai bine ar fi să nu-l selecționăm. Mai e accidentat și Militaru, de la finalul anului trecut… Dar ne-am regrupat ca pregătire în plan fizic, aspect pe care am căzut un pic spre finele anului trecut, și trebuia să recuperăm la acest capitol, însă am făcut-o bine!”

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: