Dușan Filipaș (Timișoara Saracens), înaintea turului de baraj: ”Victoria e obligatorie, una care să ne facă meciul retur mai ușor, însă nu cred că va fi tranșată calificarea în Georgia”

Timișoara Saracens va juca sâmbătă de la ora 13 a României manșa I a barajului de calificare în faza grupelor din ediția 2017/8 a European Rugby Challenge Cup, în deplasare dar de fapt pe teren neutru, în Georgia, contra rușilor de la Krasny Yar Krasnoyarsk, ajunși în play-off pe traseul urmat anul trecut cu succes la debut de către cei din Ronaț, via preliminarii. Înaintea partidei tur din localitatea Rustavi, arbitrată de o brigadă irlandeză, gruparea campioană a Superligii a susținut astăzi de la ora 12,30 o conferință de presă…

Primul a vorbit Dușan Filipaș, vicepreședinte al clubului timișorean, începând prin a spune că ”în primul rând ținem să-i felicităm pe ceilalți colegi din sporturile timișorene, din baschet, handbal, fotbal, din futsal, volei, și altele, pentru rezultatele pe care le-au obținut, un semn că Timișoara cred că a început să conteze în arena sportivă. Îi apreciem pentru reușitele lor, iar pentru că este cel mai proaspăt rezultat, îi felicităm pe băieții de la fotbal, dar chiar pe toți, de la toate celelalte sporturi, rezultate prin care și publicul să-și reîntoarcă fața către sport. Îmi doresc ca într-un an, doi, sportul timișorean să readucă spectatorii în tribune, sala Constantin Jude să fie plină, stadioanele să aibă 5.000, 10.000 de locuri, să avem 5.000 de oameni la rugby, iar cred că acesta este drumul corect, făcând performanță. Iar atunci publicul timișorean se va reîndrepta spre stadion!”

”În al doilea rând să menționăm că reprezentativa U20 a României a intrat în semifinalele Campionatului European sub 20 de ani, iar Timișoara are 8 jucători la naționala României. Naționala U20 este o pepinieră pentru rugby-ul mare iar faptul că mai mulți tineri din clubul nostru sunt acolo, e un semn că facem bine. E prima oară când avem atâția jucători în naționala sub 20 de ani, iar astăzi România dispută o semifinală (n.n.: de la ora 17, cu Portugalia), și cu această ocazie îi felicit că au ajuns să reprezinte România și rugby-ul din Timișoara”.

Trecând la jocul tur din play-off, Filipaș a remarcat că ”ne aflăm la startul a două luni de foc, definitorii pentru viitorul nostru ca și club și echipă, așa încât suntem obligați să câștigăm pentru a asigura viitorul rugby-ului timișorean și românesc, căci, lăsând modestia la o parte, a te califica pentru a doua oară consecutiv în grupele Challenge Cup ar reprezenta foarte mult pentru ceea ce înseamnă rugby-ul în România și în Timișoara. În Georgia avem sâmbătă un singur obiectiv, victoria, una care să ne facă meciul retur mai ușor, însă nu cred că va fi tranșată calificarea în Georgia, cu toate că îmi doresc. Dar e obligatoriu să ne întoarcem cu victorie!”

Dușan Filipaș a mai spus: ”Sunt convins că Grainger, staff-ul tehnic și rugbiștii noștri au pregătit deplasarea atât tactic cât și mental, și fizic, iar chiar dacă e primul meci din sezon și relațiile de joc nu sunt cele mai sudate, sunt convins că băieții vor face un meci foarte bun, obiectivul lor fiind victoria”.

Despre gazdele jocului de sâmbătă, ”se observă că echipele din Rusia sunt avide după performanțe mult mai mult decât cele din Italia, iar ca exemplu gazdele noastre de sâmbătă sunt în cantonament cu săptămânile, pentru caree au închiriat întreaga bază, de 2-3 săptămâni, și urmează să continue acolo până la returul de la Timișoara (n.n.: din 22/23 aprilie). O pregătire acolo de 6-7 săptămâni înseamnă resurse financiare, să ții 50 oameni să te antrenezi în Georgia e un pic complicat și costisitor, deci își doresc mult mai mult decât cele din Italia să participe în grupele europene, au o mult mai mare dorință! Dar ca și noi, n-au avut meciuri oficiale în noul an. Mahu e într-adevăr la ei, dintre foștii noștri jucători, dar nu poate însemna ceva ca informații pe care să le ofere…”

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: