Englezul Neil Kelly, imperturbabil după RCM UV Timișoara – RCJ Farul Constanța 35-13: ”Am plătit un preț prea mare pentru una-două greșeli”

Noul antrenor principal al Farului Constanța, englezul Neil Kelly, care în 10 mai va împlini 52 de ani și care a jucat dar a și antrenat atât în Rugby League cât și în Rugby Union, a recunoscut meritele gazdei RCM UVT Timișoara în depășirea în premieră a ”marinarilor” în 2014, și a admis că galben-albaștrii porneau cu prima șansă, din mai multe puncte de vedere, însă a opinat că marjele victoriei au fost mai mari decât echilibrul de forțe din teren.

Născut în Wakefield, o localitate cu Rugby League în sânge din comitatul North Yorkshire, Neil Kelly a evoluat în varianta în XIII a disciplinei cu balonul oval dar s-a dovedit a fi foarte versatil în trecerile sale între cele două ”coduri”, atât ca jucător cât și, ulterior ca antrenor, cu predilecție pentru jocul de apărare, devenind secund al selecționatei Namibiei în pregătirea Cupei Mondiale din 2011, din Noua Zeelandă, iar din acest an conlucrând și cu Lynn Howells la reprezentativa ”Stejarilor”. Motiv pentru care era la curent cu valoarea fundașilor internaționali ai Timișoarei…

”Din păcate am plătit un preț puțin prea mare pentru cele una-două greșeli comise. Sunt însă mulțumit de prestația echipei și n-am sesizat la Timișoara ceva ce m-ar putea speria pe viitor. Într-adevăr, sunt recunoscuți prin fundașii pe care-i dețin, era vorba și de campioni, care joacă pe teren propriu, știam toate aceste aspecte, dar sunt mulțumit de modul în care am jucat și avem de corectat una-două greșeli. Sunt de părere că scorul ar fi trebuit să fie mai strâns în raport cu jocul celor două echipe, am fi putut încheia mult mai aproape”, a explicat englezul Kelly, care mai are doi frați ce au evoluat în rugby-ul profesionist în XIII.

Neil Kelly a rămas în curtea vestiarelor, după interviuri, la discuții cu omologii săi din emisfera sudică de la RCM Timișoara, împărtășind impresii pe marginea jocului și noua lor experiență în rugbyul românesc.

 

 

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Rugby: