Eugen Apjok: ”Am avut nu mai puțin de 10 sub 23 de ani pe foaia de meci. Și-au dorit enorm de mult să arate că nu suntem o echipă terminată, cum spuneau alții…”

Descinsă în premieră pe ”Dan Păltinișanu”, vicecampioana CSM Știința Baia Mare, totodată o finalistă în 2015 a Cupei Regelui și semifinalistă a Cupei României, s-a arătat ceva mai intrată în ritmul competiției și a exploatat acest atu, trecând cu 18-8 (3-3) de Timișoara Saracens și 2-1 la eseuri într-un duel din etapa a doua a Grupei I valorice în Cupa României. Mai cu un bandaj, mai cu sângerări, ”Zimbrii” și-au savurat victoria în fief-ul triplei deținătoare a trofeelor interne, din vestiar răzbătând urale de bucurie iar apoi pizza mâncată la bordură, în parcarea și umbra marii arene, până să urce în autocar.

DSCF2749

 

Dacă diriguitorii timișoreni și-au făcut corect calculele, estimând că tot mai bine ca deținătoarea trofeului să fie depășită la o primă înfățișare în calificări decât în fazele eliminatorii ale Cupei României, în schimb antrenorul principal al băimărenilor, Eugen Apjok, totodată component al staff-ului tehnic al ”Stejarilor”, a subliniat importanța în plan psihologic a acestui triumf pentru un colectiv care ținea să aibă ceva de demonstrat.

”A fost un meci foarte bun și cred că a fost o bună propagandă pentru rugby, și de cât mai multe astfel de jocuri avem nevoie toate participantele la întrecere, ca să progresăm”, a spus Apjok încă din start, apreciind că ”astăzi am demonstrat prin această prestație că am meritat victoria, după cum a decurs jocul, chiar dacă am avut și momente în care am început să greșim și am obosit puțin, dar una peste alta a fost o victorie meritată!”

Antrenorul oaspeților a mai apreciat și că ”e normal să mai apară și accidentări la o astfel de intensitate a jocului dar eu cred că a fost un meci plăcut”. 

Apjok a încuviințat că peste iarnă au survenit într-adevăr schimbări de efectiv la băimăreni, explicitând: ”Noi avem mulți tineri iar azi am aliniat nu mai puțin de 10 sub 23 de ani pe foaia de meci, sânge proaspăt, iar băieții și-au dorit enorm de mult să arate că nu suntem o echipă terminată, cum spuneau alții după ce anul trecut am pierdut cele 3 competiții interne”. 

DSCF2751

 

 

Întrebat dacă nu cumva ”Zimbrii” au fost luați puțin de sus de timișoreni, care ar fi putut fi deja duși cu gândul mai degrabă la dubla manșă cu Calvisano decât la debutul acasă în Cupa României, Apjok a zis: ”Nu știu, asta e problema lor dacă au luat jocul mai ușor, dar nu cred că și-au propus să înceapă sezonul cu o înfrângere. Oricum, le doresc mult succes în barajul cu Calvisano și am încredere că se vor califica în grupele Challenge Cup!”

Apjok a mai răspuns în final că ”ne propunem să câștigăm orice trofeu dar principalul obiectiv al nostru este creșterea tinerilor!”

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Rugby: