Fercu și Zaharia, ”Stejari” ai Timișoarei în XV-le cu Georgia, Căpățână, Dorin Lazăr și Popa pe bancă

Campioana națională Timișoara Saracens are 2 titulari între ”Stejari” la debutul de sâmbătă de la ora 14 în Rugby Europe Championship 2019, Cătălin Fercu centru și aripa Vlăduț Zaharia, precum și 3 rezerve ale României în jocul cu Georgia de pe Cluj Arena, și anume Marian Eugen Căpățână, Dorin Lazăr și Vlăduț Popa. Predomină în schimb selecționabilii de la cluburi din Franța, 7 titulari și o rezervă, în vreme ce CSM București contribuie cu 4 rugbiști în primul XV și unul pe bancă, Steaua cu 2 titulari și două rezerve iar băimărenii cu numai o rezervă.

”Stejarii” vor aborda cu 7 jucători de la grupări franceze în pachetul de înaintare meciul debutului oficial în 2019, prim sezon după anul ratării în premieră a unei calificări a României la turneul final al Cupei Mondiale de rugby, ratare la ”masa verde”, așa încât încleștarea cu gruzinii deținători ai biletelor pentru Japonia poate fi asociată momentului începerii unui nou capitol în istoria sportului cu balonul oval din Carpați.

Va urma o toamnă dureroasă, în care IRB Rugby World Cup 2019 se va derula fără români între protagoniștii din faza grupelor, însă ”Stejarii” nu mai au timp de lamentări și regrete, având în schimb la dispoziție oportunitatea reconstrucției, momentan sub îndrumarea lui Marius Tincu, în rol de antrenor principal interimar. Care îi oferă cu prilejul meciului din Ardeal selecția cu numărul 100 mijlocașului la grămadă Valentin Calafeteanu, călcând astfel la acest capitol pe urmele lui Florin Vlaicu și Cătălin Fercu.

De semnalat că românii au în componența partidei cu Georgia și doi… gruzini, unul naturalizat, jucătorul din linia I Otar Turashvili, respectiv Lasha Tavartkiladze, antrenor pe înaintare, XV-le de start fiind următorul: 1. Mihăiță Lazăr (Grenoble), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Andrei Ursache (Carcassonne), 4. Johan Van Heerden (Perpignan), 5. Marius Antonescu (Colomiers), 6. Mihai Macovei – cpt. (Colomiers), 7. Adrian Ion (CSM București), 8. Andre Gorin (Massy) / 9. Valentin Calafeteanu (CSM București), 10. Daniel Plai (Steaua București), 11. Nicolas Onutu (CSM București), 12. Florin Vlaicu (CSM București), 13. Cătălin Fercu (Timișoara Saracens), 14. Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), 15. Ionel Melinte (Steaua București).

Georgia are în lotul pentru meciurile de la Cluj și acasă cu Spania și un rugbist legitimat în Superliga, pe Davit Gigauri, în pachetul de înaintare, de la CSM București, majoritatea provenind în schimb de la 8 cluburi din Franța respectiv șase formații din Big 10, elita gruzină. Mai sunt reprezentate în selecționata condusă de neo-zeelandezul Milton Haig și două grupări rusești respectiv insulare. Georgienii sunt pe locul 13 în ierarhia mondială la zi a International Rugby Board, cu punctajul 73,42, la 24 de sutimi în urma SUA, pe când ”Stejarii” pe 18, cu punctajul 65,45 și 25 de sutimi în fața Rusiei.

Rezerve ale României la start sunt (16.) Ionel Badiu (Valence Romans), 17. Eugen Căpățână (Timișoara Saracens), 18. Alexandru Gordaș (CSM București), 19. Dorin Lazăr (Timișoara Saracens), 20. Viorel Lucaci (Steaua București), 21. Florin Surugiu (Steaua București), 22. Alexandru Bucur (Știința Baia Mare) și 23. Vlăduț Popa (Timișoara Saracens).

”Stejarii” vor disputa și cel de-al doilea meci tot acasă, sâmbătă 16 februarie de la ora 14 cu Germania la Botoșani, după care pe 3 martie în Spania, în 9 martie tot la Botoșani cu rușii iar pe 16 ale lunii viitoare în Belgia.

Acest articol a fost publicat în Rugby și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = opt

 


Ultimele articole din categoria Rugby: